Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδοτήσεις ύψους €150 εκατ. από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Στη χώρα μας, απέναντι σε αυτό το σκηνικό ανασφάλειας που παραμένει παρά τη σημερινή αποκλιμάκωση

των τιμών φυσικού αερίου

, έχει αναπτυχθεί ένα πλέγμα δράσεων που στόχο έχουν την ενεργειακή επάρκεια και τη συγκράτηση των τιμών,

με σκοπό την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων

.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, απορροφώντας μέρος των ανατιμήσεων των διεθνών τιμών.

Προκειμένου να υπάρξει οικονομική ελάφρυνση στους οικιακούς καταναλωτές, την πιο ευάλωτη κατηγορία καταναλωτών, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας προχώρησε σε επιδότηση, ύψους 90 € ανά MWh για τον Οκτώβριο και 25 € ανά MWh τον Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τη διαμόρφωση των τιμών στη διεθνή αγορά ενέργειας. Οι επιδοτήσεις από πλευράς της Εταιρείας αφορούν όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης μέχρι και σήμερα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας απορρόφησε μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων για όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου στη χώρα, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους, με εκπτώσεις που ξεπέρασαν τα 150 εκατ. €.

Η δυναμική της ΔΕΠΑ Εμπορίας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη να δοθούν λύσεις που θα περιορίσουν τις επιπτώσεις τη κρίσης αυτής, είναι προϊόν στρατηγικού σχεδιασμού και στοχευμένων ενεργειών που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα τρία χρόνια. Η Εταιρεία κατάφερε σε αυτό το διάστημα, υπό τη διοίκηση Ξιφαρά να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας με υψηλή καθετοποίηση.

Στην παρούσα φάση, με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια εφοδιασμού και τις ανταγωνιστικές τιμές, διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους προμηθευτές της, τόσο για τα μακροχρόνια συμβόλαιά LNG όσο και για τα spot φορτία, ενώ προχωρά σε νέες συμφωνίες, όπως η πρόσφατη με την TotalEnergies. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Ελλάδα θα προμηθεύεται το LNG με τιμή αναφοράς διαφορετική από εκείνη του κόμβου TTF, ο οποίος παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα, ενώ διατηρεί τη δυνατότητα να μην παραλάβει τα φορτία, εάν κριθεί ότι δεν είναι απαραίτητα,.

Εν μέσω της παρούσας ενεργειακής κρίσης, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εκπληρώνει το ρόλο της ως εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, χαράσσοντας παράλληλα αναπτυξιακή πορεία και στηρίζοντας έμπρακτα την κοινωνία.

- --.gr

Related posts

Πώς μια εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν θα οδηγούσε σε παγκόσμια έλλειψη κινητών και υπολογιστών

admin

Σε νέα εποχή ο σιδηρόδρομος – Διαγωνισμός για έξι εμβληματικά έργα προϋπολογισμού €4 δισ.

admin

Τουρισμός: Αναστάτωση με τη μετάθεση των πληρωμών της ΤUI στους Έλληνες ξενοδόχους για το 2021

admin

Wall Street: Οι μετοχές τεχνολογίας εκτίναξαν τον Nasdaq – Ισχυρή άνοδος για τον Dow Jones

admin

Wall Street: Κέρδισε το θετικό πρόσημο παρά τους αρχικούς «κραδασμούς» της Fed

admin

Καταπατημένα: Tίτλοι κυριότητος από 100 ευρώ το μήνα και 20% της αντικειμενικής

admin

ΗΠΑ: Ρεκόρ… 39 ετών έκανε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, έφτασε το 6,8%

admin

Και τα ξενοδοχεία στο μέτρο επιδότησης έως και 5.000 ευρώ για αγορά θερμαντικών σωμάτων

admin

Wall Street: Η καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2022 για S&P 500 και Nasdaq

admin