Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έτοιμοι να ψηφίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι για την απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την ηγεσία του κόμματος

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν την Λιζ Τσέινι από την ηγεσία του κόμματος της, μετά την αποδοκιμασία από την ίδια του ψευδούς ισχυρισμού του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι κάποιοι του έκλεψαν τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με δύο πηγές των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η σχετική ψηφοφορία μπορεί να γίνει ακόμη και στις 12 Μαΐου, οπότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, μετά από ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων.

Η 54χρονη Τσέινι έχει την τρίτη θέση εξουσίας μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και είναι κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, ενώ η ίδια κατόρθωσε να επιβιώσει κοινοβουλευτικά από μία παρόμοια ανταρσία στις αρχές της χρονιάς.

Η Τσέινι ήταν μία μεταξύ των δέκα Ρεπουμπλικάνων που είναι μέλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ψήφισαν για την παραπομπή του Τραμπ, αναφορικά με μία κατηγορία για την πρόκληση της αιματηρής εισβολής της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η Γερουσία υπό την (τότε) κοινοβουλευτική σύνθεσή της αθώωσε τον Τραμπ.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι η άσκηση της κριτικής της στον εσφαλμένο ισχυρισμό του Τραμπ για τις εκλογές προκάλεσε σύγχυση.

“Δεν υπάρχει ανησυχία σχετικά με το πώς η ίδια ψήφισε για την παραπομπή”, δήλωσε ο Μακάρθι στο Fox News. “Υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για την ικανότητα άσκησης των καθηκόντων της…, αλλά και για το πιο θα είναι το καλύτερο βήμα που μπορούμε να κάνουμε προς τα εμπρός, ώστε να συνεργαστούμε όλοι αντί να επιτίθεται ο ένας στον άλλον” εξήγησε ο ίδιος.

Πριν από την συνέντευξη αυτή, ο Μακάρθι καταγράφηκε από μικρόφωνο να δηλώνει ότι έχει “χάσει την εμπιστοσύνη του” στην Τσέινι, σύμφωνα με τη σελίδα ηλεκτρονικών ειδήσεων Axios, που δημοσιοποίησε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.

Ο εκπρόσωπος της Τσέινι απάντησε στη συνέντευξη του Μακάρθι με το δικό του σχόλιο: “Αυτό είναι σχετικό με το αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα διαιωνίζει τα ψέματα για τις εκλογές του 2020 και θα προσπαθεί να κουκουλώσει ό,τι συνέβη την 6η Ιανουαρίου. Η Λιζ δε θα το κάνει αυτό. Αυτό είναι το θέμα”.

Ούτε το γραφείο του Μακάρθι, αλλά ούτε και το γραφείο της Τσέινι ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα σχολιασμού σχετικά με την αναμενόμενη ψηφοφορία για την απομάκρυνση της ίδιας, από την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Τσέινι, που κατάγεται από το Γουαιόμινγκ, επιβίωσε από μία ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο, με 145 μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας να ψηφίζουν για τη διατήρηση του ρόλου της, έναντι 61 που ζήτησαν την αποχώρησή της.

-

Related posts

Aviva: Συμμετοχή κοντά στο 5% απέκτησε η Cevian Capital

banksnews

Αγκάθια και παράθυρα στη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας

banksnews

Βρετανία: Τουλάχιστον 14,5 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19

banksnews

Γαλλία – κορονοϊός: Κάτω από 100 ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων θανάτων μετά τις 27 Οκτωβρίου

banksnews

Exit Poll CNN: Πρώτο κριτήριο των ψηφοφόρων η οικονομία με 34%, τρίτο με 18% ο κορονοϊός

banksnews

Καναδάς: Τηλεκπαίδευση μέχρι και τη νέα σχολική χρονιά στο Οντάριο

banksnews

Γαλλία: Απελευθερώθηκε η τελευταία Γαλλίδα όμηρος στον κόσμο

banksnews

Κατατέθηκε αίτηση στη Ρωσία να παραγάγει εμβόλιο που θα συνδυάζει το Sputnik V και ένα κινεζικό

banksnews

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε δύο οχήματα στις Συκιές – Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

banksnews