Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία δεν θα γίνει όμηρος της Βρετανίας, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Ζ. Νταρμανέν για το μεταναστευτικό

Η Γαλλία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια “σοβαρή συζήτηση” με τη Βρετανία για τα θέματα που αφορούν την παράτυπη μετανάστευση, όμως δεν θα γίνει όμηρος της εσωτερικής πολιτικής του Λονδίνου, δήλωσε απόψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη με τρεις Ευρωπαίους ομολόγους του στο Καλαί, ο Νταρμανέν είπε ότι η Βρετανία πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να φροντίσει να γίνει λιγότερο ελκυστική, από οικονομικής άποψης, για τους παράτυπους μετανάστες.

“Η Βρετανία έφυγε από την Ευρώπη, αλλά όχι και από τον κόσμο. Χρειάζεται να εργαστούμε σοβαρά σε αυτά τα θέματα (…) χωρίς να μας κρατά σε ομηρεία η βρετανική εσωτερική πολιτική”, συνέχισε, προσθέτοντας ότι στις ιδιωτικές συζητήσεις το ύφος του Λονδίνου δεν είναι ίδιο με εκείνο που παρουσιάζεται στις δημόσιες δηλώσεις.

Η Γαλλία διαχειρίζεται το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη Βρετανία εδώ και 25 χρόνια και ήρθε η ώρα να ξυπνήσει το Λονδίνο, είπε επίσης ο Νταρμανέν.

“Αν έρχονται οι μετανάστες στο Καλαί, στη Δουνκέρκη ή στη βόρεια Γαλλία, το κάνουν επειδή τους προσελκύει η Αγγλία, ιδίως η αγορά εργασίας εκεί, ότι μπορείς να εργαστείς στην Αγγλία χωρίς καμία ταυτοποίηση. Η Βρετανία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και να περιορίσει την οικονομική ελκυστικότητά της”, επέμεινε.

Στη σύνοδο δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ωστόσο η Frontex, η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου των συνόρων, συμφώνησε στη σύσκεψη αυτή να παράσχει ένα αεροπλάνο το οποίο θα επιτηρεί τη βόρεια ακτογραμμή της Γαλλίας.

Το αεροσκάφος αυτό “θα πετάει νύχτα και μέρα” στην περιοχή είπε ο Νταρμανέν, διαβεβαιώνοντας ότι το Παρίσι έχει την πρόθεση “να συνεργαστεί με τους φίλους Βρετανούς” αλλά “επί ίσοις όροις” ώστε να ελεγχθεί αυτή η μεταναστευτική οδός.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, που μετείχε στη σύσκεψη, έκρινε ότι “επείγει” να υιοθετηθεί μια συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για το μεταναστευτικό.

“Η Βρετανία έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, χρειάζεται μια συμφωνία” μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείοιυ και της ΕΕ, είπε ο Στέφαν Μάγιερ.

-

Related posts

Σουηδία: Δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα για την απέλαση του πρεσβευτή μας στην Άγκυρα

banksnews

Ιράν: “Μεγάλο σφάλμα” χαρακτηρίζει ο αγιατολάχ Χαμενεΐ τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ

banksnews

Βρετανία: Μειώνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, αυξάνονται οι εμβολιασμοί

banksnews

ΗΠΑ: Ενάμιση εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna στέλνουν οι ΗΠΑ στην Γουατεμάλα –

banksnews

ΗΠΑ: Στα 3 τρισ. δολάρια “βλέπει” το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2021 το CBO

banksnews

Ένα “αυτοπραξικόπημα” στο Καζακστάν

banksnews

Γερμανός διπλωμάτης: Οι Ταλιμπάν θα επιτρέπουν σε Αφγανούς να φεύγουν και μετά τις 31/08

banksnews

Η διεθνής δικαιοσύνη επιβεβαιώνει κατ΄έφεση την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Ράτκο Μλάντιτς

banksnews

Κύπρος: Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στον Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού

banksnews