Image default
ALPHA BANK

Θετική αναθεώρηση των κερδών της Alpha Bank

Δύο εκδόσεις MREL το χρόνο ως και το 2025 προτίθεται να εκδώσει η Alpha Bank και ο κ. Βασίλης Ψάλτης ενώ όπως ανέφερε ο CEO της Alpha Bank τα επιτόκια έχοντας φθάσει στην κορυφή εκτιμάται και μια περιορισμένη και σταδιακή αποκλιμάκωση την επόμενη χρονιά των εσόδων από τόκους.

Τα κόκκινα δάνεια σημείωσε παρά τους κινδύνους που εγκυμονούν τα κόκκινα δάνεια έχουν μια λογική αποκλιμάκωση.

Σε σχέση με την οργανική κερδοφορία της τράπεζας και, συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ), ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Alpha Bank Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου τόνισε ότι αυτή συνεχίζεται με δυναμικούς ρυθμούς και το 2023.

Έτσι λοιπόν η τράπεζα προχωρά σε αναθεώρηση του ετήσιου στόχου σε 1,8 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. ευρώ που ήταν η εκτίμηση για το έτος τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας παραδέχθηκε ότι το ράλι της κερδοφορίας από τόκους πλησιάζει στην κορύφωσή του η οποία αναμένεται σύντομα (εντός του 2024). Ωστόσο η περίοδος της ανόδου ολοκληρώνεται.

Σε ότι αφορά τη  μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με οργανικά μέσα οδηγώντας τον δείκτη NPE στο 7,2% τον Σεπτέμβριο του 2023 έναντι 8% τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η μείωση του ποσοστού στη Ρουμανία

Ερωτώμενος ο κ. Ψάλτης κατά την διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων για τη μείωση του ποσοστού της τράπεζας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρουμανία και κατά πόσον αυτή θα βοηθήσει κεφαλαιακά την τράπεζα ή και αν θα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη διανομή μερίσματος απάντησε πως η Ρουμανία παραμένει ισχυρός στόχος για τον  όμιλο και πως αυτή τη στιγμή έχουν μερίδιο αγοράς στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας ενώ σύντομα η τράπεζα θα γίνει δεύτερη σε μια αγορά με σημαντική δυναμική.

Έτσι εκτιμάται πως το έσοδο της μητρικής δεν θα μειωθούν ενώ στόχος της τράπεζας είναι πάντα η επανεπένδυση των εσόδων ενώ φυσικά στους κύριους στόχους της Alpha Bank παραμένει η διανομή μερίσματος για τη χρήση 2023.

Τα δύο  μέρη (Alpha Bank και Unicredit)  θα διερευνήσουν επίσης περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των πελατών τους στις χώρες τους και ασφαλώς μέσω διασυνοριακών συμπράξεων ενώ η συνεργασία τους θα συνεχιστεί  με στόχο τη μόχλευση του συνδυασμένου διεθνούς αποτυπώματος και των καλύτερων δυνατοτήτων προέλευσης στην κατηγορία τους σε περιφερειακό επίπεδο σε τραπεζικές υπηρεσίες, τραπεζικές συναλλαγές, κοινοπρακτικό δανεισμό, συμβουλευτικές, άλλες εμπορικές και εταιρικές υπηρεσίες .

Related posts

Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank: Υποχρεωτικές άδειες στους αρνητές εμβολίων

admin

Δάνεια έως 5 εκατ. ευρώ με εγγύηση 70% από την Alpha Bank

admin

Οι τράπεζες περνούν στα χέρια ιδιωτών

ad

Alpha: Πώς θα γλιτώσει η Αθήνα τα νέα μέτρα λιτότητας

admin

Ο Στέφανος Μυτιληναίος Γενικός Διευθυντής στην Alpha Bank

admin

Μειώνει τα επιτόκια καταθετικών λογαριασμών κατά μια μονάδα βάσης η Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Αξιολόγηση Β3 στα καλυμμένα ομόλογα θέτει η Moody’s

admin

Alpha Bank: Συμφωνία πώλησης δανείων 360 εκατ. στη Ρουμανία

admin

Alpha Bank: Για πέμπτη συνεχή χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg

ad