Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: “Καμπανάκι” για νέα έκρηξη κρουσμάτων στο Νέο Δελχί

Στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονταν σήμερα σε σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου και σε εμπορικά κέντρα, προκαλώντας προειδοποιήσεις από κάποιους γιατρούς ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέα έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Κάποιες μεγάλες ινδικές πόλεις έχουν ξεκινήσει να αίρουν τους αυστηρούς περιορισμούς καθώς ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από δύο μήνες.

Αλλά ειδικοί στις ασθένειες και γιατροί έχουν προειδοποιήσει ότι η σπουδή προς την επιστροφή στην κανονικότητα θα υπονόμευε τις προσπάθεις εμβολιασμού καθώς μόνο το 5% από τους 950 εκατομμύρια ενήλικες έχουν εμβολιαστεί.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η σχεδόν πλήρης επάνοδος στην κανονικότητα στο Νέο Δελχί είναι ανησυχητική.

Οι αρχές της πόλης έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιβάλουν εκ νέου αυστηρούς περιορισμούς αν αυξηθούν τα κρούσματα.

Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στην πρωτεύουσα τον Μάιο καθώς οι προμήθειες οξυγόνου εξαντλήθηκαν και οι οικογένειες έκαναν εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις λιγοστές νοσοκομειακές κλίνες.

Πολίτες πλήρωναν 20 φορές ακριβότερα της κανονικής τιμής για να εξασφαλίσουν ασθενοφόρα και νεκροφόρες, πολλοί πέθαναν σε χώρους στάθμευσης και τα νεκροτομεία δεν είχαν χώρο.

“Το κυριότερο εμπορικό κέντρο του Δελχί#συγκέντρωσε 19.000 επισκέπτες το περασμένο σαββατοκύριακο μόλις άνοιξε. Έχουμε τρελαθεί τελείως;”, έγραψε στο Twitter ο ‘Αμπρις Μιτάλ του ινστιτούτου Max HealthCare στο Νέο Δελχί. “Περιμένετε#νέα έκρηξη της COVID19 και κατηγορήστε την κυβέρνηση, τα νοσοκομεία, τη χώρα”.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο υπόγειος σιδηρόδρομος της ινδικής πρωτεύουσας ανέβασε προειδοποιήσεις στο Twitter για συνωστισμό τις ώρες αιχμής και μεγάλες αναμονές, απαντώντας έτσι σε εξαγριωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τις μεγάλες ουρές.

Έπειτα από ένα αυστηρό λόκνταουν πέντε εβδομάδων στο Δελχί, οι αρχές άνοιξαν πλήρως τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα και επέτρεψαν στα εστιατόρια να λειτουργούν με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Οι προαστιακοί σιδηρόδρομοι επίσης λειτουργούν με το 50% της δυναμικότητάς τους και τα γραφεία έχουν μερικώς ανοίξει εκ νέου.

Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί ωστόσο. Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα για πολίτες ηλικίας 18 με 44 ετών θα αρχίσουν από σήμερα να κλείνουν καθώς δεν επαρκούν οι δόσεις των εμβολίων.

“Το Δελχί θα έπρεπε να έχει αρχίσει να ανοίγει με πολύ πιο επιστημονικό τρόπο. Προετοιμάζουμε το έδαφος για προβλήματα”, έγραψε στο Twitter ο Άρβιντερ Σινχ Σόιν, ένας χειρουργός και κορυφαίος ειδικός σε θέματα μεταμόσχευσης ήπατος.

Σε εθνικό επίπεδο η Ινδία ανέφερε 60.471 νέα κρούσματα κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, τον μικρότερο αριθμό μετά τις 31 Μαρτίου, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας ανέρχεται σε 29,57 εκατομμύρια –ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της νύχτας η χώρα πρόσθεσε 2.726 θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την νόσο σε 377.031, έδειξαν τα στοιχεία.

-

Related posts

RND: ΕΕ και Μέρκελ μπροστά στα συντρίμμια της ευρωπαϊκής πολιτικής έναντι της Τουρκίας

banksnews

Ο σκηνοθέτης Αλέν Φρανσόν τραυματίστηκε στον λαιμό σε μια επίθεση

banksnews

ΗΠΑ: Εκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω κύματος πολικού ψύχους

banksnews

Γερμανία: Μόνο με διαγνωστικό τεστ από αύριο η είσοδος για τους επιβάτες πτήσεων

banksnews

Πρώτη επικοινωνία Ουάσιγκτον – Άγκυρας επί προεδρίας Μπάιντεν

banksnews

Λίβανος: Το Κοινοβούλιο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

banksnews

Ινδονησία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό το πλήρωμα του υποβρυχίου που αγνοείται

banksnews

Βρετανία: Η διάθεση του εμβολίου εκτιμάται ότι απέτρεψε 10.400 θανάτους μέχρι το τέλος Μαρτίου

banksnews

ΗΠΑ: Επιτροπή του CDC συνιστά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson

banksnews