Image default
EUROBANK

Καραβίας: Εξαιρετικές οι επιδόσεις της Eurobank Κύπρου

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 10 χρόνων λειτουργίας της Eurobank Κύπρου, η Διοίκηση της Τράπεζας διοργάνωσε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, καθώς και της διοίκησης του Ομίλου Eurobank και συγκεκριμένα του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Νικ

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 10 χρόνων λειτουργίας της Eurobank Κύπρου, η Διοίκηση της Τράπεζας διοργάνωσε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, καθώς και της διοίκησης του Ομίλου Eurobank και συγκεκριμένα του Προέδρου του Δ.Σ., κ. Νικόλαου Καραμούζη, του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Φωκίωνα Καραβία και των αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων, κ. κ. Σταύρου Ιωάννου και Θεόδωρου Καλαντώνη

Η Eurobank Κύπρου ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2007 και επέτυχε στην περίοδο αυτή, όχι μόνο να επεκτείνει τους τομείς δραστηριοτήτων της αλλά και να εδραιώσει την παρουσία και το ρόλο της στην οικονομία του τόπου με σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας, υψηλόβαθμα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας από την Κύπρο και την Αθήνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, κα Άντρη Αναστασιάδη.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, κ. Μιχάλης Λούης, σημειώνοντας ότι «Η επιτυχία της Τράπεζας οφείλεται στις αξίες της και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχει. Κοιτάζοντας μπροστά, στόχος μας είναι να είμαστε η καλύτερη συστημική τράπεζα στην Κύπρο, η τράπεζα πρώτης επιλογής για τους ντόπιους και ξένους πελάτες μας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πελάτες μας σε όλες τις αναπτυξιακές τους πρωτοβουλίες παραμένοντας σωστοί στη διαχείριση των κινδύνων, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των καταθετών μας, των δανειακών πελατών μας, των μετόχων μας αλλά και γενικότερα της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ευαίσθητοι και σωστοί πολίτες αυτής της χώρας και χωρίς ενδοιασμό θα βάλουμε πλάτη για να την στηρίξουμε όπου μας χρειάζεται».

Ομιλίες απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φ. Καραβίας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πορεία της Τράπεζας σημειώνοντας ότι «Η θυγατρική μας στην Κύπρο είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια επιτυχημένη επένδυση, με εξαιρετικές επιδόσεις και ακόμη καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Η επιτυχία της Eurobank Κύπρου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία της οικονομίας της Κύπρου και με την εντυπωσιακή ανάκαμψη ύστερα από τη μεγάλη δοκιμασία της κρίσης του 2013. Κατάφερε να βγει από τα Μνημόνια, καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αποτελεί πρότυπο διαχείρισης με όρους συναίνεσης, συνεργασίας και συναντίληψης μιας εθνικής οικονομικής κρίσης».

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χ. Γεωργιάδης, εξήρε την Eurobank Κύπρου για τη σταθερή επιτυχημένη παρουσία της και τη σημαντική συμβολή της στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας κατά την περίοδο της μεγάλης κρίσης. Μεταξύ άλλων τόνισε «Αφήσαμε πίσω την κρίση και την ύφεση. Πετύχαμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, υψηλούς ρυθμούς αύξησης της απασχόλησης χωρίς νέους φόρους, με ελαφρύνσεις και κίνητρα για επιχειρήσεις. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και δοκιμάζουμε σήμερα τις δυνάμεις μας στις διεθνείς αγορές. Επιβάλλεται όμως η συνέχιση της προσπάθειας με την ίδια συνέπεια και την ίδια αξιοπιστία».

Από την αρχή της λειτουργίας της, η Eurobank Κύπρου, στηρίζει την κυπριακή οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ευνοεί τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ενώ συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Τράπεζα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που προάγουν τις αξίες και τις αρχές του Ομίλου εστιάζοντας στους τομείς που αντανακλούν πολλαπλώς στην κοινωνία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων, η Τράπεζα ανακοίνωσε χορηγία προς τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, του οποίου προεδρεύει η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, με στόχο τη στήριξη φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ώστε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

 

Καραβίας: Εξαιρετικές οι επιδόσεις της Eurobank Κύπρου

Related posts

Καραμούζης: Με συνεργασίες η διαχείριση των κόκκινων δανείων

banksnews

Κέρδη 25,6 εκατ. ευρώ για την Eurobank Properties στο 9μηνο

banksnews

Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο Πρεμ Γουάτσα

banksnews

Leave a Comment