Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διοικείται ως εταιρεία – Έχουμε πρόεδρο και όχι ιδιοκτήτη

Για την απομάκρυνσή του από τη θέση του επιστημονικού συμβούλου της βουλεύτριας Βοιωτίας και τομεάρχισσας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώτας Πούλου αναφέρθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατήγγειλε πως η απομάκρυνση έγινε μετά από απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν πως «ο Θ. Θεοχαρόπουλος καταλάμβανε θέση επιστημονικού συνεργάτη χωρίς να έχει παράσχει ποτέ οιοδήποτε έργο, με συνέπεια η βουλευτής (η οποία έχει έναν από τους πιο απαιτητικούς Τομείς) να δυσχεραίνεται στην άσκηση των καθηκόντων της».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς «δώδεκα ώρες αφού τελείωσαν οι εσωκομματικές διαδικασίες, είχα ενημερωθεί και τότε αντικαταστατικά ότι παύομαι από διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Όπως είπε «είχε ζητήσει συγνώμη ο πρόεδρος τότε, όμως το ίδιο συμβαίνει και τώρα: μία εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές και ενώ δεν έχει γίνει καμία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενημερώθηκα για την παύση της συνεργασίας μου με την ΚΟ για πολιτικούς λόγους, για τις τοποθετήσεις μου περί Κεντροαριστεράς», επεσήμανε και παρουσίασε ως βασικά πολιτικά αίτια της απομάκρυνσής του αφενός την πρότασή του για εσωτερικό δημοψήφισμα για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύτερο φορέα της Κεντροαριστεράς, αφετέρου την κριτική του για το εκλογικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.

«Φαίνεται ότι ο κ. Κασσελάκης μού έχει μια αδυναμία»

«Την άποψή μου αυτή για συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού χώρου την ανέφερε χθες και ο Νίκος Παππάς, όμως ο κ. Κασσελάκης απομάκρυνε εμένα, φαίνεται μου έχει μια «αδυναμία»», σημείωσε στη συνέχεια ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ακολούθως συμπλήρωσε ότι θεωρεί αδιανόητο να απομακρύνονται και να παραμένουν στο επιστημονικό δυναμικό του κόμματος στελέχη και πρώην βουλευτές με βάση το αν συμβαδίζουν ή όχι οι απόψεις τους με την ηγεσία, χαρακτηρίζοντάς το «πρωτόγνωρο για δημοκρατικό πολιτικό κόμμα κάτι τέτοιο».

Καταληκτικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «χθες την ώρα που ενημερώθηκα, συνομιλούσα με τον κ. Ζάεφ στην πρώτη μέρα του συνεδρίου για το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις ιδέες μου, πάντα πίστευα ότι το ονοματολογικό έπρεπε να επιλυθεί, για αυτό και ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα. Ξέρετε, είναι κι αυτό ένα από τα αίτια της απώλειας 3 ποσοστιαίων μονάδων από εμάς».

Related posts

Ντρίμπλα των προεδρικών για τις διαγραφές

admin

Ο Σολτς κλείνει τα μάτια στα προβλήματα της Αλβανίας με το κράτος δικαίου

admin

ΠΡΟΜΟΤΑΡΙΣΜΑ

admin

Τα δύο «αν» που απειλούν τον Κασσελάκη

admin

Μητσοτάκης: Η ανάμνηση μελανών σελίδων του παρελθόντος, οδηγός για την αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον

admin

Απάντηση της κυβέρνησης στην άθλια επίθεση Σοϊλού

admin

Κασσελάκης για Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση

admin

Αποκαλυπτήρια στα γαλάζια «χρίσματα»

admin

Ερώτηση

admin