Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφαρμογή για αντικειμενικές: Πώς θα μάθετε την αξία του ακινήτου σας

Το

υπουργείο Οικονομικών

ανάρτησε

ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα

ανεύρεσης των τιμών ζώνης των

ακινήτων

της χώρας που βρίσκονται εντός του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού αξιών, και εν συνεχεία υπολογισμού της

αντικειμενικής αξίας

του ακινήτου που χρησιμοποιείται για τη μεταβίβαση ακινήτων λόγω πώλησης, γονικής παροχής κλπ., συγκεκριμένων γενικών κατηγοριών ακινήτων, όχι όμως και της αξίας με την οποία υπολογίζεται ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ.

Μπορείτε να συνδεθείτε άμεσα με την πλατφόρμα (https://www1.gsis.gr/valuemaps/), λαμβάνοντας υπόψη σας και τις εξής ειδικότερες οδηγίες που συνέταξε η ΠΟΜΙΔΑ:

Οι κυκλικές ζώνες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (€/τ.μ.). Η τιμή ζώνης αναφέρεται σε νεόδμητο διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνήθους θέσης και κατασκευής με πρόσοψη σε ένα δρόμο.Η εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 γίνεται μέσω του σχετικού ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ κουμπιού αριστερά που αναφέρει τη χρονολογία είτε 2018 είτε 2021.

zwnes_timwn_akinitwn

Για εντοπισμό ζώνης του αντικειμενικού συστήματος, εισάγετε διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας το μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος.Επιλέγοντας μια ζώνη, σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, εμφανίζεται παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας. Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στο χάρτη.Η εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για μεταβίβαση ακινήτων για συγκεκριμένα έντυπα ενεργοποιείται από το σχετικό κουμπί πάνω δεξιά. Αφού επιλέξετε στο χάρτη το ακίνητο, καθώς συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία, η αντικειμενική αξία εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου. Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και ενημερώνεται σταδιακά. Για κάθε νόμιμη χρήση, λαμβάνονται υπόψη οι τιμές, οι συντελεστές, οι χάρτες και ο τρόπος υπολογισμού, όπως αυτά ισχύουν σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι χάρτες του Συστήματος βασίζονται στα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια κάθε περιοχής. Σε κάθε περίπτωση για τα στοιχεία πολεοδομικού χαρακτήρα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις που εκδίδονται από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες.

Ειδήσεις σήμερα: Ροδόπη: Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τσίμπημα τσιμπουριού σε κτηνοτρόφο – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥΚυρίαρχη η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στη χώρα μας – Ανησυχία για το ινδικό στέλεχοςΣε ποιους και γιατί εμφανίζονται παρενέργειες μετά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Related posts

Μαρίνα Αλίμου: Στην Άκτωρ Παραχωρήσεις για 40 χρόνια – Το σχέδιο για επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

banksnews

Στο «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» συμμετέχει πλέον και η Εθνική Τράπεζα

banksnews

ΤΑΙΠΕΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το «Ξενία Κύθνου»

banksnews

Στη δίνη του διεθνούς sell off το Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» πάνω από 3%

banksnews

Κορωνοϊός – Επιχειρήσεις: Παράταση μέχρι 10 Απριλίου για τις δηλώσεις αναστολής λειτουργίας

banksnews

Νικόλαος Μακρόπουλος: Ο Mr «Ευρώπη Ασφαλιστική» που… νοστάλγησε το Μπάντεν-Μπάντεν και την Aston Martin του

banksnews

Προϋπολογισμός 2020: Τι θα γίνει με το υπερπλεόνασμα και τους χριστουγεννιάτικους «μποναμάδες»

banksnews

Αναστολή συμβάσεων και Συν-Εργασία: Αυτές είναι οι νέες προθεσμίες

banksnews

Κοινωνικό μέρισμα: Ενίσχυση 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά

banksnews