Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ρωσία άρχισε να συνειδητοποιεί ότι δεν θα πετύχει τίποτα με τον πόλεμο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε ένα ακόμη βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τις συνομιλίες που διεξάγονται με τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το BBC.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ρωσία άρχισε να συνειδητοποιεί ότι η νίκη δεν θα έρθει στο πεδίο της μάχης.

“Έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν θα πετύχουν τίποτα με τον πόλεμο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε επίσης απευθείας στυς ρώσους στρατιώτες, λέγοντας: “Εάν παραδοθείτε στις δυνάμεις μας, θα σας συμπεριφερθούμε όπως πρέπει να συμπεριφέρονται στους ανθρώπους”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζελένσκι:

Η 19η ημέρα της αντίστασής μας τελείωσε. Ιστορικός πόλεμος. Άλλη μια δύσκολη μέρα.

Όπως και πριν, ο εχθρός βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση. Πίστεψαν στην προπαγάνδα τους, η οποία λέει ψέματα για εμάς εδώ και δεκαετίες. Έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν θα πετύχουν τίποτα με τον πόλεμο.

Οι στρατιώτες τους το γνωρίζουν αυτό. Οι αξιωματικοί τους το γνωρίζουν αυτό. Φεύγουν από το πεδίο της μάχης. Εγκαταλείπουν τον εξοπλισμό.

Παίρνουμε τα τρόπαια και τα χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε την Ουκρανία. Σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα είναι, στην πραγματικότητα, ένας από τους προμηθευτές εξοπλισμού του στρατού μας. Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν κάτι τέτοιο σε έναν εφιάλτη.

Και θέλω να πω στους Ρώσους στρατιώτες. Αυτοί που έχουν ήδη εισέλθει στη χώρα μας. Και οι οποίοι μόλις πρόκειται να σταλούν για να πολεμήσουν εναντίον μας.

Ρώσοι στρατιώτες! Ακούστε με πολύ προσεκτικά. Ρώσοι αξιωματικοί! Έχετε ήδη καταλάβει τα πάντα. Δεν θα πάρετε τίποτα από την Ουκρανία. Θα πάρετε ζωές. Είστε πολλοί. Αλλά θα χάσετε και τις δικές σας ζωές!

Αλλά γιατί πρέπει να πεθάνετε; Για ποιο λόγο; Ξέρω ότι θέλετε να ζήσετε. Ακούμε τις συνομιλίες σας στις υποκλοπές, ακούμε τι πραγματικά σκέφτεστε για αυτόν τον παράλογο πόλεμο, για αυτή την ατίμωση και για το κράτος σας. Τις συζητήσεις σας μεταξύ σας. Τα τηλεφωνήματά σας στην οικογένειά σας. Τα ακούμε όλα. Βγάζουμε συμπεράσματα. Ξέρουμε ποιοι είστε.

Επομένως, σας προσφέρω μια επιλογή. Εκ μέρους του ουκρανικού λαού, σας δίνω μια ευκαιρία. Την ευκαιρία να επιβιώσετε. Αν παραδοθείτε στις δυνάμεις μας, θα σας φερθούμε όπως πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους. Ως ανθρώπους, με αξιοπρέπεια. Με έναν τρόπο που δεν σας μεταχειρίστηκε ο στρατός σας. Και με τον τρόπο που ο στρατός σας δεν συμπεριφέρεται στον δικό μας. Επιλέξτε!

Οι γενναίοι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα.

Σύντομα ο αριθμός των κατεστραμμένων ελικοπτέρων της Ρωσίας θα φτάσει τις εκατοντάδες μονάδες. Έχουν ήδη χαθεί 80 πολεμικά αεροπλάνα. Εκατοντάδες άρματα μάχης και χιλιάδες άλλες μονάδες εξοπλισμού έχουν καταστραφεί επίσης.

Μέσα σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει στην Ουκρανία περισσότερα από ό,τι σε δύο αιματηρούς και πολυετείς πολέμους στην Τσετσενία. Για ποιο λόγο;

Είμαι ευγνώμων σε εκείνους τους Ρώσους που δεν σταματούν να προσπαθούν να μεταφέρουν την αλήθεια. Σε εκείνους που πολεμούν την παραπληροφόρηση και λένε την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα στους φίλους και τους αγαπημένους τους. Και προσωπικά στη γυναίκα που μπήκε στο στούντιο του π΄ρωτου καναλιού (σ.σ. κυβερνητικό ρωσικό κανάλι) με ένα πανό κατά του πολέμου. Σε όσους δεν φοβούνται να διαμαρτυρηθούν. Όσο η χώρα σας δεν έχει αποκλειστεί εντελώς από όλο τον κόσμο, μετατρεπόμενη σε μια πολύ μεγάλη Βόρεια Κορέα, πρέπει να αγωνιστείτε. Δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία σας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το τέταρτο – και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι το τελευταίο.

Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για νέους περιορισμούς που θα εφαρμοστούν κατά του ρωσικού κράτους. Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο. Όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της δημοκρατίας. Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την καταστολή κατά των ανθρώπων. Όλοι θα πάρουν μια απάντηση. Την απάντηση του κόσμου. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η ευθύνη για τα εγκλήματα πολέμου του ρωσικού στρατού είναι αναπόφευκτη. Η ευθύνη για μια εσκεμμένη ανθρωπιστική καταστροφή στις ουκρανικές πόλεις είναι αναπόφευκτη. Όλος ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει στη Μαριούπολη. Στο Χάρκοβο, το Τσερνίχιβ, τη Σούμι, το Γκοστομέλ, το Ιρπίν. Σε όλες τις πόλεις μας.

Όλοι οι εταίροι μας ενημερώνονται για τα εγκλήματα των εισβολέων κατά των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζιας. Στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές. Θα υπάρξει απάντηση για αυτό. Αναγκαστικά. Για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Αναγκαστικά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας της 14ης Μαρτίου, 3.806 Ουκρανοί απομακρύνθηκαν από τις πόλεις και τις περιοχές του Κιέβου και του Λουγκάνσκ. 

Η αυτοκινητοπομπή μας με εκατό τόνους με τα απαραίτητα αγαθά για τη Μαριούπολη εξακολουθεί να παραμένει στο Μπερντιάνσκ. Εδώ και τρεις ημέρες. Αλλά θα προσπαθήσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι της Μαριούπολης θα λάβουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Σε συζητήσεις με φίλους και εταίρους του κράτους μας παρείχα πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες των εισβολέων στην ουκρανική γη. Κάθε επιθετική ενέργεια των εισβολέων ωθεί τον κόσμο μόνο σε νέες κυρώσεις.

Μίλησα με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα. Με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel. Έχουμε 100% αμοιβαία κατανόηση.

Σημαντική ήταν και η συζήτηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένετ. Στο πλαίσιο μιας διαπραγματευτικής προσπάθειας για τον τερματισμό αυτού του πολέμου το συντομότερο δυνατό. Με μια δίκαιη ειρήνη.

Η αντιπροσωπεία μας εργάστηκε επίσης σε αυτό το θέμα στις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά. Αρκετά καλά, όπως μου είπαν. Αλλά θα δούμε. Θα συνεχιστούν αύριο (σ.σ. σήμερα).

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας συμφώνησε σε ένα πακέτο αποφάσεων για τη στήριξη της οικονομίας μας.

Πρώτον, ξεκινάμε τη φορολογική μεταρρύθμιση. Αντί για ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος προσφέρουμε ένα συντελεστή 2% επί του κύκλου εργασιών. Για τις μικρές επιχειρήσεις ορίζουμε την εθελοντική καταβολή ενός ενιαίου φόρου. Δηλαδή, αν μπορείτε, πληρώστε. Αν δεν μπορείτε, δεν τίθενται ερωτήσεις.

Δεύτερον, ακυρώνουμε όλες τις επιθεωρήσεις για όλες τις επιχειρήσεις. Έτσι ώστε όλοι να δουλεύουν κανονικά. Έτσι ώστε οι πόλεις να ζωντανέψουν. Έτσι ώστε η ζωή να συνεχιστεί όπου δεν υπάρχουν εχθροπραξίες.

Ο μόνος όρος είναι να εξασφαλίσετε την κανονική λειτουργία των επιχειρήσεών σας στο πλαίσιο της ουκρανικής νομοθεσίας.

Αυτά είναι μόνο τα δύο πρώτα βήματα της φορολογικής μας μεταρρύθμισης. Θα υπάρξουν και άλλα.

Και τέλος.

Μόλις υπέγραψα διάταγμα για την απονομή βραβείων σε 234 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που επέδειξαν προσωπικό θάρρος και ηρωισμό στον αγώνα μας. Για την ανεξαρτησία μας. 59 από αυτούς μεταθανάτια.

Είθε η μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για το κράτος μας να ζήσει για πάντα!

Αιώνια ευγνωμοσύνη σε όλους τους ήρωες μας!

Related posts

Κορονοϊός: Η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm σκοπεύει να παράγει το εμβόλιο Sputnik-V στη Γερμανία

banksnews

Το Βερολίνο εξέφρασε την “αλληλεγγύη” του προς το Ισράηλ

banksnews

Επιχείρηση των ΗΠΑ με στόχο τη σύλληψη τζιχαντιστή ηγέτη στη Συρία – Πληροφορίες για τουλάχιστον 12 νεκρούς

banksnews

Στην Αλγερία για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων μεταβαίνει ο Μακρόν από 25 έως 27 Αυγούστου

banksnews

Γ. Οικονόμου: Είμαστε απολύτως απέναντι σε οτιδήποτε είναι εναντίον θεμελιωδών αξιών του Διεθνούς Δικαίου

banksnews

Η ρωσική κεντρική τράπεζα βλέπει περιθώρια για μείωση επιτοκίων

banksnews

Βραζιλία: 764 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 26.000 κρούσματα σε 24 ώρες

banksnews

Ουγγαρία: Ο Ορμπάν στηρίζει την απόφαση του πολωνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε ασύμβατα ορισμένα άρθρα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών

banksnews

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απευθυνθεί στους βουλευτές του πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής

banksnews