Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αγωνία των γαλάζιων για τις έδρες που χάνονται και οι τριγμοί στις μονοεδρικές

Επειδή γίνεται πολύς λόγος (από τους βουλευτές) για την απογραφή και τη νέα κατανομή των εδρών, ο αρμόδιος υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προς γνώση και συμμόρφωση:

Πρώτον, είπε, ότι οι εκλογές θα γίνουν υποχρεωτικά με τη νέα απογραφή, σύμφωνα με τη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001. «Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια κανενός, είναι υποχρέωση» λέει.

Δεύτερον, εξηγεί τη διαφορά μεταξύ νόμιμου και μόνιμου πληθυσμού και τονίζει ότι με τη νέα απογραφή δεν επηρεάζεται επ’ ουδενί ο τελικός αριθμός των εδρών που θα λάβει κάθε κόμμα. Τρίτον, σε γενικές γραμμές αναμένεται να μετακινηθούν κάποιες έδρες (όχι πάνω από 8-10) από περιφερειακές εκλογικές περιφέρειες προς την παλαιά Β’ Αθηνών, την Ανατολική Αττική, τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως 1-2 άλλων περιφερειών. Πάμε όμως τώρα σε ορισμένους τριγμούς που προκαλούν οι μονοεδρικές.

Οι μονοεδρικές και ο Καππάτος

Τριγμούς στις τοπικές οργανώσεις και τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το νέο επεισόδιο βουλευτή μονοεδρικής περιφέρειας (ξανά) με την εμπλοκή του σε πλειστηριασμούς ακινήτων και κόκκινα δάνεια. Ο κ. Καππάτος, δικηγόρος και βουλευτής της μονοεδρικής περιφέρειας Κεφαλονιάς & Ιθάκης αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπεί εταιρείες κατάσχεσης κατοικιών πολιτών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Είναι ο ίδιος βουλευτής που πριν ενάμιση χρόνο είχε εισπράξει βοηθήματα για θεομηνίες και άλλα επιδόματα και αποζημιώσεις στο νησί, όταν εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες του που είχαν υποστεί (πραγματικές) ζημίες έμειναν εκτός. Όπως σχολίαζε στο περιστύλιο της Βουλής έμπειρος κοινοβουλευτικός και πρώην υπουργός της ΝΔ που αναδομήθηκε σε πρόσφατο ανασχηματισμό, η περίπτωση Καππάτου παραπέμπει στη υπόθεση Πάτση και επιτείνει το κύμα δυσφορίας της κοινωνίας γι’ αυτό και είναι πιθανό να οδηγήσει είτε σε διαγραφή του βουλευτή είτε σε «απομόνωσή» του εν όψει εκλογών.

Κάτι το οποίο όπως φαίνεται έχει ήδη δρομολογηθεί απ’ το καλοκαίρι με την επιστράτευση ενός γνωστού πανεπιστημιακού απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μιας δραστήριας επιχειρηματία απ’ το χώρο των - προς αναπλήρωση του χαμένου εκλογικού εδάφους στην πολύπαθη μονοεδρική.

Related posts

Εμμένει στα περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών η Αγκυρα

admin

Σακελλαροπούλου : Πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες η αυταπάρνηση και ο πατριωτισμός των νησιωτών

admin

Μπορούν οι εντάσεις Ελλάδας – Τουρκίας να εξελιχθούν σε ανοιχτή σύγκρουση;

admin

Αλέξης Τσίπρας: Η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε παζάρια για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία

admin

ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε για την προμήθεια φυσικού αερίου – Σε ετοιμότητα για τους ομογενείς στην Ουκρανία

admin

Χυδαία επίθεση Πολάκη – «Δώστε μονοκλωνικά σε ασθενή στη Ρόδο, αλλιώς θα σας πάρει ο δι@ολος»

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη και Σαρλ Μισέλ για τις τουρκικές προκλήσεις

admin

Πλεύρης – Μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Ηδη μετράμε 15.000 νέες μολύνσεις

admin

Χρήστος Σαρτζετάκης: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του

admin