Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: «Πράσινο φως» σε σχέδιο €500 εκατ. για ελληνικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την Covid

Η

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 άναψε «

πράσινο φως

» σε σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την κάλυψη πάγιων δαπανών των εταιρειών που πλήττονται από τον

κορωνοϊό

. Το σχέδιο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις και έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό που φτάνει στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτ Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Πολλές εταιρείες στην Ελλάδα είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται σημαντικά λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσής του. Αυτό το σχέδιο, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να υποστηρίξει αυτές τις εταιρείες, βοηθώντας τις να καλύψουν το πάγιο κόστος που δεν καλύπτεται από τα έσοδά τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τα κράτη μέλη για την εξεύρεση λειτουργικών λύσεων για τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».

Το καθεστώς θα είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται (με εξαίρεση τον χρηματοπιστωτικό τομέα). Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η στήριξη θα λάβει τη μορφή πίστωσης που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων κοινωνικής ασφάλισης που πρέπει να καταβληθούν από την 1η Ιουλίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Η πίστωση i) παρέχει το δικαίωμα στον δικαιούχο να αφαιρέσει το ποσό της ενίσχυσης από τις εν λόγω υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου· και ii) μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το μέτρο θα επιτρέψει στις ελληνικές αρχές να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από μείωση του μηνιαίου κύκλου εργασιών μεταξύ Απριλίου 2020 και Δεκεμβρίου 2020 κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, βοηθώντας τις να καλύψουν τις ζημίες που υπέστησαν κατά την εν λόγω περίοδο. Η ενίσχυση θα καλύπτει έως και το 70% (90 % στην περίπτωση των πολύ μικρών και των μικρών επιχειρήσεων) των πάγιων δαπανών τους που δεν καλύπτονται από τα έσοδα. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης δεν θα υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση.

Ειδήσεις σήμερα:ΠΟΥ: Εξαντλούνται εντός των ημερών οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες στο Αφγανιστάν

Στην τιμή-ρεκόρ 2,76 δισ. ευρώ η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού«Ποιος είναι πρωινιάτικα;»: Κυκλοφόρησε το teaser της νέας εκπομπής της Μπέττυ Μαγγίρα στο OPEN

Related posts

Γκόρντον Ράμσεϊ: Από ποδοσφαιριστής… κορυφαίος σεφ – Τα αστέρια Μισελέν και η περιουσία του

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το άνοιγμα

banksnews

Σταϊκούρας για επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ: Διευρυμένη και πάνω από 1 δισ. ευρώ

banksnews

Νέα μέτρα στήριξης για εργαζομένους – επιχειρήσεις τον Μάιο

banksnews

Έξτρα φόροι σε δηλωμένα αυθαίρετα, αδήλωτα Airbnb και υποδηλωμένα ακίνητα

banksnews

Lloyd’s List Intelligence: Μειώθηκαν κατά 56% οι απώλειες πλοίων την τελευταία 10ετία

banksnews

Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε νέες περιοχές

banksnews

Συνάντηση Πλακιωτάκη-ΕΕΚΦΝ: Επανεκκίνηση μέσα στον Αύγουστο για την κρουαζιέρα

banksnews

Αδωνις Γεωργιάδης: Έλεγχοι στην αγορά καυσίμων για -αδικαιολόγητες- αυξήσεις

banksnews