Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Τα σύνορα της Κούβας θα ανοίξουν πλήρως στις 15 Νοεμβρίου

Η Κούβα θα ανοίξει σταδιακά τα σύνορά της για τους τουρίστες, αρχής γενομένης από τις 15 Νοεμβρίου, χωρίς να απαιτεί να υποβληθούν σε μοριακό τεστ για τον νέο κορονοϊό, όπως συμβαίνει σήμερα, ώστε να δώσει ώθηση σε μια οικονομική δραστηριότητα που είναι ζωτικής σημασίας για το νησί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού.

“Δεδομένης της προόδου στην εκστρατεία ανοσοποίησης στην Κούβα και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά της αλλά και της προοπτικής ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% του πληθυσμού, ετοιμάζουμε τις συνθήκες για να ανοίξουμε σταδιακά τα σύνορα από τις 15 Νοεμβρίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εδώ και πολλούς μήνες ελάχιστες πτήσεις φτάνουν στην Κούβα και μόνο μερικές πτήσεις τσάρτερ με Ρώσους και Καναδούς τουρίστες πραγματοποιούνται τακτικά στα τουριστικά θέρετρα. Η Αβάνα απαιτεί από τους ξένους επισκέπτες να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ πριν από την αναχώρησή τους, να κάνουν ξανά τεστ κατά την άφιξή τους και να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ενός δεύτερου τεστ που διενεργείται πέντε ημέρες αργότερα.

Με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τροποποιηθούν, θα παρακολουθούνται μόνο όσοι εμφανίζουν συμπτώματα και θα θερμομετρούνται όλοι κατά την άφιξή τους. Διαγνωστικά τεστ θα γίνονται δειγματοληπτικά και οι αρχές θα δέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των επισκεπτών.

Ο τουρισμός, μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος για την Κούβα, κατέρρευσε με την πανδημία. Τα σύνορα έκλεισαν εν μέρει από τα τέλη Μαρτίου 2020. Φέτος, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, η χώρα υποδέχτηκε 270.639 ξένους τουρίστες, σχεδόν το ένα πέμπτο (21,8%) όσων την είχαν επισκεφθεί κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2020 (1.239.099).

Λόγω της μείωσης των εσόδων από τον τουρισμό, οι αρχές περιόρισαν δραστικά τις εισαγωγές προϊόντων, επιδεινώνοντας το πρόβλημα των ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα.

Η Κούβα έχει αναπτύξει δικά της εμβόλια για την Covid-19, τα Abdala και Soberna και μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει το ένα τρίτο των κατοίκων της.

- -

Related posts

Ο Μασκ δηλώνει ότι δεν αποκλείεται μια συμφωνία σε χαμηλότερη τιμή για το Twitter

banksnews

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν στην Ιταλία λόγω προειδοποιητικής απεργίας

banksnews

Ισπανία: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός κατά 1,6% στα 1.125,8 ευρώ

banksnews

Τι απαντούσε το 2014 ο Πούτιν σε ερώτηση για την ανάκτηση της Αλάσκας

banksnews

Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε ότι έλαβε αναμνηστική δόση εμβολίου

banksnews

ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ – Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, δηλώνει η αστυνομία

banksnews

Κουλέμπα σε Βουλγαρία: Ήρθε η ώρα να πάρετε μια απόφαση

banksnews

IATA: Οι αεροπορικές εταιρίες θα χάσουν 51,8 δισ. δολάρια το 2021

banksnews

Αυστρία: Ξεπέρασαν τις 50.000 τα ηλεκτροκίνητα – μόλις 1% των συνολικών αυτοκινήτων

banksnews