Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώστας Μπουτάρης: «Τρίτωσε» το…σφυρί με το διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη πάνω στην παραλία (pics)

Τέλος δεν έχει η περιπετειώδης εμπλοκή του Κωνσταντίνου Μπουτάρη με τους πλειστηριασμούς. Έτσι, μετά την κατοικία του στο Κεφαλάρι και το εξοχικό του στην Ύδρα, το…κακό τρίτωσε καθώς για την ίδια ημέρα, στις 16 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί και το διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη.

Μιλάμε για ένα διαμέρισμα επί της Λεωφόρου Νίκης που έχει «πιάτο» τον Θερμαϊκό.

Συγκεκριμένα, στον πλειστηριασμό θα βγει η πλήρης κυριότητα ενός διαμερίσματος του τρίτου ορόφου, με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, «μίας πολυκατοικίας, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, κείμενο εντός του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως της Θεσσαλονίκης και επί της Λεωφόρου Νίκης (πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου) αρ. 71 (πρώην 69) και της οδού Στρατηγού Καλλάρη».

Το διαμέρισμα έχει πρόσοψη επί της Λεωφόρου Νίκης, καθαρή επιφάνεια 190 τ.μ. και μικτή 207,50 τ.μ., ενώ αποτελείται από τέσσερα κύρια δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, δωμάτιο υπηρεσίας, κουζίνα, δύο λουτροαποχωρητήρια, αποχωρητήριο και χωλλ.

Ο Κ. Μπουτάρης διατηρούσε την ψιλή κυριότητα και μετά τον θάνατο της μητέρας του Φανής το 2015 κατέστη κύριος του ακινήτου κατά ποσοστό 100%.

Στο πιο προνομιακό σημείο

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης το ακίνητο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης που είναι ο πιο γνωστός, πολυσύχναστος, φωτογραφισμένος, ζωγραφισμένος και πιο ακριβός για αγορά κατοικίας οδικός άξονας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ξεκινάει από την πλατεία Ελευθερίας και το Λιμάνι και διασχίζοντας όλο το παραλιακό μέτωπο καταλήγει στον Λευκό Πύργο και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι γνωστή και ως Παλιά Παραλία. . Είναι επίσης ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης καθώς σε όλο το μήκος της διαθέτει δεκάδες καφετέριες και καταστήματα.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία η πολυκατοικία εκτιμάται ότι έχει ανεγερθεί το 1975 και εξωτερικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης ανάλογη της παλαιότητας του. Διαθέτει βέβαια το προνόμιο της ανεμπόδιστης θέας στο Θερμαϊκό και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η κατάσχεση και τα βάρη

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι, όπως και στις περιπτώσεις των άλλων δύο ακινήτων του Κ. Μπουτάρη, η doValue και η κατάσχεση έγινε για το ποσό των 104.000 ελβετικών φράγκων «στο ισάξιό τους σε ευρώ με την επίσημη ισοτιμία ελβετικού φράγκου προς ευρώ κατά την ημερομηνία πληρωμής, όπως θα προκύπτει από το δελτίο ισοτιμιών της ΕΚΤ», που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 650.000 ευρώ.

Το ακίνητο κουβαλάει προσημειώσεις για ποσά συνολικού ύψους 2,4 εκατ. ελβετικών φράγκων και 200.000 ευρώ, καθώς και κατασχέσεις υπέρ του Δημοσίου και του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Related posts

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Σήμερα πληρώνονται δικαιούχοι Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή πτώση το άνοιγμα

admin

Bloomberg: Τα «πράσινα» projects των 21 δισ. δολαρίων που αλλάζουν την Ελλάδα

admin

Wall Street: Ράλι έκαναν οι δείκτες, ισχυρή άνοδος για Dow Jones και Nasdaq

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σε 10 μέρες και νέος γύρος αιτήσεων για άλλο 1 δισ. ευρώ

admin

Κορωνοϊός-ΟΕΕ: Μόνο με email και τηλέφωνο η επικοινωνία με τα λογιστικά γραφεία

admin

Γεραπετρίτης: Χρονιά ανάκαμψης το 2021

admin

Συνεχίζει τον… κατήφορο η τουρκική λίρα – Σε χαμηλό 5 μηνών έναντι του δολαρίου

admin

Μέτρα στήριξης για τους αγρότες: Κάρτα καυσίμων και επιδότηση αγροτικού πετρελαίου κίνησης

admin