Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θα υποδέχεται και πάλι εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Νοεμβρίου

Μεμονωμένοι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 θα μπορούν να εισέρχονται στο Ισραήλ από τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, χαλαρώνοντας περαιτέρω τους περιορισμούς στις αφίξεις ξένων που παραμένουν σε ισχύ από την έναρξη της πανδημίας.

Ένα κοινό σχέδιο των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας και του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα από την 1η Νοεμβρίου σε ξένους που έχουν εμβολιαστεί εντός των τελευταίων έξι μηνών με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac και Sinopharm.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι έχουν νοσήσει από την Covid-19 μπορούν επίσης να εισέλθουν στο Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει μία δόση εμβολίου που έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το σχέδιο υπόκειται στην έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και “θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις εξελίξεις και την ανακάλυψη νέων παραλλαγών”, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

Την Κυριακή, ο Μπένετ είπε στους υπουργούς της κυβέρνησης ότι “καθώς διαχειριζόμαστε τη σταδιακή έξοδο από το κύμα της παραλλαγής Δέλτα, προετοιμαζόμαστε για το σενάριο “Ωμέγα”, η κωδική ονομασία για μια νέα παραλλαγή.

Τα σύνορα του Ισραήλ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά για ξένους από τον Μάρτιο του 2020. Τους τελευταίους μήνες η χώρα επέτρεψε την είσοδο μικρών ομάδων εμβολιασμένων τουριστών και συγγενών πρώτου βαθμού Ισραηλινών.

Το υπουργείο Τουρισμού πιέζει έντονα για να επιτραπεί η είσοδος σε όλους τους εμβολιασμένους τουρίστες. Η ισραηλινή οικονομία είναι ανοιχτή με εξαίρεση τον βαριά πληττόμενο τουριστικό κλάδο.

Το υπουργείο Υγείας συνιστούσε προσοχή, δεδομένης της πιθανότητας εμφάνισης νέων παραλλαγών του κορονοϊού.

Το 2019 κατέγραψε ρεκόρ 4,55 εκατομμυρίων επισκεπτών τουριστών, συνεισφέροντας 23 δισεκατομμύρια σέκελ (7,2 δισεκατομμύρια δολάρια) στην οικονομία της χώρας.

Με τις καθημερινές μολύνσεις να έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί τον Ιούνιο, το Ισραήλ ήταν έτοιμο να ανοίξει για όλους τους ξένους τουρίστες στην αιχμή της θερινής περιόδου, αλλά η παραλλαγή Δέλτα οδήγησε σε άνοδο των μολύνσεων, αναβάλλοντας αυτά τα σχέδια.

Χθες Τετάρτη, 1.021 άτομα διαγνώστηκαν με τον ιό. Ενώ υπάρχουν περισσότερα από 15.000 ενεργά κρούσματα, μόνο 331 θεωρούνται σε σοβαρή κατάσταση.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Χιλιάδες Ιορδανοί διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων

banksnews

Η Μέρκελ αποχαιρετά την Ευρώπη εκφράζοντας ανησυχίες για τα “άλυτα προβλήματα” που αντιμετωπίζουν οι “27”

banksnews

Τι σημαίνουν οι αμερικανικές επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία

banksnews

Πακιστάν: Παραλαβή των πρώτων 1,2 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Oxford-AstraZeneca

banksnews

Goldman Sachs: Εξαγοράζει τον επενδυτικό βραχίονα της ασφαλιστικής NN

banksnews

ΗΠΑ: Την ανησυχία του για την κλιμάκωση των στρατιωτικών συγκρούσεων στην Αιθιοπία εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν

banksnews

Almirall: Ζημιές ανακοίνωσε στο α΄ εξάμηνο

banksnews

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ Σίσι με τον νέο πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης

banksnews

Ταλιμπάν: Διαπραγματευόμαστε με τη Ρωσία για την αναγνώριση της κυβέρνησής μας

banksnews