Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Με εξοικονόμηση 15% οι επιδοτήσεις για μετά τις 500 κιλοβατώρες

Η μείωση έως

65%

των

τιμολογίων ηλεκτρισμού

που ανακοίνωσαν οι

προμηθευτές ενέργειας

για το Φεβρουαρίου, φέρνει γενναίο ψαλίδι στις

επιδοτήσεις

για τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40 €/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η στήριξη της πολιτείες θα ανέλθει στα 88 €/MWh.

Ως προς την ηλεκτρική Ενέργεια και την επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια, για όλους τους εμπορικούς καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε επιδότηση που θα ανέλθει στα 20 €/MWh. Για δε τους αγρότες, στα 40 €/MWh. Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκατ. ευρώ.

«Τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους καταναλωτές, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και θωρακίζοντας την κοινωνία από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης» δήλωσε ο υπουργός.

Όπως είπε η Κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα για 18ο μήνα την πολιτική στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στην πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. «Με αυτή την πολιτική μας επιλογή, καταφέραμε να απομακρύνουμε από την ελληνική κοινωνία τις τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η κρίση στο βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα των Ελλήνων».

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι σήμερα, βρισκόμαστε σε μια περίοδο δραστικής αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα και της υιοθέτησης ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιβολής πλαφόν στο Φυσικό Αέριο. «Αυτή η εξέλιξη δεν ήλθε τυχαία, ούτε από μόνη της. Θυμίζω ότι από τον Μάρτιο του 2022 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που πρότεινε την επιβολή ενός ρεαλιστικού πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου για να περιοριστεί η κερδοσκοπία στις διεθνείς αγορές».

Η κρίση, τόνισε αυτή την περίοδο έχει αμβλυνθεί, ωστόσο όμως, δεν έχει τελειώσει. Κι εμείς έχουμε δεσμευτεί απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι θα είμαστε δίπλα τους για όσο διάστημα διατηρηθεί η αστάθεια.

Ήμασταν δίπλα τους στα πολύ δύσκολα, τον περασμένο Αύγουστο, που διαθέσαμε 1,1 δισ. ευρώ. Ήμασταν δίπλα σε κάθε πολίτη τον περασμένο Σεπτέμβριο που διαθέσαμε 1,9 δισ. ευρώ. Στηρίξαμε την κοινωνία όλο αυτό το διάστημα που διαθέσαμε συνολικά ως τώρα 8,2 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος. Το ίδιο δίπλα σε όλους θα είμαστε και τον Φεβρουάριο, που τα τιμολόγια των παρόχων είναι χαμηλότερα κατά 65% σε σχέση με τον προηγούμενο.

Ειδήσεις σήμερα:Πτώση F-4 Phantom: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Αμίλητος ο Μάνος Δασκαλάκης

Τζορτζ Κλούνεϊ: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που του παρέλυσε το μισό πρόσωπο

Related posts

Εξοικονόμηση ενέργειας: Ο έκτακτος σχεδιασμός ΥΠΕΝ και παρόχων για να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

admin

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε επιστροφές φόρου, ΦΠΑ, εμβάσματα και AirBnB

admin

«Κόκκινα» δάνεια: Τα αυθαίρετα θέτουν εκτός τροχιάς τους στόχους μείωσης

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα και €1,30 μπορεί να φτάσει το καρβέλι ψωμί λόγω πολέμου και ενεργειακής κρίσης

admin

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βλέπει αύξηση στα «κόκκινα» δάνεια λόγω πληθωρισμού και επιτοκίων

admin

Μέτρα στήριξης και αναδρομικά συντάξεων φέρνουν πιο κοντά και νέο ομόλογο

admin

«Καλάθι του Nοικοκυριού»: Μείωση τιμών σε 154 προϊόντα ανακοινώνεται αύριο

admin

Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πλήρης οδηγός

admin

Σε ιστορικό χαμηλό οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιανουάριο

admin