Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία διορίζει νέους υπουργούς για να αντιμετωπίσει τις “δύσκολες προκλήσεις”

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την προαγωγή του πρώην επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων, αναθέτοντάς του στο υπουργικό συμβούλιο την εποπτεία σημαντικών βιομηχανιών, σε έναν μικρό ανασχηματισμό που αποσκοπεί να ενισχύσει την κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ρωσική εισβολή.

Ο Ολεξάντρ Καμούσιν διορίσθηκε υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών αφού συνέβαλε στο να λειτουργούν επιχειρησιακά όλη την περίοδο του πολέμου οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν σύμβολο της ουκρανικής ανθεκτικότητας.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μιχαΐλο Φιόντοροφ καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις καινοτομίες, την εκπαίδευση σε θέματα ανάπτυξης και την τεχνολογία, ενώ εξακολουθεί να ηγείται του υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ο Φιόντοροφ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες της Ουκρανίας να εξασφαλίσει τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας ιντερνέτ Starlink από την εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μάσκ.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υποστήριξε επίσης τον διορισμό του Οξέν Λισόβι στην θέση του υπουργού Παιδείας και Επιστημών. Ο Λισόβι ήταν επικεφαλής της Νέας Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας και εντάχθηκε στο στρατό μετά την ολοκληρωτική εισβολή της Μόσχας πέρυσι.

Η κυβέρνηση, εκτός από την προσπάθεια να καθοδηγήσει τη χώρα εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας, έχει ξεκινήσει προσπάθειες να εκσυγχρονίσει τη γραφειοκρατία της και να πατάξει τη διαφθορά, καθώς επιδιώκει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Μπροστά μας δεν έχουμε λιγότερες προκλήσεις: τη νίκη στον πόλεμο, την ανοικοδόμηση, την ανάπτυξη της σύγχρονης εκπαίδευσης, την ανάπτυξη της ουκρανικής επιστήμης και βιομηχανίας” έγραψε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα μέλη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν υψηλούς και φιλόδοξους στόχους”.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Bloomberg Economics: Η κατάρρευση SVB θα αλλάξει το guidance της ΕΚΤ για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων

admin

Σολτς: Η Γερμανία θέλει να καλωσορίσει τα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ “το συντομότερο δυνατό”

admin

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα στοχεύσουν κινεζικές εταιρείες αν το Πεκίνο παράσχει στρατιωτικού είδους βοήθεια στη Ρωσία

admin

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Απάνθρωπη” η νέα μεταναστευτική νομοθεσία της Ιταλίας

admin

Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα: 17.000 μετρικοί τόνοι επισιτιστικής βοήθειας έχουν χαθεί λόγω των λεηλασιών στο Σουδάν

admin

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των 2 υποψηφίων του β’ γύρου – Αύριο η εκλογή νέου ΠτΔ

admin

Βόρεια Μακεδονία: Επιστρέφει στα Σκόπια ο πρέσβης της Βουλγαρίας

admin

Το κόμμα του Ερντογάν ξεκίνησε την προσπάθεια αναβολής των εκλογών – Οργή στην αντιπολίτευση

admin

Μιανμάρ: Η χούντα ανακοινώνει τη διάλυση του κόμματος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι

admin