Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Verizon επέλεξε το δίκτυο δορυφορικού internet της Amazon για παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών

Το δίκτυο δορυφορικού internet που σχεδιάζει η Amazon πρόκειται να αξιοποιήσει ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Verizon για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε επαρχιακές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε για να εξερευνήσουμε την παροχή γρήγορης, αξιόπιστης ευρυζωνικής σύνδεσης στους πελάτες και τις κοινότητες που το χρειάζονται περισσότερο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, με αφορμή τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Η Amazon αναπτύσσει το Project Kuiper, ένα δίκτυο 3.236 δορυφόρων που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για την παροχή internet υψηλής ταχύτητας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ ενέκρινε το project πέρυσι, ωστόσο η Amazon δεν έχει ακόμη εκτοξεύσει τους πρώτους δορυφόρους του δικτύου Kuiper, έχει όμως δηλώσει ότι σχεδιάζει να “επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια” στην ανάπτυξη του δορυφορικού δικτύου internet.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η Verizon θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο της Amazon για την επέκταση των επίγειων υπηρεσιών της, με τους δορυφόρους του Kuiper να προσφέρει πρόσθετες “λύσεις backhaul κινητής τηλεφωνίας για την επέκταση των δικτύων δεδομένων 4G/LTE και 5G της Verizon”, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Οι ομάδες της Amazon και της Verizon έχουν αρχίσει ήδη να συνεργάζονται “για να καθορίσουν τις τεχνικές απαιτήσεις που θα βοηθήσουν στην επέκταση της σταθερής ασύρματης κάλυψης σε αγροτικές και απομακρυσμένες κοινότητες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες”, όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες, προσθέτοντας ότι βλέπουν ποικιλία περιπτώσεων χρήσης για την επέκταση του δικτύου της Verizon από την Kuiper, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει “κοινές λύσεις συνδεσιμότητας” για βιομηχανίες όπως η γεωργία, η ενέργεια, η μεταποίηση, η εκπαίδευση, η αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι μεταφορές και άλλα.

Ο Jassy σημείωσε ότι “καμία εταιρεία δεν θα κλείσει μόνη της το ψηφιακό χάσμα”, καθώς το Project Kuiper δεν είναι το μόνο στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τομέα του δορυφορικού διαδικτύου υψηλής ταχύτητας.

Το δίκτυο Starlink της SpaceX, του Έλον Μασκ, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, με 1.740 δορυφόρους να έχουν εκτοξευθεί μέχρι σήμερα και περισσότερους από 100.000 χρήστες σε 14 χώρες να συμμετέχουν σε μια έκδοση beta, με τιμή υπηρεσίας 99 δολαρίων τον μήνα.

Related posts

Ισραήλ-Covid-19: Οι αρχές μειώνουν στην ηλικία των 30 ετών το όριο για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου

banksnews

Ζεεχόφερ: “Ανεύθυνη” η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης και της UEFA να επιτρέψουν συνωστισμό στα γήπεδα

banksnews

Η Κίνα εντείνει την εποπτεία των εισηγμένων στο εξωτερικό εταιρειών με φόντο την IPO της Didi

banksnews

Βαριές “καμπάνες” Ερντογάν σε ΜΜΕ που μεταδίδουν πυρκαγιές εκτός ελέγχου!

banksnews

Ιράν: Οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα επαναληφθούν “πολύ σύντομα”

banksnews

Ιταλία: Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του Ματέο Σαλβίνι

banksnews

Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριετίας η μεταποίηση τον Φεβρουάριο

banksnews

Ιράν: Ανησυχία προκαλεί ο μεγάλος αριθμός εν ενεργεία στρατιωτικών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι

banksnews

ΗΠΑ: Πολύ λιγότερες του αναμενομένου οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, υπό το βάρος της Δέλτα

banksnews