Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Η φαρμακοβιομηχανία SII άρχισε ξανά εξαγωγές εμβολίων κορονοϊού στις φτωχότερες χώρες

Η ινδική φαρμακευτική βιομηχανία Serum Institute of India (SII), θυγατρική του ομίλου Poonawalla Investment and Industries, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αρχίζει ξανά τις εξαγωγές δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 που παράγει, για να αντιμετωπιστεί η έλλειψή τους στις φτωχότερες χώρες.

Προχώρησε στην πρώτη αποστολή ποσότητας δόσεων έπειτα από επτά μήνες, με προορισμό το Τατζικιστάν, στο πλαίσιο του διεθνούς μηχανισμού COVAX.

Όμως ο δρόμος “είναι ακόμη μακρύς” προτού επιτευχθεί “η ισότητα στην πρόσβαση στα εμβόλια στον κόσμο”, στηλίτευσε μέσω Twitter ο επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η φαρμακευτική εταιρεία, ο δισεκατομμυριούχος Αντάρ Πουναβάλα.

Η Ινδία ανέστειλε τις εξαγωγές εμβολίων κατά της COVID-19 τον Απρίλιο, όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρισκόταν στην κορύφωσή της, για να αντιμετωπίσει τη δική της έλλειψη εμβολίων.

Το μέτρο ήρθη χθες Παρασκευή, σύμφωνα με τον Τύπο.

Ο Αντάρ Πουναβάλα δεν φείδεται επικρίσεων για την “ανήθικη” συμπεριφορά των πλουσίων κρατών και για την ανισοκατανομή των εμβολίων.

Ο μηχανισμός COVAX διανέμει στις 92 πιο στερημένες χώρες του πλανήτη εμβόλια κατά της COVID-19 δωρεάν.

Το εργοστάσιο της SII στην Πούνι, ο μεγαλύτερος προμηθευτής δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 με προορισμό τις πιο φτωχές χώρες, υποτίθεται πως ήταν ο κυριότερος κρίκος της αλυσίδας εφοδιασμού του COVAX, προτού αναγκαστεί να αναστείλει τις εξαγωγές του λόγω της φονικής έξαρσης της πανδημίας, που αποδόθηκε στην παραλλαγή Δέλτα, στην ίδια την Ινδία.

Η φαρμακευτική εταιρεία προβλέπει ότι ως το τέλος του χρονιάς θα έχει εξαγάγει ποσότητα που ξεπερνά την προηγούμενη εκτίμηση για την παραγωγή της τη συγκεκριμένη περίοδο: ένα δισεκατομμύριο δόσεις του CoviShield, της δικής της εκδοχής του εμβολίου της αγγλοσουηδικής AstraZeneca.

“Το CoviShield παραμένει πολύ σημαντικό προϊόν καθώς θα μας δώσει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους τους μήνες που θα έρθουν” από την πανδημία που μαίνεται, υπογράμμισε από τη δική του πλευρά ο Σεθ Μπέρκλι, ο εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI), η οποία είναι επικεφαλής, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, του μηχανισμού COVAX.

Στην Ινδία έχουν χορηγηθεί ως αυτό το στάδιο πάνω από 1,2 δισεκ. δόσεις εμβολίων. Ωστόσο, το ποσοστό του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης που έχει εμβολιαστεί πλήρως δεν ξεπερνά ακόμη το 38%.

-

Related posts

Γερμανία-COVID-19 : Πάνω από 3.200 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 24 θάνατοι

banksnews

Ουκρανία: Ενδείξεις ότι η κυβερνοεπίθεση έγινε από χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία

banksnews

Βραζιλία: Νέες διαδηλώσεις κατά του Μπολσονάρο

banksnews

Πτήση της Lufthansa με 130 ανθρώπους που έφυγαν από την Καμπούλ προσγειώθηκε στη Φρανκφούρτη

banksnews

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προειδοποιεί ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν – Προτρέπει και πάλι τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν

banksnews

ΕΜΑ: Συνέστησε να προστεθούν 3 παθήσεις ως πιθανές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson

banksnews

Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν 25.018 νέα κρούσματα κορονοϊού και 764 θανάτους

banksnews

Φον ντερ Λάιεν: Το 60% των ενηλίκων θα έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου έως τις 27 Ιουνίου

banksnews

ΗΠΑ: Η Colonial Pipeline προσπαθεί να ξεπεράσει την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε

banksnews