Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κατεβάζει τον πήχη για τα έσοδα η Jumbo

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με το «κλείσιμο» της διώρυγας του Σουέζ, παρότι αρχικά έφερε προσωρινό χαρακτήρα, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, θα συνεχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια τροφοδοτική αλυσίδα πιθανότατα ακόμα και μετά τις εκλογές στην Αμερική, επισημαίνει η Jumbo σε ανακοίνωσή της.

Η σημερινή κατάσταση στο παγκόσμιο εμπόριο, προσομοιάζει, σε πολλά επίπεδα, με την πανδημική κρίση με το μεταφορικό κόστος να έχει εκτοξευθεί και με τον χρόνο παραλαβής αγαθών και εμπορευμάτων να έχει διπλασιαστεί.

O Όμιλος JUMBO αρνείται να μετακυλήσει το βάρος των δυσλειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές. Η στρατηγική παραμένει ξεκάθαρη. Ο Όμιλος JUMBO δεν προτίθεται να φορτώσει και συνεπώς να προσφέρει – συγκυριακά υπερτιμημένα προϊόντα, καθώς η διοίκηση εκτιμά ότι η κατάσταση θα πρέπει να αντιστραφεί κάποια στιγμή στο τέλος του 2024 ή το 2025.

Το JUMBO επιλέγει πάντα προϊόντα που ανταποκρίνονται και στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες των καταναλωτών, συνεχίζει η εισηγμένη.

Μεταξύ του διλήμματος για την επιλογή ενός προϊόντος που εμπεριέχει το κόστος των δυσλειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενός άλλου του οποίου το κόστος είναι διαχειρίσιμο ή μπορεί να απορροφηθεί, η Jumbo θα επιλέγει σταθερά το δεύτερο. Η στρατηγική αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση του μεριδίου της Jumbo στις αγορές που δραστηριοποιείται παρά την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων μέχρι το τέλος του έτους.

Σήμερα, η εκτίμηση της διοίκησης του Ομίλου JUMBO, αναφορικά με την αύξηση τζίρου και των κερδών του 2024, τίθεται στο χαμηλό άκρο (8%) της αρχικής εκτίμησης για αύξηση τζίρου και κερδών μεταξύ 8% και 10%, λαμβάνοντας υπόψη:

  • την πορεία των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους ( 8%),
  • τις καθυστερήσεις στις παραλαβές των προϊόντων και
  • την μετάθεση του ανοίγματος της Timisoara 2 στη Ρουμανία για αρχές του 2025

Στην περίπτωση που οι παρούσες συνθήκες χειροτερεύσουν κάτι που λογικά αναμένεται εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα μπορούσε να περιοριστεί στο 4% με την κερδοφορία να κυμαίνεται στα επίπεδα του 2023. Η JUMBO θα συνεχίσει να ενημερώνει εγκαίρως τους μετόχους – συνεταίρους της για κάθε εξέλιξη, καταλήγει.

Related posts

Coca Cola HBC: Οι επιδόσεις στην Ελλάδα, η Ρωσία και οι εξαγορές

admin

Ημερίδα για την ανακύκλωση ενεργειακών υποδομών από την ΡΑΑΕΥ

admin

Εντάσσεται στο project του Ελληνικού ο Υδατόπυργος

admin

iQnovus: Στο Mobile World Congress το κέντρο καινοτομίας του ομίλου Quest

admin

iStorm: Σάββατο τα εγκαίνια του πρώτου Apple Premium Partner Store στη Θεσσαλονίκη

admin

Επεκτείνει τη συνεργασία της με την JinkoSolar η Καυκάς

admin

Ανοίγει 1η Απριλίου το Mitsis Grand Hotel στη Ρόδο

admin

Απορροφά τρεις θυγατρικές η Entersoft

admin

Τέρνα Ενεργειακή: «Ξεκλειδώνει» ο σταθμός αποθήκευσης ενέργειας στην Αμφιλοχία

admin