Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Το διυλιστήριο ISAB της Lukoil θα συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Ένα ιταλικό διυλιστήριο που ελέγχεται από τη ρωσική Lukoil θα συνεχίσει τη λειτουργία του την επόμενη εβδομάδα παρά την εφαρμογή των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο στις 5 Δεκεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της σύμφωνα με το Reuters.

Η LITASCO SA, η μονάδα της Lukoil στην οποία ανήκει το διυλιστήριο ISAB στη νότια περιοχή της Σικελίας, δήλωσε ότι θα βασιστεί στις πρώτες ύλες που έχουν αποθηκευτεί για τους επόμενους μήνες και στις μελλοντικές παραδόσεις πετρελαίου από άλλες χώρες εκτός της Ρωσίας.

“Το ISAB είναι πλέον μια κερδοφόρα επιχείρηση, μια τεχνολογικά προηγμένη εγκατάσταση και ένας αξιόπιστος εταίρος για όλους τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους εργολάβους του”, ανέφερε η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η Lukoil έχει στην ιδιοκτησία της εγκατάστασης από το 2008.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας έθεσε σε εφαρμογή την Πέμπτη ένα σχέδιο που ανοίγει το δρόμο για να τεθεί το διυλιστήριο ενδεχομένως στα χέρια εντολοδόχων σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το κλείσιμό του.

Σε δήλωσή της, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι διευκρίνισε ότι το καθεστώς αυτό αποσκοπεί στη διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας του διυλιστηρίου, το οποίο απασχολεί άμεσα περίπου 1.000 εργαζομένους σε μια πιο φτωχή περιοχή και αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της ιταλικής διυλιστικής ικανότητας.

Ωστόσο, μια ιταλική κυβερνητική πηγή δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές της Ρώμης εξακολουθούν να εργάζονται για να προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν τραπεζική χρηματοδότηση για το διυλιστήριο, ελπίζοντας να αποφύγουν την ανάγκη να τεθεί υπό διαχείριση εντολοδόχων.

Το ISAB βασίζεται αποκλειστικά στο ρωσικό πετρέλαιο από τότε που οι τράπεζες σταμάτησαν να το χρηματοδοτούν και να παρέχουν τις εγγυήσεις που απαιτούνται για την αγορά πετρελαίου από αλλού μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ενώ η Lukoil δεν επηρεάζεται από τις κυρώσεις στην Ευρώπη, οι τράπεζες παραμένουν απρόθυμες να συναλλάσσονται με μια οντότητα που σχετίζεται με τη Ρωσία, καθώς φοβούνται μήπως βρεθούν στο στόχαστρο μελλοντικών προστίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εταιρεία υπόκειται σε κλαδικές κυρώσεις από το 2014.

Related posts

Ιταλία: Η Eni δεν θα παραλάβει τις συμφωνημένες ποσότητες αερίου από τη Ρωσία για σήμερα

admin

Η Γερμανία θα διασφαλίσει το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων όσων ευθύνονται για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν

admin

Ριζική στροφή Γερμανίας: Ο Σολτς θέλει κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση απέναντι στις ΗΠΑ

admin

Μ. Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δεν μας συναντούν και κάνουν λόμπινγκ εναντίον μας

admin

HSBC Holdings: Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη

admin

Τουρκία: Παραμένει υπό κράτηση η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου που ζητά να διεξαχθεί έρευνα για χρήση χημικών όπλων

admin

Τα κινεζικά μπαλόνια “κατάσκοποι”: Τελειοποιημένα εργαλεία που είναι δύσκολο να καταρριφθούν

admin

Snap: Υποχωρεί άνω του 20% η μετοχή μετά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου

admin

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου έφυγε για τις ΗΠΑ δύο ημέρες πριν λήξει η θητεία του

admin