Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Kraken, το τέταρτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin, εξετάζει είσοδο στο χρηματιστήριο το 2022

Η Kraken, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, κάνει σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος, μετά την αύξηση ρεκόρ που κατέγραψε ο όγκος συναλλαγών της και την προσέλκυση νέων πελατών εν μέσω της ανόδου του bitcoin.

Η Kraken ιδρύθηκε το 2011 και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, βάσει του όγκου συναλλαγών, ενώ έχει περισσότερους από 6 εκατ. πελάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap.

Ο Jesse Powell, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Kraken, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία έχει επωφεληθεί σημαντικά από το ράλι bitcoin. Η τιμή του bitcoin σημείωσε ιστορικό υψηλό στα μέσα Μαρτίου, ξεπερνώντας το επίπεδο των 60.000 δολαρίων, με τους επενδυτές να αποδίδουν την κίνηση στην στροφή των θεσμικών επενδυτών προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

“Για εμάς, οποιαδήποτε μεταβλητότητα είναι καλή, αλλά είναι πάντα καλύτερα όταν είναι ανοδική”, δήλωσε ο Powell στο CNBC. “Το πρώτο τρίμηνο μόλις υπερκέρασε το σύνολο του περασμένου έτους. Ξεπεράσαμε τα περσινά μεγέθη ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου. Ολόκληρη η αγορά εξερράγη”.

Η Kraken είδε τους νέους χρήστες της να τετραπλασιάζονται το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με τις εγγραφές του δεύτερου εξαμήνου 2020. Οι όγκοι συναλλαγών spot κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν 1,5 φορές υψηλότεροι από ό,τι σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 160 δισ. δολαρίων.

Στα “χνάρια” της Coinbase

Εν τω μεταξύ, η Coinbase, που αποτελεί τον κύριο αντίπαλο της Kraken στις ΗΠΑ, σημείωσε ρεκόρ τριμηνιαίων εσόδων ύψους 1,8 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας το ύψος των εσόδων που πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Η εταιρεία ετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο την επόμενη εβδομάδα, σε μια πολυαναμενόμενη απευθείας δημόσια εγγραφή που θα μπορούσε να την αποτιμήσεων έως και στα 100 δισ. δολάρια.

Η Kraken εξετάζει επίσης το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο αλλά το 2022, σύμφωνα με τον Powell. “Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να εισαχθούμε στο χρηματιστήριο κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος”, δήλωσε προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει πιθανότατα μέσω απευθείας εισαγωγής, όπως και η Coinbase. 

Η επιλογή της απευθείας εισαγωγής στο ταμπλό -που γίνεται χωρίς την έκδοση νέων μετοχών- είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και κερδίζει μάλιστα έδαφος έναντι της εναλλακτικής της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO), η οποία εδώ και καιρό δέχεται επικρίσεις από τους επενδυτές στον κλάδο της τεχνολογίας για κακή αποτίμηση των μετοχών.

Εν τω μεταξύ, η Kraken βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος θα μπορούσε να την αποτιμήσεων έως και στα 20 δισ. δολάρια.

Related posts

Κύπρος: Έξι θάνατοι και 690 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Αρνητικό ρεκόρ νοσηλευόμενων

banksnews

Αναστολή των εμβολιασμών με AstraZeneca και στη Σλοβενία

banksnews

ΗΠΑ: Τα δύο σκυλάκια της Λέιντι Γκάγκα που είχαν κλαπεί επεστράφησαν

banksnews

Ρωσία: Καταγράφηκαν 8.702 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο

banksnews

ΗΠΑ-Ιαπωνία-Νότια Κορέα: Τη διατήρηση της σταθερότητας στην Κορεατική Χερσόνησο θα συζητήσουν οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας

banksnews

Η Ελβετία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα παρά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων

banksnews

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου

banksnews

“Πράσινη” στροφή για την Wall Street: Ζήτημα ευκαιρίας ή ηθικής;

banksnews

ΗΠΑ: Στο ιστορικό υψηλό των 74,4 δισ. δολαρίων το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο

banksnews