Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνηση μάτ του Ευάγγελου Μυτιληναίου -Εχει πλέον ποσοστό 26,5%

Απόλυτος κυρίαρχος στην Mytilineos, μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι πλέον ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αφού απέκτησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε ο αδελφός του Ιωάννης.

Ετσι ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός της Mytilineos που ξεκίνησε το 2017 με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Είναι χαρακτηριστικό οτι ανέφερε πρόσφατα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κάποτε στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο ήταν μόλις τρία τα ανεξάρτητα μέλη και τέσσερα προέρχονταν από την οικογένεια. Σήμερα το 11μελές Δ.Σ. της Mytilineos δεν έχει κανένα μέλος της οικογένειας.

Με την μεταβίβαση 19,2 εκατομμυρίων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος καθίσταται ο απόλυτος κυρίαρχος στην εταιρεία, αφού στην κατοχή του- από το 13,10% προηγουμένως- βρίσκεται πλέον ποσοστό 26,5% των δικαιωμάτων ψήφου.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συγχώνευσης της μητρικής εταιρείας Mytilineos με τις βασικές θυγατρικές της, σε μία ενιαία εταιρεία σχεδιασμένη με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, τοποθέτησε τον Όμιλο στις κορυφαίες βιομηχανικές δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδίδοντας νέες ενισχυμένες αναπτυξιακές προοπτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα διάκριση για τη Μυτιληναίος: Ασημένιο βραβείο για τις επιχειρηματικές πρακτικές και την προσήλωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη

22|07|2019 | 16:02

Κανένα μέλος της οικογένειας δεν βρίσκεται στο Δ.Σ.

Η προσωπική επένδυση του Ε. Μυτιληναίος, αναφέρουν στελέχη της αγοράς, αποδεικνύει και την δέσμευσή του βασικού μετόχου στο στρατηγικό σχεδιασμό για τη περαιτέρω μεγέθυνση και ανάπτυξη της Mytilineos, καθώς το 2019 προβλέπεται πολύ ισχυρότερο για τη εταιρεία. Αφού η διοίκηση έχει επιβεβαιώσει την πρόβλεψη για κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισ. Ευρώ.

Παράλληλα κερδίζεται και το στοίχημα που έχει αναλάβει η εταιρεία αναφορικά με την πλήρωση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και απόσυρσης μελών της οικογένειας.

Ετσι ο Ιωάννης Μυτιληναίος θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις ναυτιλιακές business με την M/Maritime, ενώ ο Ευάγγελος αποκτά τον απόλυτο έλεγχο των παραδοσιακών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι προοπτικές ανάπτυξής της Mytilineos που σήμερα κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών, επικεντρώνονται για την επόμενη 5ετία στην διεύρυνση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της στην υπό απελευθέρωση εγχώρια ενεργειακή αγορά, στη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης στους τομείς των έργων EPC, της μεταλλουργίας και της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα εμπορίας φυσικού αερίου. Ο Όμιλος αποτιμάται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας στα 1,55 δισ. ευρώ.

Related posts

Χρηματιστήριο: Κέρδη στην αγορά της Αθήνας

banksnews

Eurogroup: Συμφωνία για σταδιακή δημοσιονομική προσαρμογή για τις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος

banksnews

Βρετανία: Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε το 100% του ΑΕΠ

banksnews

Στουρνάρας: Επίτευξη πλεονασμάτων για το 2019 και το 2020

banksnews

Κλείσιμο με πτώση για το Χρηματιστήριο – Στις 858,35 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

banksnews

Λάκης Γαβαλάς: Άλλαξε χέρια το mega συγκρότημα στην Κάντζα

banksnews

Αναπτυξιακός νόμος: Βελτιώσεις για μεγαλύτερη στήριξη της Θράκης

banksnews

PQH: Πώληση του χαρτοφυλακίου Aeolus στην Intrum Hellas DAC

banksnews

Λέον Αβιγκάδ (Brown Hotels): «H πλατεία Ομονοίας θα γίνει το νέο Soho»

banksnews