Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα εξετάζει τη χαλάρωση των ορίων ξένων μεριδίων για να προσελκύσει διεθνή κεφάλαια

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων που περιορίζουν την ξένη ιδιοκτησία σε εγχώριες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, είπαν στο Bloomberg άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει παγκόσμια κεφάλαια πίσω στο χρηματιστήριο των 9,4 τρισ. δολαρίων.

Οι αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις πολιτικής για να ενισχύσουν την ιδιοκτησία στο εξωτερικό σε μετοχές που είναι εισηγμένες στη Σαγκάη, το Σενζέν και το Πεκίνο ως μέρος μιας προσπάθειας για άνοιγμα της αγοράς και ενίσχυση των συναλλαγών, είπαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Η Κίνα περιορίζει επί του παρόντος τη συνολική ξένη ιδιοκτησία σε τοπικές εισηγμένες εταιρείες στο 30% και υποβάλλει έναν μόνο ξένο μέτοχο σε όριο 10%.

Οι τελευταίες συζητήσεις σχετικά με την ξένη ιδιοκτησία βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και οι λεπτομέρειες, όπως ποιοι κλάδοι μπορεί να ωφεληθούν και πού να τεθούν νέα ανώτατα όρια, δεν έχουν αποφασιστεί, ανέφεραν οι άνθρωποι. Ενώ η αρχική υιοθέτηση μπορεί να είναι αργή σε μια εποχή που οι επενδυτές ανησυχούν για την υγεία της οικονομίας της Κίνας, μια πιθανή χαλάρωση βραχυπρόθεσμα συνοδεύεται επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο ξαφνικής εισροής κεφαλαιακής αστάθειας στην αγορά. 

Οι συζητήσεις γίνονται εν μέσω μιας συνεχιζόμενης φυγής ξένων κεφαλαίων από τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετοχών στον κόσμο, με τις εγχώριες μετοχές να κατατάσσονται μεταξύ των με τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως φέτος. Είναι άλλο ένα σημάδι ότι η Κίνα ακολουθεί τη δέσμευση του Πολιτικού Γραφείου τον Ιούλιο να “τονώσει τις κεφαλαιαγορές και να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών”.

Related posts

ΗΠΑ: Οδηγός εισέβαλε με το όχημά του στο κτίριο του κινεζικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο – Σκοτώθηκε από την αστυνομία

admin

Αυστραλός υπ. Εργασίας: Η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Αυστραλία πρέπει να συμβαδίζει με τον πληθωρισμό

admin

Σαουδική Αραβία: Απορρίπτουμε τις προσπάθειες του Ισραήλ για τον εκτοπισμό του πληθυσμού της Γάζας

admin

Ιράν: Η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους άμαχους ομήρους

admin

Πόλεμος στο Σουδάν: Ο στρατηγός Μπουρχάν αποκλείει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

admin

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να άρει την προϋπόθεση η Ουκρανία να ακολουθήσει το Ενταξιακό Σχέδιο Δράσης

admin

Μεσανατολικό: “Σοκαρισμένος” από το πλήγμα σε παλαιστινιακό ασθενοφόρο δηλώνει ο γγ του ΠΟΥ

admin

Ρωσία: Αναχαίτισε βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

admin

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Υπηρεσίες του ΟΗΕ ζητούν εκεχειρία και πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα

admin