Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η ρωσική ATON επέλεξε το Axia της Profile

Η ρωσική ATON επέλεξε το Axia της Profile

H εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, Profile Software, ανακοίνωσε ότι ο επενδυτικός τραπεζικός οργανισμός ΑΤΟΝ επέλεξε το Axia, την web-based πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων.

Η ATON, εδρεύει στη Μόσχα και διαθέτει γραφεία σε 25 σημεία της χώρας, δραστηριοποιούμενη στους τομείς του corporate investment banking, wealth management, retail investment services και private equity. Το Axia επιλέχθηκε ως εργαλείο front office προσφέροντας διασύνδεση με το υπάρχον σύστημα τους, με σκοπό την ψηφιακή αναβάθμιση των εργασιών στη διαχείριση επενδύσεων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Λειτουργώντας από το 1991, η ATON διαθέτει πολυετή παρουσία στην αγορά κι αναβαθμίζει διαρκώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, εμπλουτίζοντας τες και με νέες. Στην πορεία της, έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, με πιο πρόσφατη την βράβευσή της ως «Best broker for institutional investors».

Με στόχο την ολοκληρωμένη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών portfolio management, η ATON διεξήγαγε διεθνή αξιολόγηση παρόχων επιλέγοντας το Axia, το οποίο θα τους επιτρέψει να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες model portfolio construction και rebalancing, ενώ οι Relationship και Portfolio Managers θα έχουν τη δυνατότητα monitoring και reporting αξιοποιώντας δυναμικά εργαλεία. Επιπλέον, η χρήση του Axia θα επιτρέπει στους πελάτες της να  έχουν πρόσβαση σε ένα μοντέρνο portal, εξελίσσοντας σημαντικά τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.

Οι front-end λειτουργικότητες του Axia θα βελτιώσουν τη διαχείριση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών με τη χρήση μιας προηγμένης λύσης που διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση και χρηστικότητα, τόσο για τους επαγγελματίες επενδυτές όσο και για τους τελικούς πελάτες τους.

«Καθ’ όλη την ιστορία της ATON, αναζητούμε το ξεχωριστό στοιχείο που θα προσδώσει αξία στα χαρτοφυλάκια των πελατών μας. Κατόπιν ενδελεχούς διεθνούς έρευνας, επιλέξαμε το Axia της Profile, λόγω της δυναμικής του συστήματος, της άμεσης ανταπόκρισης της ομάδας και της επεκτασιμότητας της πλατφόρμας, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του οργανισμού μας. Προσβλέπουμε σε μία επιτυχημένη και μακρόχρονη συνεργασία» δηλώνει ο κ. Yaroslav Podsevatkin, Partner και Ηead of Τrading.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα συνεργασία μας με την ATON στη Ρωσία, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη μεγαλύτερης επέκτασης μας στη συγκεκριμένη χώρα, διευρύνοντας το πελατολόγιο του Axia, της δυναμικής πλατφόρμας μας για διαχείριση επενδύσεων. Το Axia είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα που προσφέρει μοναδική ευελιξία σε οργανισμούς που επιδιώκουν την ψηφιοποίηση και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους. Η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία είναι κυρίαρχα στοιχεία στην ανάπτυξη των προϊόντων μας.» αναφέρει ο κ. Ευάγγελος Αγγελίδης, CEO της Profile.

Η Profile δίνει έμφαση στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων που ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες και δυνατότητες, με σκοπό να προσφέρουν μοναδική εμπειρία χρήστη τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους πελάτες τους, ενδυναμώνοντας την επίτευξή των επιχειρηματικών τους στόχων.

 • πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων
 • Profile Software
 • Ρωσία
 • portfolio
 • monitoring
 • corporate investment banking
 • Wealth Management
 • Private Equity

  Related posts

  Epsilon Net: Εξαγόρασε το 80% της Data Communication έναντι ‎€6,3 εκατ.

  banksnews

  Μνημόνιο Συνεργασίας του Χρηματιστηρίου για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

  banksnews

  Κλουκίνας-Λάππας: Εκμίσθωση καταστήματος σε μεγάλη εταιρεία αθλητικών

  banksnews

  Η δράση της ΕΚΤ ενισχύει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  banksnews

  Χ.Α.: Υποστηρικτικό το κλίμα στο εξωτερικό

  banksnews

  Επ. Κεφαλαιαγοράς: Άδεια λειτουργίας στην Ambrosia Capital Hellas ΑΕΠΕΥ

  banksnews

  BriQ Properties: Διανέμει μέρισμα €0,06 ανά μετοχή-Πότε ξεκινά η καταβολή

  banksnews

  AVE: Στις 31/7 η Γενική Συνέλευση για ΑΜΚ 6,5 εκατ.

  banksnews

  Χ.Α.: Σε ποια γεωγραφικά διαμερίσματα υπάρχουν αγοραστές και πωλητές μετοχών

  banksnews