Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καρώνης: Εχασε στο δικαστήριο η JP Morgan, να τελειώσει η τοξικότητα

«Η ομάδα της Viva χαιρετίζει τη σημερινή δικαστική απόφαση, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ορθή αποτίμηση της εταιρείας. Η απόφαση ορίζει ότι η Viva θα πρέπει να αποτιμηθεί επί τη βάσει της πλήρους δυναμικής της στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του προσοδοφόρου πλάνου επέκτασης της εταιρείας στην Αμερική», δηλώνει ο Χάρης Καρώνης, CEO της Viva Wallet, αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου στην κόντρα με την JP Morgan.

Ο Χάρης Καρώνης συνεχίζει λέγοντας: 

«Αποφασίζοντας υπέρ της WRL (σ.σ. εταιρεία του Χάρη Καρώνη), το δικαστήριο απέρριψε τις προσπάθειες της JP Morgan να επαναδιατυπώσει τους όρους της συμφωνίας μετόχων, με σκοπό να επιβάλει να ληφθούν υπόψη στην αποτίμηση συγκεκριμένοι νομοθετικοί περιορισμοί που έχουν εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο στην JP Morgan (και όχι στη Viva). Οι εν λόγω νομοθετικοί περιορισμοί θα αλλοίωναν σημαντικά την αποτίμηση και θα μείωναν υπερβολικά την αξία της εταιρείας έως και 50%, προς όφελος της JP Morgan και εις βάρος των συμφερόντων των ιδρυτών της Viva και των άνω των 200 υπαλλήλων της που συμμετέχουν στο Stock Option Plan.

H απόφαση συνεπάγεται, επίσης, ότι η προηγούμενη αποτίμηση που υπέβαλε η JP Morgan και διεξήχθη από τη Houlihan Lokey είναι άκυρη, καθώς βασίστηκε σε προφανώς λανθασμένα δεδομένα, με αποτέλεσμα να υποτιμηθεί η αξία της εταιρείας.

Ως CEO, προσκαλώ και τους δύο μετόχους να προχωρήσουν με τη διαδικασία αποτίμησης που έχουν συμφωνήσει, η οποία είναι αυτή που αποτυπώνει την παρούσα και μελλοντική αξία της Viva. Η αποτίμηση θα λάβει πλέον υπόψη την πραγματική θέση της Viva στην αγορά, καθώς και ορθές οικονομικές προβλέψεις με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον έως το 2030, που απεικονίζουν το πλήρες εύρος των προοπτικών ανάπτυξης της εταιρείας τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Αμερική, αφήνοντας στο παρελθόν τις όποιες δικαστικές διαμάχες και διαφωνίες.

Πριν τη δίκη και για διάστημα 2,5 ετών, η JP Morgan επεδίωξε να εμποδίσει κάθε πλάνο επέκτασης της Viva στην Αμερική, βασιζόμενη στο αμερικανικό ρυθμιστικό πλαίσιο στο οποίο υπόκειται μόνο η JP Morgan. Η JP Morgan παραδέχθηκε ότι αυτή η συνθήκη δεν ισχύει, μόλις λίγο πριν τη δίκη. Η σημερινή απόφαση καθιστά πλέον σαφές ότι η Viva θα πρέπει να αποτιμηθεί στη βάση ότι το αμερικανικό ρυθμιστικό πλαίσιο δεν περιορίζει την επέκτασή της στην αμερικανική αγορά, με τη μοναδική και καινοτόμα τεχνολογία Tap on Any Device.

Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη της ομάδας της Viva προς την JP Morgan. Θέλουμε ένα μέτοχο που σέβεται τις βασικές αρχές εταιρικής διακυβέρνησης ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που θέτει σε προτεραιότητα τα συμφέροντά του και δεν δημιουργεί σε αυτό ένα τοξικό περιβάλλον.

Στην παρούσα φάση, η εταιρεία έχει πλέον ισοσκελίσει τα μηνιαία έσοδα και έξοδά της (breakeven), ενισχύοντας τη δυνατότητά της να επενδύσει στην ανάπτυξή της. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην ηγετική ομάδα της JP Morgan Payments θα αποτελέσουν ευκαιρία να ξεκινήσουμε εκ νέου έναν εποικοδομητικό διάλογο και να υποστηριχθεί ουσιαστικά αυτό το πλάνο ανάπτυξης.

Έχουμε επιτύχει να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα με απευθείας διασύνδεση με όλα τα τοπικά σχήματα καρτών και εναλλακτικών μεθόδων πληρωμών, σε όλη την Ευρώπη. Η Viva έχει εδραιωθεί ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία Tap on Any Device, επιτρέποντας σε κάθε έμπορο στην Ευρώπη, και σύντομα στην Αμερική, να αποδέχεται πληρωμές σε οποιαδήποτε συσκευή. Η εταιρεία συνεχίζει να βελτιστοποιεί τις λειτουργίες της, μέσω της εκτενούς αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Viva θα υλοποιήσει με εντατικούς ρυθμούς τη στρατηγική ανάπτυξής της, ισχυροποιώντας τη θέση της ως ηγετικής tech-bank στον τομέα των πληρωμών για εμπόρους, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, επιτυγχάνοντας την πραγματική αποτίμησή της.

Εγώ, ο Μάκης και η ομάδα μας συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην πλήρη υλοποίηση των εξαιρετικών προοπτικών της Viva».

Related posts

ΕΡΓΟΣΕ: Εργα €3,3 δισ. αλλάζουν το τοπίο στο σιδηροδρομικό δίκτυο

admin

ΕΛΤΑ: Ερχονται Smart Lockers και ραντεβού στα καταστήματα

admin

AVAX: Στα 2,2 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο έργων

admin

Attica Bank: Ζημιές προ προβλέψεων €38,5 εκατ. το 2022, μείωση των NPLs

admin

Η ΜεγαEco έλαβε την ανώτατη πιστοποίηση της Eurocert για μηδενικά απόβλητα

admin

Deal Πειραιώς-Dimand για ανακατασκευή του κτιρίου της Notos Com

admin

Επεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία Attica Group-ONEX

admin

Επένδυση 300 εκατ. στην Ελλάδα από τον ισπανικό όμιλο Ecoener

admin

MIG: Στο 58,97% αυξήθηκε το ποσοστό της Πειραιώς

admin