Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοντά σε δύο εξαγορές βρίσκεται η Profile

Κοντά στην εξαγορά δύο εταιρειών από τη Δυτική Ευρώπη που δραστηριοποιούνται στο χώρο του digital banking βρίσκεται η Profile και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, οι επιχειρήσεις αυτές θα ενταχθούν στον ελληνικό όμιλο μέσα στο 2021.

Πρόκειται για εταιρείες που αθροιστικά επιτυγχάνουν ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ 6 και 8 εκατ. ευρώ και θα ενισχύσουν τα ενοποιημένα μεγέθη της ελληνικής εταιρείας το 2021 ανάλογα με το πότε θα ολοκληρωθούν τα deals.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος της γνωστής στρατηγικής της Profile, η οποία επιδιώκει ανάπτυξη τόσο μέσα από την οργανική πορεία του ομίλου, όσο και από την ενσωμάτωση νέων εταιρειών, οι οποίες προσθέτουν σε πελατολόγιο και τεχνογνωσία. Αυτά δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης στα πλαίσια του χθεσινού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο της Αθήνας για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Σε ότι αφορά την πορεία των φετινών οικονομικών επιδόσεων, με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις -και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία- τα έσοδα της Profile δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά από αυτά του 2019.

Διψήφιο growth το 2021

Αντίθετα, η διοίκηση της εισηγμένης εξέφρασε την αισιοδοξία της για το 2021, καθώς προσδοκά μια χρονιά με διψήφιο ποσοστό οργανικής ανάπτυξης, πέρα από την όποια ενδεχόμενη συμβολή των δρομολογούμενων εξαγορών. Ειδικότερα, πυλώνες για την πορεία των εργασιών του επόμενου έτους αποτελούν:

  • Το υψηλό ποσοστό των επαναλαμβανόμενων εσόδων (κοντά στο 67%) που προέρχεται από συμβάσεις προηγούμενων ετών.
  • Ο σημαντικός όγκος νέων εργασιών που είτε «έκλεισε» μετά το πρώτο φετινό lock down, είτε αναμένεται να υπογραφεί μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες. Έτσι, παρά το «πάγωμα» που παρατηρήθηκε κατά το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου λόγω του κορωνοϊού, οι νέες συμβάσεις του 2020 έφτασαν στο πρώτο δεκάμηνο τα επίπεδα ολόκληρου του 2018 (κοντά στα 9 εκατ. ευρώ) και στο σύνολο του έτους ενδεχομένως να μη διαφέρουν πολύ από την αντίστοιχη επίδοση του 2019 (12 εκατ. ευρώ). Μεταξύ των συμβάσεων που έκλεισαν μετά το πρώτο lock down συγκαταλέγονται συμβόλαια στη Ρωσία, στη Νιγηρία, στο Λίβανο, στη Μάλτα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα (Attica Bank).

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως η Profile -σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η διεκδίκηση σχετικών συμβάσεων ήταν περιορισμένη και σαφώς επιλεκτική- προτίθεται να δώσει από το 2021 έμφαση και σε έργα του δημοσίου τομέα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν αυτά του Ταμείου Ανάκαμψης που άπτονται τομέων στους οποίους η εισηγμένη διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα (π.χ. digitalization, cyber security και υποστήριξη ταμείων-εργασιών επικουρικής ασφάλισης).

Επενδύσεις και Hub Θεσσαλονίκης

H Profile έχει προγραμματίσει για την επόμενη τριετία επενδύσεις της τάξεως των 15-20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 5 εκατ. ευρώ θα αφορούν το ερευνητικό έργο που θα γίνει στο hub της Θεσσαλονίκης, με στόχο τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου έργου να αναβαθμίσουν σε βάθος χρόνου την προσφερόμενη προϊοντική γκάμα του Ομίλου.

Related posts

ΕΥ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει το risk management

banksnews

Πιστοποιήσεις ασφαλείας για τα ξενοδοχεία του ομίλου Metaxa Hospitality Group

banksnews

ΕΛΠΕ: Στις 24/6 η Γενική Συνέλευση για τη διανομή μερίσματος

banksnews

Leave a Comment