Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η “βρετανική μετάλλαξη” του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Τσεχία

Η Τσεχία επιβεβαίωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε και στο έδαφός της η νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορονοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο, η παραλλαγή εντοπίστηκε σε ορισμένα δείγματα που έχουν ήδη αναλυθεί, ενώ συνεχίζεται η ανάλυση άλλων. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία, αφού καταγράφει μέχρι σήμερα 14.449 θανάτους από την Covid-19. Η “βρετανική” παραλλαγή του νέου κορονοϊού πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική και εντείνει τις πιέσεις στο σύστημα υγείας αν και τα συμπτώματα που προκαλεί δεν είναι πιο σοβαρά.

Ο υπουργός Υγείας Γιαν Μπλάτνι είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι γύρω στο 10% των νέων κρουσμάτων πιστεύεται ότι οφείλονται στη νέα παραλλαγή. “Η ταχύτερη μετάδοσή της σημαίνει ότι θα επικρατήσει, αργά ή γρήγορα, επί του πιο αργού στελέχους και επομένως έχουμε μπροστά μας δυο μήνες για να ενεργήσουμε αποτελεσματικά”, εξήγησε. Η στρατηγική της τσεχικής κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τα ισχύοντα μέτρα και να προσπαθήσει να εμβολιάσει, το συντομότερο δυνατόν, τους πιο ευάλωτους πολίτες.

Ο Μπλάτνι είπε ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν, τα περισσότερα σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, παρ’ ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται. Ο στόχος είναι να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, το βάρος που σηκώνουν τα νοσοκομεία. Πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, δηλώνουν εδώ και δύο εβδομάδες ότι έχουν φτάσει στα όριά τους, κυρίως επειδή δεν έχουν πλέον κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ αντιμετωπίζουν και έλλειψη προσωπικού, αφού πολλοί εργαζόμενοι ασθενούν ή είναι σε καραντίνα. Την Κυριακή νοσηλεύονταν σε όλη τη χώρα με Covid-19 6.330 άνθρωποι, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είχαν φτάσει και τους 7.460.

Related posts

Καναδάς: Σταματούν οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία λόγω Αζερμπαϊτζάν

banksnews

Ε.Ε.: “Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μια ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία”

banksnews

Στάνο: Στους ηγέτες της ΕΕ εναπόκειται η απόφαση για την Τουρκία – Όλα είναι στο τραπέζι

banksnews

Ουγγαρία-κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων -ο Ορμπάν δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει το κλείσιμο των σχολείων

banksnews

Γερμανία: Οι δάσκαλοι θα πρέπει από αύριο να μπορούν να διενεργούν στον εαυτό τους γρήγορα τεστ κορονοϊού

banksnews

Το Πεντάγωνο θα αναπτύξει 1.100 στρατιώτες για να συνδράμουν στις προσπάθειες εμβολιασμού COVID-19

banksnews

Ρωσία: Η προσάρτηση του Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία) δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Κρεμλίνου

banksnews

Moeller-Maersk: Αυξήθηκε η ζήτηση, εκτινάσσοντας και τα κέρδη

banksnews

Τέσσερις ενδείξεις που δείχνουν πώς οι ΗΠΑ οδεύουν προς ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη από την Ευρώπη

banksnews