Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Καμπανάκι” ΠΟΥ: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε το τελευταίο δίμηνο

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας στον πλανήτη έκρουσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που έκανε λόγο για ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Σε όλο τον κόσμο, τα περιστατικά και οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε ανησυχητικά ποσοστά”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Οργανισμού που επικεντρώθηκε στην κατάσταση που παρατηρείται στην Παπούα Νέα Γουινέα και στον δυτικό Ειρηνικό.

“Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα σχεδόν διπλασιάστηκε τους τελευταίους δύο μήνες. Ο αριθμός τους πλησιάζει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων που έχουμε δει μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, πρόσθεσε.

“Ορισμένες χώρες που στο παρελθόν είχαν αποφύγει τη διευρυμένη εξάπλωση παρουσιάζουν τώρα απότομες αυξήσεις των νέων κρουσμάτων”, δήλωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα την Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο Τέντρος είπε ότι η υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεχίσει να αξιολογεί την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και να “προσαρμόζει ανάλογα τις συμβουλές” της.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ τόνισε ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία, η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού συγκλήθηκε την Πέμπτη και αναμένεται να δώσει την εισήγησή της τη Δευτέρα.

“Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μήνυμά μας προς όλους τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες παραμένει το ίδιο. Όλοι πρέπει να παίξουμε ρόλο για τον τερματισμό της πανδημίας “, είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι μία από τις κύριες προτεραιότητες του ΠΟΥ είναι να επιταχύνει το πρόγραμμα COVAX, που έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια κατά του κορονοϊού όλων των χωρών, ώστε να τερματιστεί η πανδημία.

Το σχέδιο COVAX αναμενόταν να παραδώσει σχεδόν 100 εκατ. εμβόλια έως τα τέλη Μαρτίου, αλλά έχει διανείμει μόνο 38 εκατ. δόσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καλυφθεί η διαφορά τους επόμενους μήνες, καταδικάζοντας για μια ακόμη φορά τη “σοκαριστική ανισορροπία” στη διανομή εμβολίων μεταξύ των χωρών υψηλού και χαμηλού εισοδήματος.

Related posts

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 26 νεκροί σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον στρατοπέδου στο Γκάζνι

banksnews

Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν στο Βέλγιο, θα προοριστεί για τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού

banksnews

Ινδία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην πολιτεία Μαχαράστρα μετά την αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων

banksnews

Βέμπερ: Η Τουρκία εσφαλμένα εμπόδισε τη νηοψία- Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σθεναρά

banksnews

Ισπανία: Με μάσκες και με αρνητικό τεστ Covid, 5.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια ροκ συναυλία στη Βαρκελώνη

banksnews

Μελέτη: Όσοι προσβλήθηκαν από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχουν καλύτερη ανοσία απέναντι στις άλλες μεταλλάξεις

banksnews

Σλοβακία: Η πρόεδρος της χώρας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάτοβιτς

banksnews

Ισραήλ: Δόσεις εμβολίων “που δεν χρησιμοποιήθηκαν” θα πάνε σε άλλες χώρες και τους Παλαιστινίους

banksnews

Βρετανία: Επέβαλε κυρώσεις σε συμμάχους του προέδρου Άσαντ

banksnews