Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η αύξηση της εταιρικής φορολογίας δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στο μεγάλο νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών

Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε χθες, Τετάρτη, στους Δημοκρατικούς, που είναι μέλη του Κογκρέσου, ότι μία προτεινόμενη αύξηση στη φορολογία των εταιριών είναι αδύνατο να συμπεριληφθεί στο μεγάλο νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών, σύμφωνα με μία πηγή του Κογκρέσου, η οποία έχει λάβει γνώση για την πορεία των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα σχέδια του προέδρου Μπάιντεν για μία αύξηση στη φορολογία των εταιριών στο 28% από 21%, σύμφωνα με μία κεντρική προεκλογική υπόσχεσή του, είναι πιθανό να αποτελέσουν έναν από τους σκληρούς συμβιβασμούς που ο ίδιος κάνει, προκειμένου να προωθήσει το δικό του πακέτο οικονομικής αναζωογόνησης στο Κογκρέσο, όπως αποκάλυψε ο Λευκός Οίκος σε μία προσωπική συνάντηση με υψηλόβαθμους Δημοκρατικούς.

“Υπάρχει μία διευρυμένη λίστα επιλογών για το πώς θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, ώστε να διασφαλιστεί ότι η οικονομία μας αποδίδει για τις οικογένειες που εργάζονται σκληρά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς.

Ο Μπάιντεν, οι βοηθοί του, αλλά και η ηγεσία του Κογκρέσου δίνουν μάχη με το χρόνο για να κλείσουν μία συμφωνία, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα για φορολογικές αυξήσεις, για τις οποίες ελπίζουν ότι θα χρηματοδοτήσουν δαπάνες μεγαλύτερες του 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα σε μία δεκαετία, για προγράμματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν από τη φροντίδα των ηλικιωμένων, τις δαπάνες υγείες και τις δαπάνες στέγασης, μέχρι την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δεν έχουν κανένα περιθώριο λάθους, με δεδομένες τις οριακές πλειοψηφίες των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αντίθετοι στη νομοθεσία αυτή.

“Ο πρόεδρος γνωρίζει ότι δεν θα λάβει όλα όσα επιθυμεί σε αυτό το πακέτο” δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One. “Ούτε επίσης θα λάβει όσα επιθυμεί και οποιοδήποτε μέλος του Κογκρέσου και αυτό συνιστά την έννοια του συμβιβασμού”, τόνισε η ίδια.

Το αρχικό οικονομικό ύψος των κοινωνικών δαπανών στο αναφερόμενο νομοσχέδιο έφτανε στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί στη Γερουσία μέσω μιας διαδικασίας “συμβιβασμού” που απαιτεί την υποστήριξη μόνο από μία απλή πλειοψηφία και όχι τις 60 θετικές ψήφους που απαιτούνται για την ψήφιση των περισσότερων νομοσχεδίων, με δεδομένη την ισάριθμη κατανομή των 100 εδρών. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάμαλα Χάρις διαθέτει την πλειοψηφική ψήφο ( 1) ώστε να ξεπερνιούνται καταστάσεις ισοψηφίας.

ΠΗΓΗ: - – ΜΠΕ

Related posts

Πτώση 1% ο χρυσός

banksnews

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της General Electric

banksnews

Ευρωπαϊκή πηγή για τη σύσταση του Συμβουλίου για τα ταξίδια από τρίτες χώρες στην ΕΕ

banksnews

Πλήρης έγκριση από τον FDA στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

banksnews

Ο Ερντογάν μίλησε και η τουρκική λίρα… έπιασε πάτο

banksnews

ΗΠΑ: Και Έλληνας αγνοούμενος στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Φλόριντα

banksnews

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας θα ψηφίσει αύριο για το διορισμό τριών αξιωματούχων της κυβέρνησης Μπάιντεν

banksnews

Τουρκία: Ποινή 2,5 ετών στη σύζυγο του φυλακισμένου αρχηγού του HDP

banksnews

Ισπανία: Τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται

banksnews