Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αφιέρωμα του Rai Tre στη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών ελληνικών νησιών

Σε αναλυτικό του ρεπορτάζ, το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre, αναφέρθηκε σήμερα στην διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους.

Η Rai αναφέρεται -ειδικότερα- στην περίπτωση των Λειψών: “Η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στα μικρά νησιά. Μας στέλνουν τα εμβόλια με ελικόπτερο ή με πλοία”, δήλωσε ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο οποίος πρόσθεσε ότι “το νησί του θα ήταν, ουσιαστικά, ήδη έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες”.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην δημόσια ιταλική τηλεόραση, τόνισε ότι “δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο” και ότι “η Ελλάδα επιταχύνει όσο μπορεί την διαδικασία εμβολιασμών” με στόχο να μπορέσουν να έλθουν, οι τουρίστες στην χώρα μας , πριν από την καθιερωμένη περίοδο κατά την οποία ξεκινούσε η τουριστική σεζόν.

Η Σ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι μέχρι να δοθεί οριστικά το “πράσινο πάσο| από την Ευρώπη, η Ελλάδα θα ζητά από τους τουρίστες να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, να έχουν μόλις κάνει μοριακό τεστ ή να έχουν ιαθεί από τον κορονοϊό.

Υπενθύμισε , δε, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε συμφωνία με το Ισραήλ και ότι οι πολίτες της χώρας αυτής μπορούν ήδη να έλθουν στην Ελλάδα, υπό τον όρο να έχουν λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου, δυο εβδομάδες πριν ταξιδέψουν, και να παρουσιάσουν ένα μοριακό τεστ.

“Και οι αμερικανοί μπορούν να έρθουν με τον ίδιο πάντα τρόπο ενώ κλείνουμε άλλες διμερείς συμφωνίες με την Σερβία, τα Αραβικά Εμιράτα και με την Ρωσία”, εξήγησε.

Η ιταλική τηλεόραση Rai υπογράμμισε ότι “το ευρωπαϊκό πράσινο πάσο είναι ιδέα και πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, την οποία είχε κάνει ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο”.

“Η χώρα μας έδωσε την ευκαιρία και στους ξένους που έχουν αγοράσει σπίτι εδώ, να εμβολιαστούν. Έχουμε πάνω από 80 Ιταλούς, από όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Τους θεωρούμε μέρος της κοινότητάς μας”, τόνισε, επίσης, ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος.

Κατά την άποψη, τέλος, Ιταλών που έχουν σπίτι και παραθερίζουν μόνιμα στους Λειψούς “έπρεπε να έχει αναληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία και στην Ιταλία διότι με την στρατηγική αυτή, σε ένα μήνα η Ελλάδα θα έχει εξασφαλίσει και πάλι τουρίστες για τα νησιά της”.

-

Related posts

Πέθανε ο Σον Κόνερι, σε ηλικία 90 ετών

banksnews

Γαλλία: Θύματα βίαιης ληστείας στο σπίτι τους ο Μπερνάρ Ταπί και η σύζυγός του

banksnews

Βρετανία: Σχεδιάζει δια ζώσης σύνοδο των G7 τον Ιούνιο στην Κορνουάλη

banksnews

Γαλλία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και σε άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα

banksnews

ΟΗΕ: Περίπου 20.000 ξένοι στρατιώτες και μισθοφόροι παραμένουν στη Λιβύη

banksnews

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 174.500 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

banksnews

Βραζιλία: Καταγράφηκαν 559 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

banksnews

Βρετανία: Το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού της Ν. Αφρικής εντοπίσθηκε σε πρόσωπα που δεν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα

banksnews

Κορονοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός του πληθυσμού στη Σλοβακία

banksnews