Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καλύτερες μέρες» βλέπει τώρα η Unibios

«Αντιμετωπίσαμε τη βαθιά και πολυετή κρίση με επιτυχία και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Είμαστε μια μικρή εταιρεία σε έναν τεράστιο κλάδο με σημαντικές προοπτικές, διαθέτοντας από την πλευρά μας τεχνογνωσία, δυνατότητες παραγωγής και μοντέλο λειτουργίας που δείχνει να αποδίδει». Αυτά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Unibios Ορφέας Μουρίκιος, αναφερόμενος στις δυνατότητες και τις προοπτικές της εισηγμένης εταιρείας.

Η Unibios δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο επεξεργασίας νερού, κατέχοντας ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά (έχει ολοκληρώσει ευρύτατη σειρά σχετικών εγκαταστάσεων) και σημαντική παρουσία σε χώρες του εξωτερικού, σημειώνοντας το 2020 κύκλο εργασιών 7,3 εκατ. (έναντι 8,34 εκατ. ευρώ το 2019) και κέρδη προ φόρων 41 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η περυσινή υστέρηση επιδόσεων οφείλεται ουσιαστικά στη μείωση των εκτός Ελλάδας εργασιών λόγω της πανδημίας, καθώς πάγωσαν αρκετές συζητήσεις για την ανάληψη έργων, οι οποίες ελπίζεται ότι θα επανεκκινήσουν.

Στην εταιρεία πάντως, σημειώνουν ότι το 2020 -κόντρα στις δυσκολίες της χρονιάς- αποτέλεσε το δεύτερο συνεχόμενο κερδοφόρο έτος και εκτιμούν ότι η περυσινή πτώση στις οικονομικές της επιδόσεις αποτελεί μια παρένθεση στη γενικότερα ανοδική τάση που παρουσιάζουν κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (πχ οι πωλήσεις από τα 4,56 εκατ. του 2016 έκλεισαν πέρυσι στα 7,3 εκατ. ευρώ).

Για το 2021 ο κ. Μουρίκιος θεωρεί εφικτό το στόχο για επάνοδο της Unibios σε τροχιά ανάπτυξης με βάση την αναμενόμενη επάνοδο της διεθνούς οικονομίας στην κανονικότητα κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης του Ομίλου στηρίζεται κυρίως σε δύο πυλώνες:

  • Πρώτον, στην ανάληψη περισσότερων έργων επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης νερού στο εξωτερικό (υπάρχει στόχος και για αύξηση εργασιών στην Ελλάδα καθώς θα υπάρξουν περισσότερα projects χρηματοδοτούμενα από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης), καθώς η διεθνής αγορά είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος και προοπτικές και
  • δεύτερον, στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στη μονάδα που διαθέτει η εισηγμένη εταιρεία στη ΒΙΠΕ Βόλου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλότερα επίπεδα παραγγελιών (ήδη ξεκινά σχετικό επενδυτικό πρόγραμμα).

«Κοιτάζει» για εξαγορές και συνεργασίες

Ο κ. Μουρίκιος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της εταιρείας του για εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες, καθώς και το ότι υπάρχουν σχετικές επαφές αυτή την περίοδο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο επ του παρόντος.

«Γενικότερα, μέσα από τις κινήσεις που σχεδιάζουμε θέλουμε να εκμεταλλευθούμε συνέργειες», σημείωσε ο CEO της Unibios, αναφερόμενος επίσης και σε άλλα ζητήματα όπως η ενδυνάμωση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα της επεξεργασίας υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, αλλά και στη δυνατότητα αξιοποίησης μέρους του ακινήτου που διαθέτει η εισηγμένη στη ΒΙΠΕ Βόλου.

Related posts

Πειραιώς: Χρηματοδότηση 40 εκατ. σε ElvalHalcor με κριτήρια ESG

banksnews

Μυτιληναίος: Δεσμεύεται στην διεθνή πρωτοβουλία SBTi για το κλίμα

banksnews

Lidl: Δωρεά 120.000 υφασμάτινων μασκών για τις πανελλαδικές

banksnews

EDPR: Το πρώτο αιολικό πάρκο της στην Ελλάδα, με ισχύ 45MW

banksnews

Πήρε η Eldorado Gold άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα

banksnews

Επέκταση στα ηλεκτρικά Ι.X. συζητά η Π. Πετρόπουλος

banksnews

«Εσβησαν οι μηχανές της ΠΙΤΣΟΣ»

banksnews

Ελλάκτωρ: Με γεύση από το… παρελθόν το νέο ΔΣ της Ακτωρ

banksnews

Η πρώτη τηλεοπτική καμπάνια των Three Cents με τίτλο «Unleash the Bubble!»

banksnews