Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η στρατηγική Μπάιντεν στη μάχη με την Όμικρον: Νέα ταξιδιωτικά μέτρα και δωρεάν covid τεστ για το σπίτι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρουσίασε σήμερα τη στρατηγική του στη μάχη κατά των παραλλαγών Όμικρον και Δέλτα για τον χειμώνα, μεταξύ άλλων δωρεάν και με ασφαλιστική κάλυψη τεστ Covid-19 που θα διενεργούνται στο σπίτι και νέες προϋποθέσεις για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να αποζημιώσουν τους 150 εκατομμύρια πελάτες τους για το 100% του κόστους των μη συνταγογραφούμενων τεστ Covid-19 που θα κάνουν στο σπίτι, ανέφεραν αξιωματούχοι της αμερικανικής διοίκησης και να διαθέσουν δωρεάν επιπλέον 50 εκατομμύρια τεστ μέσω των κλινικών και των κέντρων υγείας για τους ανασφάλιστους.

“Θα πολεμήσουμε αυτήν την παραλλαγή με τη βοήθεια της επιστήμης και με ταχύτητα, όχι με το χάος και τη σύγχυση”, δήλωσε ο Μπάιντεν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στο Μέριλαντ, προειδοποιώντας πως οι μολύνσεις θα αυξηθούν τον χειμώνα.

“Οι ενέργειες που ανακοινώνω είναι αυτές που μπορούν να συσπειρώσουν όλους τους Αμερικανούς και θα έπρεπε να μας ενώσουν στη μάχη κατά της covid-19”, υπογράμμισε.

Η αμερικανική κυβέρνηση προτρέπει όλους τους Αμερικανούς, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να εμβολιαστούν ή να κάνουν αναμνηστικές δόσεις για να πολεμήσουν την Όμικρον, ενώ θα αυξήσει τα οικογενειακά εμβολιαστικά κέντρα και θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα στα φαρμακεία.

Λιγότερο από το 60% του αμερικανικού πληθυσμού, ήτοι 196 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει εμβολιαστεί πλήρως, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των πλούσιων κρατών. Η αμερικανική διοίκηση λέει πως άλλοι 100 εκατομμύρια Αμερικανοί πληρούν τις προϋποθέσεις να εμβολιαστούν με αναμνηστικές δόσεις.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ζητήσουν από τους διεθνείς ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα να υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19 μία ημέρα πριν από την αναχώρησή τους, αντί για έως τρεις που ίσχυε, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασής τους. Τα μέτρα για τη χρήση της μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα και τις δημόσιες συγκοινωνίες θα παραταθούν έως τις 18 Μαρτίου.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει επιπλέον μέτρα και τρόπους για να δώσει ώθηση στα τεστ και τους εμβολιασμούς, τα οποία θα εξαρτηθούν από την σοβαρότητα της παραλλαγής, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

-

Related posts

Η ανθεκτικότητα των θεσμικών οργάνων της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο μικροσκόπιο του ΕΕΣ

banksnews

Βρετανία: Βουτιά 25% στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων

banksnews

EE: Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid θα χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη από 1η Ιουλίου

banksnews

Ιράν: Υπερσυντηρητικός πολέμιος της διαφθοράς ο νέος πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί

banksnews

Ισραήλ: Οριστικά 4η δόση εμβολίου για τους άνω των 60 και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

banksnews

Συρία: 4 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

banksnews

Tατάρ για το Κυπριακό: Τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στη λύση

banksnews

Μπουρλά (Pfizer): Σε συνομιλίες με 90 χώρες για το χάπι κατά της Covid-19 – Στα $700 η τιμή για πενθήμερη αγωγή

banksnews

Μάχη με τον χρόνο για να αποφευχθούν νέες εκλογές στην Καταλονία

banksnews