Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η MicroStrategy έχει χάσει $3,4 δισ. σε επενδύσεις στο Bitcoin – Παραμένει “bullish” o CEO

Όταν η MicroStrategy άρχισε να αγοράζει μαζικά Bitcoin το καλοκαίρι του 2020, ο διευθύνων σύμβουλος Michael Saylor δήλωσε ότι το έκανε επειδή ο πληθωρισμός θα έκανε τα μετρητά άχρηστα.

Η συνολική αξία των bitcoin που έχει συσσωρεύσει έκτοτε είχε αξία μικρότερη κατά 3,4 δισ. δολάρια από αυτή στο τέλος του δεύτερου τριμήνου από το προηγούμενο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.

Τυπικά, η μείωση είναι μια ακόμη απώλεια στα χαρτιά για τον κατασκευαστή επιχειρηματικού λογισμικού σύμφωνα με τους αμερικανικούς λογιστικούς κανόνες μέχρι να πωληθεί κάποιο από τα Bitcoin, αλλά υπάρχουν συνέπειες.

Η MicroStrategy πιθανότατα θα χρειαστεί να προβεί σε σημαντική απομείωση της αξίας της όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Η μετοχή έπεσε κατά 66% στο τρίμηνο που έληξε την Πέμπτη, ξεπερνώντας την πτώση του Bitcoin κατά 59%.

Ο Saylor έχει υποβαθμίσει τις όποιες ανησυχίες, εμμένοντας στη στρατηγική και προσθέτοντας στο απόθεμά του το περασμένο τρίμηνο, καθώς το Bitcoin γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής του εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Η MicroStrategy σημείωσε στα τέλη Ιουνίου ότι θα αναφέρει τα αποτελέσματα κανονικά αργότερα στο επόμενο τρίμηνο, παρόλο που οι ρυθμιστικές αρχές της Wall Street συνήθως απαιτούν από τις εταιρείες να επισημαίνουν τις μεγάλες ζημίες πολύ νωρίτερα. 

Το απόθεμα Bitcoin της MicroStrategy άξιζε περίπου 5,9 δισ. δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου, πράγμα που σημαίνει ότι με το Bitcoin να τελειώνει γύρω στα 18.900 δολάρια στις 30 Ιουνίου, η ίδια στοίβα -συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μικρών αγορών που ανακοινώθηκαν στα τέλη Ιουνίου- άξιζε περίπου 2,45 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 58% λιγότερο από ό,τι μόλις πριν από τρεις μήνες.     

“Για να επαναλάβουμε τη στρατηγική μας, επιδιώκουμε να αποκτήσουμε και να κρατήσουμε Bitcoin και μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο Phong Le, πρόεδρος και CFO της MicroStrategy, σε τηλεδιάσκεψη στις 3 Μαΐου. “Βλέπουμε τις συμμετοχές μας σε Bitcoin ως μακροπρόθεσμες συμμετοχές και επί του παρόντος δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε σε πωλήσεις Bitcoin”.

Ο Shirish Jajodia, ανώτερος διευθυντής οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων της MicroStrategy, απάντησε σε αίτημα σχολιασμού λέγοντας ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να πουλήσει το Bitcoin της και ότι οι μέτοχοι υποστηρίζουν τη στρατηγική της. Η MicroStrategy είναι ασφαλής από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις λόγω της “ισχυρής κεφαλαιακής της δομής”, πρόσθεσε ο Jajodia.

Στο αποκορύφωμα της κατάρρευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η MicroStrategy αγόρασε άλλα 480 Bitcoin αξίας περίπου 10 εκατ. δολαρίων μεταξύ 3 Μαΐου και 28 Ιουνίου, έναντι περίπου 20.817 δολαρίων το καθένα, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Η επιχείρηση με έδρα το Tysons Corner της Βιρτζίνια κατέχει περίπου 129.699 Bitcoin που αγοράστηκαν σε μέση τιμή περίπου 30.665 δολάρια το καθένα, καθιστώντας τη συνολική τιμή αγοράς περίπου 3,98 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το έντυπο 8-K που κατατέθηκε την Τετάρτη.

Ενώ μερικές εταιρείες με επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα έχουν επίσης προσθέσει το Bitcoin στους ισολογισμούς τους, η ζημιά που δέχεται το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο και άλλα νομίσματα στην τρέχουσα bear market είναι πιθανό να κάνει κάθε πιθανό νέο επενδυτή να το σκεφτεί δύο φορές πριν προβεί σε αγορά του ψηφιακού νομίσματος.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι υποστηρικτές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να μην ανησυχούν για την πρόσφατη πτώση των τιμών μακροπρόθεσμα, καθώς και για τη στρατηγική της Saylor. 

“Αν κοιτάξετε τον στόχο τιμής μας για τη MicroStrategy, βασίζεται σε τιμή του Bitcoin που θα φτάσει τα 95.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024”, δήλωσε ο Mark Palmer, επικεφαλής της έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην BTIG, ο οποίος έχει αξιολόγηση buy για τη MicroStrategy, με τιμή-στόχο τα 950 δολάρια. “Ειλικρινά, πάρα πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι το 2024”.

Η μετοχή της MicroStrategy έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο στα 164,30 δολάρια. Η μετοχή σκαρφάλωσε μέχρι και τα 1.272,94 δολάρια τον Φεβρουάριο του 2021. Διαπραγματευόταν στα 123,92 δολάρια στα τέλη Ιουλίου 2020, λίγο πριν ο Saylor ξεκινήσει να αγοράζει Bitcoin.

“Θα υπάρξουν μόνο 21 εκατ. Bitcoin που θα εξορυχθούν συνολικά, επειδή υπάρχει μια ντετερμινιστική προσφορά για αυτά”, δήλωσε ο Palmer. “Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του Bitcoin θα καθοδηγείται από τη ζήτηση σε αντίθεση με την ισορροπία προσφοράς-ζήτησης”.

Related posts

Broadcom: Συμφωνία-μαμούθ 61 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της VMware

banksnews

Πάνω από 2.100 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα σε όλο τον κόσμο

banksnews

Τζόνσον: “Δεν είναι η σωστή στιγμή για δημοψήφισμα στη Σκωτία”

banksnews

Ιαπωνία: Σε υψηλό δυόμιση ετών το κλίμα μεταξύ των επιχειρήσεων

banksnews

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της μετάλλαξης Όμικρον- Αλλεπάλληλοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

banksnews

COP26: Ξεκινά αύριο στη Γλασκώβη η σύνοδος του ΟΗΕ για το περιβάλλον

banksnews

Panetta: Οι ενέργειες της ΕΚΤ για μείωση του πληθωρισμού, κινδυνεύουν να συνθλίψουν την οικονομία

banksnews

ΗΠΑ: Ενδιαφέρον της DFC για επενδύσεις στην Ελλάδα σε υποδομές LNG και ΑΠΕ

banksnews

ΗΠΑ για πυρηνικό πρόγραμμα: Δεν θα μείνουμε με “σταυρωμένα τα χέρια” αν το Ιράν δεν διαπραγματευτεί καλή τη πίστει

banksnews