Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: Η άνοδος των κρουσμάτων επαναφέρει μέτρα κατά του κορονοϊού

Η Ισλανδία, μία από τις πρώτες χώρες του κόσμου που ήρε τους υγειονομικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή νέους περιορισμούς προκειμένου να αντιμετωπίσει την άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.

“Ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει ιδιαίτερα στην Ισλανδία και μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό”, δήλωσε η πρωθυπουργός Κάτριν Γιάκομπσντότιρ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίτκτυο.

“Ωστόσο πρέπει (να λάβουμε μέτρα) για να ανακόψουμε την τρέχουσα τάση”, πρόσθεσε.

Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής και έως τις 13 Αυγούστου στις δημόσιες συναθροίσεις θα μπορούν να συμμετέχουν έως 200 άτομα, θα ισχύει εκ νέου το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης και μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 23:00.

Πισίνες και γυμναστήρια θα μπορούν να λειτουργούν στο 75% της χωρητικότητάς τους, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι ξανά υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους.

Χάρη στο υψηλό ποσοστό των εμβολιασμών κατά της covid-19 –με περισσότερο από το 85% των πολιτών άνω των 16 ετών να έχει εμβολιαστεί – η Ισλανδία ήρε πριν περίπου ένα μήνα όλους τους περιορισμούς που αφορούσαν τους εσωτερικούς χώρους, διεκδικώντας την πρωτιά στην Ευρώπη.

Όμως από τις 20 Ιουλίου η χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού, με συνολικά 355 νέες μολύνσεις να έχουν καταγραφεί από τότε στο νησί. Τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού.

Καθώς η πλειονότητα των κατοίκων της Ισλανδίας είναι εμβολιασμένοι δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά covid-19 και μόλις τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται.

“Από τη μία πλευρά παρατηρούμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που θα επιθυμούσαμε, όμως αυτό που πρέπει να εξετάσουμε καλύτερα είναι τα σοβαρά περιστατικά και το ποσοστό τους σε σχέση με τις μολύνσεις”, επεσήμανε η υπουργός Υγείας Σβάντις Σβαβαρσντότιρ.

Τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι επαναφέρει την υποχρέωση ενός αρνητικού μοριακού τεστ έως και 72 ωρών για όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ισλανδία. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 27 Ιουλίου.

-

Related posts

Κορονοϊός: Υπέρ της χορήγησης 3ης δόσης εμβολίου ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων

banksnews

Κορονοϊός: Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων

banksnews

Βρετανία: Η νέα άρση του lockdown δεν θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας εκτιμούν οι ειδικοί

banksnews

Πορτογαλία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων

banksnews

Η Μολδαβία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

banksnews

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση της Archegos

banksnews

Στρατιωτικοί συνέλαβαν τον πρόεδρο, το πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας του Μάλι

banksnews

Κύπρος – Ν. Αναστασιάδης: Η επόμενη των εκλογών θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από το αίσθημα αυξημένης ευθύνης έναντι της πατρίδας

banksnews

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 3.995, με 72 θανάτους

banksnews