Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θα υποδέχεται και πάλι εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Νοεμβρίου

Μεμονωμένοι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 θα μπορούν να εισέρχονται στο Ισραήλ από τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, χαλαρώνοντας περαιτέρω τους περιορισμούς στις αφίξεις ξένων που παραμένουν σε ισχύ από την έναρξη της πανδημίας.

Ένα κοινό σχέδιο των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας και του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα από την 1η Νοεμβρίου σε ξένους που έχουν εμβολιαστεί εντός των τελευταίων έξι μηνών με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac και Sinopharm.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι έχουν νοσήσει από την Covid-19 μπορούν επίσης να εισέλθουν στο Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει μία δόση εμβολίου που έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το σχέδιο υπόκειται στην έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και “θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις εξελίξεις και την ανακάλυψη νέων παραλλαγών”, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

Την Κυριακή, ο Μπένετ είπε στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι “καθώς διαχειριζόμαστε τη σταδιακή έξοδο από το κύμα της παραλλαγής Δέλτα, προετοιμαζόμαστε για το σενάριο “Ωμέγα”, η κωδική ονομασία για μια νέα παραλλαγή.

Τα σύνορα του Ισραήλ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά για ξένους από τον Μάρτιο του 2020. Τους τελευταίους μήνες η χώρα επέτρεψε την είσοδο μικρών ομάδων εμβολιασμένων τουριστών και συγγενών πρώτου βαθμού Ισραηλινών.

Το υπουργείο Τουρισμού πιέζει έντονα για να επιτραπεί η είσοδος σε όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες. Η ισραηλινή οικονομία είναι ανοιχτή με εξαίρεση τον βαριά πληττόμενο τουριστικό κλάδο.

Το υπουργείο Υγείας συνιστούσε προσοχή, δεδομένης της πιθανότητας εμφάνισης νέων παραλλαγών του κορονοϊού.

Το 2019 κατέγραψε ρεκόρ 4,55 εκατομμυρίων επισκεπτών τουριστών, συνεισφέροντας 23 δισεκατομμύρια σέκελ (7,2 δισεκατομμύρια δολάρια) στην οικονομία της χώρας.

Με τις καθημερινές μολύνσεις να έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί τον Ιούνιο, το Ισραήλ ήταν έτοιμο να ανοίξει για όλους τους ξένους τουρίστες στην αιχμή της θερινής περιόδου, αλλά η παραλλαγή Δέλτα οδήγησε σε άνοδο των μολύνσεων, αναβάλλοντας αυτά τα σχέδια.

Χθες Τετάρτη, 1.021 άτομα διαγνώστηκαν με τον ιό. Ενώ υπάρχουν περισσότερα από 15.000 ενεργά κρούσματα, μόνο 331 θεωρούνται σε σοβαρή κατάσταση.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Στην Τουρκία ο πρίγκιπας της Σ. Αραβίας Μπιν Σαλμάν για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία Κασόγκι

banksnews

La Repubblica: Η Ιταλία θέλει μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το μεταναστευτικό

banksnews

Η Κομισόν προειδοποιεί Κύπρο και Μάλτα για τα “χρυσά διαβατήρια”

banksnews

Local Bounti: Συμφώνησε στη συγχώνευση με την Leo Holdings ύψους 1,1 δισ. δολαρίων

banksnews

American Airlines: Απείθαρχος επιβάτης προκάλεσε εκτροπή πτήσης που πετούσε με προορισμό την Ουάσινγκτον προς το Κάνσας Σίτι

banksnews

Η Λευκορωσία λέει πως διαθέτει τους πόρους για την πληρωμή ευρωομολόγων αλλά δεν μπορεί λόγω κυρώσεων

banksnews

Τουρκία: Συντριβή ρωσικού πυροσβεστικού αεροπλάνου στην Καχραμανμάρας

banksnews

ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι θα επισκεφθεί την Ασία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της, χωρίς καμία αναφορά στην Ταϊβάν

banksnews

Ν. Αφρική: Εκατοντάδες ταξιδιώτες αναζητούν μια θέση σε αεροπλάνο πριν σταματήσουν οι πτήσεις

banksnews