Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Bed Bath & Beyond νέα “αγαπημένη” των μικροεπενδυτών του reddit για ακόμα ένα short squeeze

Θηριώδες ράλι που ξεπερνά το 40% πραγματοποιεί σήμερα ο τίτλος της Bed Bath & Beyond (BBBY), μίας άλλοτε ισχυρής αλυσίδας λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ που τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η απάντηση όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στους WallStreetBets, τους μικροεπενδυτές που συντονίζονται μέσω Reddit αναζητώντας βαρέως σορταρισμένες μετοχές.

“Πιστεύουμε ότι λαμβάνει χώρα επί του παρόντος short squeeze στην Bed Bath & Beyond”, δηλώνει στο Reuters ο Evan Niu, αναλυτής της Ortex, επισημαίνοντας ότι το 45% των μετοχών της εταιρείας είναι σε θέσεις short.

Ένα άλμα στην τιμή των σορταρισμένων μετοχών μπορεί να αναγκάσει τους επενδυτές που έχουν πάρει θέση short να τις κλείσουν σε υψηλότερες τιμές προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Και με τη σειρά της, η μαζική ζήτηση από πωλητές short να κλείσουν τις θέσεις τους οδηγεί ακόμα υψηλότερα την ήδη ανοδική τιμή της μετοχής, φαινόμενο γνωστό στις χρηματιστηριακές αγορές ως short squeeze.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond έχει βρεθεί πάνω από τα 11 δολάρια, σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών, ενώ βρίσκεται σε πορεία για την ένατη συνεχόμενη ανοδική της συνεδρίαση.

Χαρακτηριστικό είναι πως αν διατηρήσει τη σημερινή της άνοδο, η κεφαλαιοποίηση της Bed Bath & Beyond θα έχει διπλασιαστεί σε περισσότερα από 900 εκατ. δολάρια από την έναρξη του ράλι στις 27 Ιουλίου.

Η Bed Bath & Beyond ήταν η μετοχή με τις περισσότερες αγορές μεταξύ των πελατών της χρηματιστηριακής Fidelity Investments, με πάνω από τρεις εντολές αγοράς για κάθε παραγγελία πώλησης. Ήταν επίσης η πιο ενεργή μετοχή στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ με 54,5 εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές σήμερα.

Το όνομα της βαρέως σορταρισμένης μετοχής, η οποία είχε πραγματοποιήσει βουτιά άνω του 44% από την αρχή του έτους, ήταν εκείνο με τις περισσότερες αναζητήσεις στον πίνακα συζητήσεων του Reddit WallStreetBets τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Quiver Quantitative.

Οι χρήστες στο νήμα με τίτλο “GME, BBBY και AMC Memestock Megathread για τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022” ανέφεραν ότι αγοράζουν μαζικά μετοχές της εταιρείας.

Ένας χρήστης έγραψε ότι “πήρε ένα δάνειο 27 χιλιάδων δολαρίων και μπήκε all in στο BBBY”, κάτι που ένας συντονιστής του thread φάνηκε να επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το CNBC.

Άλλος χρήστης (TheDude0007) ισχυρίστηκε ότι εκμεταλλεύτηκε την άνοδο της BBBY, αυξάνοντας τα 45.000 δολάρια που είχε σε σχεδόν 450.000 δολ. παίζοντας σε κοινές μετοχές και call options.

Υπενθυμίζεται ότι το μοτίβο των λεγόμενων “μετοχών memes” είχε κάνει την εμφάνισή του στη Wall Street τα τελευταία δύο χρόνια, οδηγώντας καταρρέοντες τίτλους πέρυσι σε εντυπωσιακά υψηλές τιμές, όπως οι διάσημοι πλέον της GameStop και της AMC Entertainment.

Related posts

Πούτιν: Ορισμένες από τις ιδέες του Μακρόν θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω κοινά βήματα

banksnews

Κίνα: Τουλάχιστον ένας νεκρός από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στην Σανγκάη

banksnews

Αργεντινή: Ξεπέρασαν τις 85.000 οι νεκροί από κορονοϊό

banksnews

ΗΠΑ: Έχασε τις προβλέψεις η μείωση των νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας

banksnews

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία

banksnews

Michelin: Σχεδιάζει τη μεταβίβαση των ρωσικών της δραστηριοτήτων

banksnews

Νόμπελ 2022: Ο φυσικός Αλέν Ασπέ καλεί τους επιστήμονες να μείνουν ενωμένοι απέναντι στην άνοδο του εθνικισμού

banksnews

Η Ρωσία έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας

banksnews

Στέλεχος της Fed βλέπει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ πάνω από 2% έως το 2023

banksnews