Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύει σε φωτοβολταϊκά η D-Marin, στόχος η ενεργειακή αυτονομία

Η D-Marin ανακοίνωσε ότι εγκαθιστά ένα ευρύ δίκτυο ηλιακών πάνελ, μία επένδυση ύψους €1,7 εκ. Πρόκειται για μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου D-Marin στη βιωσιμότητα, που θα έχει ως αφετηρία πέντε μαρίνες του Ομίλου σε Κροατία και Τουρκία.

Η D-Marin, η οποία διαχειρίζεται 20 μαρίνες σε Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαυροβούνιο, Κροατία, Ιταλία και Ισπανία, εισάγει αυτό το νέο δίκτυο ηλιακών συλλεκτών, με στόχο να γίνει ενεργειακά αυτάρκης.

Τα πρώτα ηλιακά πάνελ έχουν ήδη εγκατασταθεί στις μαρίνες Borik, Mandalina και Dalmacija της Κροατίας, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες σε δύο από τις τουρκικές μαρίνες της D-Marin, Didim και Turgutreis. Τα ηλιακά πάνελ παράγουν 4,9 GWh ενέργειας ετησίως -την ισοδύναμη ετήσια κατανάλωση ενέργειας 1.345 νοικοκυριών-, που αντιστοιχεί στο 71% της ενέργειας που χρησιμοποιεί η D-Marin στις πέντε μαρίνες συνολικά, μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό της αποτύπωμα και στις δύο περιοχές.

Η Αρετή Πριοβόλου, Υπεύθυνη Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Η ισχυρή ESG στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος D-Marin είναι ο πυρήνας σε ό,τι κάνουμε. Αυτή η επένδυση στην ηλιακή ενέργεια θέτει ένα αξιοσημείωτο ορόσημο στο ταξίδι μας για τη συνεχή μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, χαράσσοντας το επόμενο σημαντικό μας βήμα στην πρόκληση που θέτει η πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi). Γνωρίζουμε ότι οι νέοι ηλιακοί συλλέκτες θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της ποσότητας ενέργειας που απαιτείται από μη ανανεώσιμες πηγές. Αυτό, με τη σειρά του, θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους D-Marin προορισμούς yachting, διατηρώντας παράλληλα τις premium υπηρεσίες που προσφέρουμε. Απώτερος στόχος μας είναι να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά και στις 20 μαρίνες μας, για τη δημιουργία ενός αυτόνομου δικτύου μαρινών και προπαντός ενός πιο βιώσιμου κόσμου».

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ESG στρατηγικής της D-Marin για την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Εταιρική Διακυβέρνηση και ευθυγραμμίζεται πλήρως με το ευρύτερο όραμά της για τη δημιουργία βιώσιμων μαρινών, για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. Η D-Marin ελέγχεται για τις πρακτικές βιωσιμότητας ESG από τον φορέα Ecovadis, τον πιο αξιόπιστο οργανισμό παγκοσμίως στον τομέα αξιολογήσεων επιχειρηματικών πρακτικών βιωσιμότητας, που την έχει ήδη κατατάξει στο 30% των κορυφαίων εταιρειών αναψυχής παγκοσμίως για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών.

Related posts

Στον Αναπτυξιακό τα επενδυτικά σχέδια Aluminco και Cosmos Aluminium

admin

H Novibet επεκτείνεται στην Κύπρο

admin

Σε 431 προσλήψεις προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ

admin

Δάιος Πλαστικά: Ομολογιακό δάνειο έως 6,65 εκατ. ευρώ

admin

Παραδίδεται το έργο κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο

admin

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από την ΕΥΑΘ

admin

ΕΥΔΑΠ: Υποβολή υποψηφιοτήτων για εκλογή δύο εκπροσώπων της μειοψηφίας στο ΔΣ

admin

Παπαγαρυφάλλου (Alpha Bank): Μπορεί να αναστραφεί η επιβράδυνση στα νέα δάνεια

admin

Τι φέρνει η νέα στρατηγική της ΕΕ στην αλυσίδα ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

admin