Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκό έργο €3 εκατ. συντονίζουν SingularLogic και Space Hellas

H SingularLogic και η Space Hellas ανέλαβαν από κοινού τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού έργου BUILDSPACE, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που υποστηρίζουν την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των πόλεων.

Το έργο βασίζεται στην αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής, όπως ανάλυση δορυφορικών δεδομένων, ψηφιακά δίδυμα (Digital Twins), εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (AR/VR), καθώς και drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες. Το έργο BUILDSPACE θα προσφέρει υπηρεσίες που θα δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να αλληλεπιδρά με το ψηφιακό δίδυμο ενός κτιρίου και θα επιτρέπουν σε τοπικούς φορείς να παρακολουθούν αποτελεσματικά την ενεργειακή απόδοση του κτιριακού αποθέματος μίας πόλης, ώστε να αναπτύσσουν στρατηγικές για τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα των πόλεων ενάντια στους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, με έμφαση στην ανάλυση του αστικού θερμικού περιβάλλοντος και στις αστικές πλημμύρες.

Οι υπηρεσίες του BUILDSPACE θα εφαρμοστούν σε τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα,

Λετονία, Σλοβενία και Πολωνία. Το έργο ύψους 3 εκ. €, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

EUSPA και θα έχει διάρκεια 3 έτη.

H SingularLogic, μέλος του Ομίλου Sρace Hellas, θα αναπτύξει την πλατφόρμα που θα επιτρέπει τη διαχείριση ετερογενών δεδομένων που προέρχονται από διαφορετικές πηγές, όπως συσκευές του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things), δορυφόρους και drones, ενώ μαζί με τη Sρace Hellas, ως συντονίστριες εταιρείες, θα ηγηθούν των δραστηριοτήτων αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου.

Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν επίσης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το CARTIF Technology Centre και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το European Centre for Medium-Range Weather Forecasts από το Ηνωμένο Βασίλειο ως τεχνολογικά ερευνητικά ιδρύματα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις Nazka Mapps από το Βέλγιο και Mobics από την Ελλάδα, η κατασκευαστική εταιρεία MOSTOSTAL WARSZAWA από την Πολωνία, ως αστικοί φορείς ο Δήμος Πειραιά, η Περιφερειακή Οργάνωση RPR – Riga Planning Region από τη Λετονία, το Blue Green Infrastructure Institute από τη Σλοβενία, καθώς και το European Association for Local Democracy από τη Γαλλία. Συνολικά, η κοινοπραξία αποτελείται από 14 εταίρους από 8 Ευρωπαϊκές χώρες.

Η επίσημη εναρκτήρια συνάντηση του έργου BUILDSPACE πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2023, στα κεντρικά γραφεία της Sρace Hellas

Related posts

Μολυβιάτης (ΕΤΕ): Τα πέντε must στη λειτουργία της σύγχρονης τράπεζας

admin

Στηρίζει την ψηφιακή μετάβαση των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων η Softone

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Καταργεί χρεώσεις εμβασμάτων-συντήρησης για λογαριασμούς ΜΚΟ

admin

Η Πειραιώς χρηματοδοτεί την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη

admin

Νέο μεγάλο συμβόλαιο στην Αμερική προανήγγειλε η Intralot

admin

Αντισηπτικά και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της Ελασσόνας από Παπουτσάνη

admin

Ταχύτερες πληρωμές στους εμπόρους από την tbi bank

admin

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ενεργοποίηση προγράμματος ανάπτυξης ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ

admin

Το σωματείο εθελοντών δασοπυροσβεστών στηρίζει η TÜV Hellas

admin