Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Λεκκός (Πειραιώς): Ανοίγει νέος κύκλος εξελίξεων στην αγορά ακινήτων

Μετά από το 2018 ανοίγει ένας νέος κύκλος εξελίξεων στην αγορά ακινήτων ο οποίος φαίνεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2027 τόνισε κατά την ομιλία του στο 1ο Real Estate Conference που διοργάνωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών ο επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς, Ηλίας Λεκκός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το 1οReal Estate Conference, στο πλαίσιο διενέργειας κλαδικών συνεδρίων με στόχο  την ανάδειξη εταιρειών που έχουν κοινό αντικείμενο δραστηριοποίησης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε εμφατικά στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στην συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας. «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον κλάδο του real estate και αυτό έχει αρχίσει αλλά και θα συνεχίσει να γίνεται με μία σειρά μέτρων, φορολογικού και όχι μόνο χαρακτήρα» τόνισε κάνοντας επίσης αναφορά στην Golden Visa και τις δυνατότητες που αυτή μπορεί να προσφέρει ως σημαντικό εργαλείο για την τόνωση της αγοράς ακινήτων. Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την όλη πορεία του κλάδου τονίζοντας πως από πλευράς Κυβέρνησης έχει ήδη δρομολογηθεί ένα ισχυρό πλέγμα πολιτικής και συγκεκριμένων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην παρουσίασή του ο Ηλίας Λεκκός επεσήμανε ότι μετά από το 2018 ανοίγει ένας νέος κύκλος εξελίξεων στην αγορά ακινήτων ο οποίος φαίνεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2027. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιμένουμε το ρυθμό μεταβολής των ακινήτων να κορυφωθεί το 2020-2021 κοντά στο 8% και στη συνέχεια να επιβραδυνθεί στα επίπεδα του 3% προς το τέλος της περιόδου» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της QRA Αλέξιος Κοτσιώρης τόνισε πως η οικονομική ανάκαμψη δημιουργεί εμπιστοσύνη στους επενδυτές ακινήτων ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις στα επενδυτικά ακίνητα σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές ενώ σημείωσε την υψηλή ζήτηση που υπάρχει για την αγορά μισθωμένων ακινήτων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τo Real Estate Conference εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Ομίλου του Χρηματιστηρίου για την ενίσχυση προβολής των εταιρειών, την αύξηση της κάλυψής τους από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές αλλά και την βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υψηλόβαθμα στελέχη 9 εισηγμένων και μη εταιρειών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές το προφίλ αλλά και τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεών τους.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

Briq Properties

Intercontinental International

Lamda Development

Mπλε Κέδρος

Noval Property

Prodea Investment

Reds

Trade Estates

Trastor

Περισσότεροι από 80 επαγγελματίες της αγοράς που έδωσαν το παρών εκπροσωπώντας 35 εταιρείες (διαχειριστές κεφαλαίων και χρηματιστηριακές εταιρείες). Συνολικά 140 σύνεδροι παρακολούθησαν την εκδήλωση.Το ενδιαφέρον που καταγράφηκε ήταν αυξημένο, στοιχείο που αποτυπώνεται από τον αριθμό των κατ’ ιδίαν και ομαδικών συναντήσεων (οne-to-one and group meetings), οι οποίες ξεπέρασαν τις 400.

Στο τέλος του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε δεξίωση για όλους τους συνέδρους με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Νoval Property.

Related posts

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές

banksnews

CPI: Μείωση 3,5% στα έσοδα του β’ εξαμήνου

banksnews

Βαρβαρέσος: Κατάρτιση σχεδίου για τη συνέχιση των εμπορικών δραστηριοτήτων

banksnews

Leave a Comment