Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας

“Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας”, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, εκφράζοντας ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανίδα Καγκελάριος παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τη νέα αυτή παραλλαγή του νέου κορονοϊού, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο Ισραήλ, όπου οι εμβολιασμοί είναι πιο μπροστά, σε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ.

Εξάλλου, η Γερμανίδα Καγκελάριος χαρακτήρισε “success story”, την εφαμοργή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid της ΕΕ. Τόνισε όμως ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν και για την ανάγκη συντονισμού έναντι των νέων παραλλαγών του ιού και για το “τί μέλλει γενέσθαι” με τα εμβόλια τα οποία δεν έχουν λάβει την έγκριση του ΕΜΑ. “Ζητήσαμε από την Επιτροπή να προχωρήσει με συντονισμένο τρόπο και να υποβάλει προτάσεις που να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην ενιαία αγορά”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την Τουρκία, είπε ότι η κατάσταση δεν είναι πια τόσο σοβαρή όσο πριν λίγο καιρό και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί έτσι. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου και να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την τελωνειακή ένωση, αλλά και με την πρόταση της Επιτροπής για νέα χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες τόσο στην Τουρκία, όσο και στο Λίβανο και την Ιορδανία – μια πρόταση την οποία η Επιτροπή δεν έχει ακόμα υποβάλει με όλες της τις λεπτομέρειες.

Τέλος, σχετικά με τη Ρωσία, η Άγγελα Μέρκελ είπε ότι έγινε μια “ειλικρινής συζήτηση”. Η Γαλλία και η Γερμανία θέλησαν να πάνε πιο πέρα από τα συμπεράσματα που είχε ετοιμάσει το Συμβούλιο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για μια Σύνοδο της ΕΕ με τον Ρώσο Πρόεδρο. “Αν κοιτάξουμε την πραγματικότητα θα δούμε ότι πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας”, δήλωσε η Α. Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αυτό δε σημαίνει επιβράβευση της Μόσχας. Πρόσθεσε ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, στην αρχή της θητείας του, συναντήθηκε με το Ρώσο Πρόεδρο και συμφώνησαν σε μία ατζέντα που αντιμετωπίζει τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. “Ακόμα και στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, υπήρχε πάντα διάλογος και ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και πιστεύω ότι είναι καλύτερο, όλα τα κράτη-μέλη, στο σύνολό τους, να κρατήσουν ανοιχτούς αυτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τη Ρωσία και όχι το καθένα ξεχωριστά”, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

ΠΗΓΗ: -

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Αυστραλία: Ο Σκοτ Μόρισον υποσχέθηκε τη δημιουργία 1,3 εκατ. νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία

banksnews

Ο Πάουελ ορκίστηκε για δεύτερη τετραετή θητεία ως επικεφαλής της Fed

banksnews

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι δηλητηρίασε στρατιώτες της στην Ζαπορίζια

banksnews

Μαρόκο και ΕΕ συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους στο ζήτημα της μετανάστευσης

banksnews

Τζόνσον: Η 17η Μαΐου το επόμενο στάδιο άρσης των περιορισμών

banksnews

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: “Η Ουκρανία είναι τόπος εγκλημάτων” – Έκκληση στη Ρωσία να συνεργαστεί στην έρευνα

banksnews

Villeroy (ΕΚΤ): Να επιμείνουμε σε αύξηση επιτοκίων μέχρι να υποχωρήσει ο υποκείμενος πληθωρισμός

banksnews

Κυρώσεις Κίνας κατά Ταϊβάν μετά την άφιξη Πελόζι

banksnews

Κίνα: Με ραγδαίους ρυθμούς εξελίσσεται το νέο κύμα του κορονοϊού

banksnews