Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός – Eurogroup: Εφαλτήριο για πιο φιλόδοξες πρωτοβουλίες στο μέλλον η απόφαση, δήλωσε ο Σταϊκούρας

Συγκρατημένος για το αποτέλεσμα και μερικώς ικανοποιημένος για την συμφωνία -μάλλον για την επίτευξή της παρά για το περιεχόμενό της- εμφανίζεται στις πρώτες δηλώσεις του μετά το Eurogroup ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Και δηλώνει αισιόδοξος ότι μετά την σημερινή απόφαση, θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες ακόμη πιο φιλόδοξες – μελλοντικά – για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, αλλά και την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε «το Eurogroup κατέληξε τελικά, σε συμφωνία, μέσα από συμβιβασμούς.
Μια ικανοποιητική συμφωνία που προσφέρει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αντιμετωπισθούν οι πρωτόγνωρες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Μία συμφωνία που έρχεται να συμπληρώσει τις πολύ θετικές πρόσφατες αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών για δημοσιονομική ευελιξία και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ενίσχυση της ρευστότητας.
Πρόκειται για ένα νέο πακέτο μέτρων, τόσο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, όσο και για τη μεταγενέστερη ανάταξη των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Ως προς την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αυξημένη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υλοποίηση ενός προσωρινού προγράμματος για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας, και ενεργοποίηση της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, προσαρμοσμένης στις τρέχουσες υγειονομικές ανάγκες.
Στόχος αυτού του πακέτου μέτρων, συνολικού ύψους άνω των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι η ενίσχυση των υγειονομικών συστημάτων, η τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, ο περιορισμός της διόγκωσης της ανεργίας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Ως προς την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας, προβλέπεται η δρομολόγηση ενός ταμείου ανάκαμψης, με χρηματοδότησή του από «καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία», καθώς και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, μέσα από την αναδιάταξη του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.
Η σημερινή, θετική απόφαση θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη πιο φιλόδοξες – μελλοντικά – ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, με άγρυπνο το «μάτι» στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα». Ειδήσεις σήμερα
Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός – Νότια Αφρική: Ζευγάρι παντρεύτηκε στην πίσω αυλή του σπιτιού τουΚορωνοϊός – Λεσότο: Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης φέρεται να παραβίασε την καραντίνα για το αλκοόλΠρίγκιπας Κάρολος και δούκισσα Καμίλα: Επέτειος γάμου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Related posts

Κύμα ανατιμήσεων: Δύσκολος χειμώνας με αυξήσεις σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά

banksnews

Λήγει στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

banksnews

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι πότε καταβάλλεται, τι ισχύει με όσους ήταν σε αναστολή εργασίας

banksnews

Θεοχάρης για «κανόνι» Thomas Cook: Μέτρα για άμεσο περιορισμό της ζημιάς που εκτιμάται σε €500 εκατ.

banksnews

Chipita: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από την Mondelez International

banksnews

Taxisnet – ΕΝΦΙΑ: Τι ώρα ξεκινά η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet από την ΑΑΔΕ

banksnews

Έρχεται νομοσχέδιο από το υπουργείο Εργασίας για την τηλεργασία

banksnews

Γερογιάννης (Aegean): «Έντονη δυναμική για το καλοκαίρι με αυξημένη πληρότητα κοντά στο 2019»

banksnews

Taxisnet: Βρείτε ποιοι «είδαν» το ΑΦΜ σας

banksnews