Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΕΥΑΘ: Μόλις 2% η αύξηση εσόδων το πρώτο τετράμηνο του 2020

Τη διανομή μερίσματος 0,268 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε. Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τονίστηκε ότι οι εισπράξεις της εταιρείας στο πρώτο τετράμηνο του 2020, καταγράφονται αυξημένες κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Η Γ.Σ. ενέκρινε τις εταιρικές και ενοποιημένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις εκθέσεις διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση του 2019. Ενέκρινε επίσης τη συνολική διαχείριση του Δ.Σ. και απάλλαξε τους ελεγκτές από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διαχειριστικής χρήσης.

Ακόμη, ενέκρινε τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. κατά την εταιρική χρήση του 2019 (παρέμειναν στα επίπεδα του 2018), επικύρωσε την πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας για τον ορισμό ορκωτών ελεγκτών κατά τη χρήση του 2020, ενέκρινε τις αμοιβές τους, ενώ έδωσε άδεια στα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη διευθύνσεων της εταιρείας να συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διοίκηση θυγατρικών του ομίλου (σύμφωνα με το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 24).

Εγκρίθηκε, τέλος, η εκλογή δύο μελών – εκπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Πρόκειται για τους Γεώργιο Αρχοντόπουλο και Ιωάννη Μήτζια.

«Ορισμένοι αναρωτιούνται τι εξυπηρετεί η ΕΕΣΥΠ και με ποια κριτήρια λαμβάνει αποφάσεις. Η απάντηση είναι απλή. Η αποστολή της ΕΕΣΥΠ, που λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον, είναι να διαθέτει και να αναπτύσσει γνώσεις και εργαλεία που αυξάνουν την αξία και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των θυγατρικών εταιρειών της με ουσιώδη τρόπο», τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Ράνια Αικατερινάρη, που παρέστη στη συνέλευση.

«Μετά από μια περίοδο δοκιμασίας για το παγκόσμιο επιχειρείν, υλοποιούμε τον βασικό επενδυτικό μας σχεδιασμό. Το μεγάλο έργο της επισκευής του αγωγού της Αραβησσού ξεκίνησε ήδη στις αρχές του Ιουνίου και προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη τα έργα συντήρησης των αγωγών ύδρευσης καθώς και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή του Κ16, ενώ για την επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

«Η τρέχουσα χρονιά παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες, καθώς η υγειονομική κρίση επισκίασε και την οικονομική ζωή. Η άμεση προσαρμογή και ανταπόκριση στις νέες συνθήκες αναδεικνύει έναν καλά οργανωμένο μηχανισμό διοίκησης και λειτουργίας. Η εταιρία προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, με κοινωνική ευαισθησία και υλοποιώντας τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Επιπρόσθετα, επιδιώκει υψηλά χρηματοοικονομικά μεγέθη και περαιτέρω ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης.

«Ο ψηφιακός και ενεργειακός μας μετασχηματισμός, ειδικά μετά την εκδήλωση της πανδημίας, αναδεικνύεται σε μείζονα προτεραιότητα για την εταιρεία μας. Η μετάβαση λοιπόν σε ένα μοντέλο e-επιχείρησης με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και, παράλληλα, η διασφάλιση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού για το Πολεοδομικό Συγκρότημα, μέσω της επέκτασης του διυλιστηρίου μας, είναι οι βασικοί επιχειρηματικοί μας στόχοι. Σκοπός μας διαχρονικός παραμένει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη, η βελτίωση της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος.

Related posts

Ποιες εισηγμένες θα προσελκύσουν τα ξένα funds το 2020

banksnews

Ελλάκτωρ:Τέλη Μαΐου η αγορά των call option shares από Reggeborgh

banksnews

Μήνας πτώσης – διόρθωσης ο Νοέμβριος έως τώρα στο Χ.Α.

banksnews

Autohellas: Επιστροφή στην κερδοφορία το α’ τρίμηνο του 2021

banksnews

ΟΤΕ: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Σύμβασης Διασπάσεων των κλάδων

banksnews

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ηλεκτρονικά η υποβολή ενημερωτικών δελτίων από τις εισηγμένες

banksnews

Χ.Α.: Θα συνεχιστούν οι πιέσεις αν οι αποτιμήσεις είναι απαιτητικές

banksnews

Χρηματιστήριο: Ταλαντώσεις στα τρέχοντα επίπεδα

banksnews

Οδυσσέας Αθανασίου (Δ/νων Σύμβουλος Lamda Development): Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Ελληνικό-Τον Ιούλιο η έκδοση του νέου ομολόγου

banksnews