Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πρόβλεψη σοκ για 32% ανεργία και έως 49 εκατ. άνεργοι μετά την πανδημία

Η υγεία και η μάχη για τη ζωή προηγείται οποιασδήποτε άλλης έννοιας ή ενέργειας. Η πανδημία covid-19, που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, θα έχει, όμως, και επόμενη μέρα. Μία επόμενη μέρα που κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει. Ούτε καν να περιγράψει. Θα είναι μία διαφορετική πραγματικότητα, καθώς η διατήρηση στη ζωή, η υγεία όλων μας, είναι μόνο η μία πτυχή της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η οικονομία θα είναι το επόμενο που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Μία οικονομία που έδωσε μάχη να συνέλθει, αλλά πλέον δοκιμάζεται από έναν ακόμη ισχυρότερο εχθρό. Η πρόβλεψη σοκ για την αμερικανική οικονομία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ μπορεί να «κτυπήσει» ακόμη και το 32%, από το 3,6% που είναι σήμερα, αφήνοντας έως και 49 εκατ. ανθρώπους χωρίς δουλειά!
Την οικονομική έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα το St. Louis Fed και δημοσιεύτηκε σε όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ. Το σενάριο είναι καταστροφικό, αν το συνδυάσουμε με τις μελέτες που κάνουν λόγο για εκατομμύρια ασθενείς από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ και το λιγότερο 100.000 και πλέον νεκρούς, κάτι που ειπώθηκε και από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Οι οικονομολόγος του St. Louis Fed, Miguel Faria-e-Castro ανέφερε στην έρευνα ότι «αυτά τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα, όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κρίση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 100 χρόνων».
Τα νούμερα είναι όντως αδιανόητα, ωστόσο μόλις την πρώτη εβδομάδα της κρίσης στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 3 εκατ. Αμερικανοί πολίτες έχουν χάσει τις δουλειές τους, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή, πως η καραντίνα επεκτείνεται έως τις 30 Απριλίου και ακολούθως θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήδη 27,3 εκατ. υπάλληλοι εργάζονται σε καθεστώς «υψηλού ρίσκου» για απόλυση, καθώς οι επιχειρήσεις του μένουν κλειστές, ή έχουν μειώσει σε τεράστιο ποσοστό τις δραστηριότητές τους. Μάλιστα, αν η πανδημία του νέου κορωνοϊού επιμείνει, τότε οι παραπάνω εκτιμήσεις θα αναπροσαρμοστούν προς το -πολύ- χειρότερο.
Πλέον, ενώ η μάχη για να κρατηθεί όρθια η ανθρωπότητα, δίνεται στα νοσοκομεία, οι κοινωνίες θα πρέπει να προετοιμάζονται, με όποιον τρόπο μπορούν, για την επόμενη ημέρα, κατά την οποία ο αγώνας επιβίωσης θα δοθεί σε ένα άλλο πεδίο. Στο οικονομικό.Ειδήσεις σήμερα
Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Στην Εντατική νοσηλεύεται ομογενής γιατρόςΚορωνοϊός – «SOS» από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης: Είμαστε σε πόλεμο, χρειαζόμαστε βοήθεια!Τηλεφωνική συνομιλία Πομπέο – Λαβρόφ για κορωνοϊό και Συρία

Related posts

Κορωνοϊός: Ο ΟΟΣΑ υπέρ της έκδοσης κορωνο-ομολόγου

banksnews

Έσπασε κάθε ρεκόρ η ρύθμιση των 120 δόσεων – Στους 432.599 οι οφειλέτες

banksnews

Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χτυπηθεί σκληρά στην οικονομία λόγω εξάρτησης από τον τουρισμό

banksnews