Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λαϊκές αγορές: Ράλι τιμών και μεσαζόντων, ζητούν άρση του 50-50

«Οι καταναλωτές έτσι, βρίσκονται “αντιμέτωποι” με φαινόμενα ακρίβειας και στις Λαϊκές Αγορές, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και δεν αρμόζει στον θεσμικό χαρακτήρα των αγορών μας. Κάποιες από τις αδιάθετες ποσότητες περνούν σε τιμές χωματερής σε χέρια χονδρεμπόρων, εκτός Λαϊκής Αγοράς, με αποτέλεσμα να έχει ήδη ξεκινήσει ένα ανοδικό ράλι τιμών και μεσαζόντων. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται οδηγεί στον εξαφανισμό της παραγωγικής καλλιέργειας… Στην οικονομική εξαθλίωση των παραγωγών και επαγγελματιών των Λαϊκών Αγορών… Σε “πάρτι” μεσαζόντων που λυμαίνονται σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, τα αγροτικά ελληνικά προϊόντα και κατ’ επέκτασιν τα ελληνικά νοικοκυριά», αναφέρει ανακοίνωση Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο:

«Μετά την διενέργεια τηλεδιάσκεψης το Σάββατο 15/05/2021 και την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, κρίνεται απαραίτητη η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του πορίσματος της προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς κ κάθε αρμόδιο φορέα. 

Βιώνοντας πλέον σαν κοινωνία, όχι μόνο την χαλάρωση αλλά την σχεδόν καθολική άρση των μέτρων απέναντι στην πανδημία του covid-19, αναζητούμε την αιτία ύπαρξης των αυστηρών μέτρων που εξακολουθούν και υφίστανται και αφορούν ΜΟΝΟ τις Λαικές Αγορές. 

Όπως σας είναι ήδη γνωστό οι Λαικές Αγορές λειτουργούν σε ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ – ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, εκεί που ο ιός έχει μηδαμινή μετάδοση κι ως εκ τούτου η διατήρηση του μέτρου του 50% των δραστηριοποιουμένων δεν έχει καμία υπόσταση, ειδικά τώρα μετά το “καθολικό” άνοιγμα της αγοράς.

Οι δε αποστάσεις των 5 μέτρων, από πάγκο σε πάγκο εργασίας, όπως αυτές εξακολουθούν κ αναιτίως εφαρμόζονται φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα δημιουργώντας ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ μπροστά από τους λιγοστούς πάγκους που ανοίγουν. 

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι λόγω της συνέχισης εφαρμογής του ΑΔΙΚΟΥ αυτού πλέον μέτρου, στην Κρήτη τόνοι τομάτες οδηγούνται καθημερινά στις ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ και στην υπόλοιπη ενδοχώρα, τα ανοιξιάτικα οπωρολαχανικά μένουν ΑΔΙΑΘΕΤΑ στα χωράφια των παραγωγών φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο την Ελληνική Ύπαιθρο.

Οπότε… ή ισχύει πλέον το “ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ”, ή κάποιες από τις αδιάθετες ποσότητες περνούν σε τιμές χωματερής σε χέρια ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ, εκτός Λαικής Αγοράς, με αποτέλεσμα να έχει ήδη ξεκινήσει ένα ΑΝΟΔΙΚΟ ΡΑΛΥ ΤΙΜΩΝ κ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με την πρώιμη παραγωγή φρούτων κ λαχανικών, ποσότητες των οποίων έχουν ήδη περάσει σε χέρια ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ. με αποτέλεσμα οι τιμές διάθεσης να έχουν φτάσει στα ύψη σε συνδυασμό και με τα καιρικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει ζημιές στα είδη εποχής.

Οι καταναλωτές έτσι, βρίσκονται “αντιμέτωποι” με ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και στις Λαικές Αγορές, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και δεν αρμόζει στον θεσμικό χαρακτήρα των αγορών μας.

Σαν παράδειγμα σας αναφέρουμε οτι στην Κρήτη οι τομάτες έχουν 0,20 € ενώ στις Λαικές Αγορές πωλούνται προς 1,30 € το κιλό. 

Όλη αυτή η κατάσταση λοιπόν όπως διαμορφώνεται και παραμένει σταθερή, με αποκλεισμό του 50% ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ κι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ πωλητών, οδηγεί σε φαινόμενα ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ με μοναδικούς αποδέκτες τους Ελληνες ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ…

Οδηγεί στον ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΟ της παραγωγικής καλλιέργειας…. Στην οικονομική ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ κι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ των Λαικών Αγορών… Σε “ΠΑΡΤΥ” ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ που λυμαίνονται σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, τα αγροτικά ελληνικά προιόντα και κατ’ επέκτασιν τα ελληνικά νοικοκυριά.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΜΟΦΩΝΑ την ΑΡΣΗ ΤΟΥ 50 – 50, με πλήρη ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Λαικών Αγορών στην ΠΛΗΡΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ για να ισχυροποιηθεί ο χαρακτήρας κι η φιλοσοφία των Λαικών Αγορών που δεν είναι άλλος από την απρόσκοπτη διάθεση Ελληνικών προϊόντων, ποιοτικών και σε ελκυστικά διαμορφωμένες τιμές για τον Έλληνα Καταναλωτή».

Related posts

Aπονομή του βραβείου Best Workplace Hellas 2021 στην Epsilon Net

banksnews

Στο σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης με 20% η Bulgartransgaz

banksnews

Νέα στελέχη στον ΟΠΑΠ

banksnews

Ποιοι είναι ανάδοχοι για την διασύνδεση Σκιάθου στο σύστημα 150κV

banksnews

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η ΛΑΡΚΟ

banksnews

Ευέλικτη εργασία καθιερώνει η Deloitte Ελλάδος

banksnews

Παραχώρησε 15 δίκυκλα στον Δήμο Αθηναίων ο όμιλος Σαρακάκη

banksnews

Βιοιατρική, Ιατρικό Αθηνών, Ιατρόπολις: Δωρεάν τεστ του ιού στα σώματα ασφαλείας

banksnews

Αποκρατικοποιήσεις: Η νάρκη στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και η short list στην ΥΑΦΑ Καβάλας

banksnews