Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Καλιφόρνια χαλαρώνει κάποιους περιορισμούς

Η Καλιφόρνια χαλάρωσε σήμερα τους περιορισμούς που έχει επιβάλει σε ορισμένες δραστηριότητες, λόγω της πανδημίας, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει την επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και των κομμωτηρίων, χάρη στη μικρή βελτίωση της κατάστασης στα νοσοκομεία.

Έχοντας αναδειχθεί, εδώ και 2 μήνες, σε μία από τις κυριότερες εστίες του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα νεκροτομεία να έχουν κατακλυστεί, η Πολιτεία επέβαλε στις 3 Δεκεμβρίου μέτρα με τα οποία απαγόρευε τις συναθροίσεις και τις μη αναγκαίες δραστηριότητες.

Παρά το γεγονός ότι μετρά περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα, ο διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τις αρχές Δεκεμβρίου, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας Τόμας Άραγκον εκτιμά ότι η κατάσταση εξελίσσεται πλέον ευνοϊκά.

“Η Καλιφόρνια άρχισε να εξέρχεται αργά από την πιο επικίνδυνη έξαρση της πανδημίας που είχαμε γνωρίσει έως σήμερα”, κρίνει από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Μαρκ Γκέιλι, σε ένα δελτίο τύπου.

“Πριν από 7 εβδομάδες, τα νοσοκομεία μας και οι υγειονομικοί μας της πρώτης γραμμής βρίσκονταν σε σημείο κατάρρευσης, όμως οι Καλιφορνέζοι άκουσαν το μήνυμά μας και έμειναν στα σπίτια τους όσο ήταν δυνατόν. Η έκρηξη που ακολούθησε τις διακοπές του Δεκεμβρίου δεν κατέβαλε το σύστημα υγείας μας όσο φοβόμασταν”, συμπλήρωσε.

Η απόφαση των αρχών να άρουν την “τοπική καραντίνα”, που απαγόρευε θεωρητικά τις συναθροίσεις παρουσία μελών διαφορετικών νοικοκυριών, όπως τις μετακινήσεις και τις “μη αναγκαίες” υπηρεσίες (αισθητική, κομμωτήρια κ.α) βασίστηκε στις προβλέψεις για το ποσοστό διαθεσιμότητας κλινών στις ΜΕΘ.

Αν και αυτό το ποσοστό κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στο 0% στη νότια Καλιφόρνια, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές, η μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων επιτρέπει να υπολογίζει κανείς σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο, της τάξης του 15%, σε 4 εβδομάδες.

Η άρση των μέτρων σε πολιτειακό επίπεδο δεν σηματοδοτεί το τέλος των απαγορεύσεων, με τις υγειονομικές αρχές να μπορούν να επιβάλουν περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο, εφόσον το δικαιολογεί η κατάσταση. Η λειτουργία των μπαρ, της εστίασης σε κλειστούς χώρους και οι αθλητικοί αγώνες απαγορεύονται, για παράδειγμα, στις περισσότερες κομητείες της Καλιφόρνιας.

---ΜΠΕ

Related posts

Αφγανιστάν: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε μια από τις γνωστότερες ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα

banksnews

Regeneron: Προς επιτυχία η Φάση 3 κλινικών δοκιμών για το κοκτέιλ αντισωμάτων – “παθητικό εμβόλιο” κατά του κορονοϊού

banksnews

Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν έχει “κανένα πρόβλημα” να πουλήσει F-35 στα Ην. Αραβικά Εμιράτα

banksnews

Γεωργία: Ο εξόριστος Σαακασβίλι θα διοριστεί πρωθυπουργός αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές

banksnews

Σλοβακία: Ρεκόρ με 552 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

banksnews

Κομισιόν: Τον Οκτώβριο η απόφαση για την εξαγορά της Play από την Iliad

banksnews

Ιταλία: Ο Ματαρέλα έδωσε διερευνητική στον πρόεδρο της Βουλής

banksnews

Moderna: Αυξάνει την παραγωγή της για τις δόσεις των εμβολίων στις ΗΠΑ

banksnews

Τουρκία: Στρατηγός που αποκάλυψε “εγκλήματα” της MİT και του στρατού εκτελέστηκε τη νύχτα του πραξικοπήματος

banksnews