Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2019: Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις – Ανοικτή η πλατφόρμα

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»: Τι ισχύει για τα μικρομεσαία νοικοκυριά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2019. Δεύτερη ημέρα σήμερα για τις  αιτήσεις υποβολής συμμετοχής, με τα προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες.  
Για την έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, πάνω από 8.000 άτομα μπήκαν ήδη στη σχετική πλατφόρμα και υπέβαλαν την αίτησή τους, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται συνολικά για όλες τις περιφέρειες στα 280 εκατομμύρια ευρώ.Τι ισχύει για τα μικρομεσαία νοικοκυριά
Οσον αφορά στα μικρομεσαία νοικοκυριά, η ενίσχυση από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται σε 10.000-15.000 ευρώ και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, «είναι καλό για τους ιδιοκτήτες και για το περιβάλλον» να συμμετάσχουν σε αυτό όσοι έχουν τις προϋποθέσεις.
Οπως διευκρίνισε ο Κωστής Χατζηδάκης η ενίσχυση μπορεί να εισπραχθεί απευθείας, αλλά μπορεί ο δικαιούχος να πάρει και τραπεζικό δάνειο, ωστόσο σημείωσε ακόμα ότι ότι οι αιτήσεις συνεχίζονται κανονικά.
«Οι αιτήσεις δεν έχουν τελειώσει, η πλατφόρμα είναι ακόμα ανοιχτή και εξαρτάται από τη λειτουργία του συστήματος αλλά και από τον προϋπολογισμό πόσοι ακόμη μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα», είπε. Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στη δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή με βάση την οποία, αν ισχύσει το «πάγωμα» όσοι μπουν και στο εξοικονομώ θα έχουν υπερκέρδος. Σημείωσε ότι τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις (η οποία είχε καταρρεύσει κατά την προηγούμενη προκήρυξη του προγράμματος) έχουν αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος (https://exoikonomisi.ypen.gr) και τη σχετική υποσελίδα για τον δεύτερο κύκλο (https://exoikonomisi-b.ypen.gr).
Σημειώνεται ότι για να κριθεί μια κατοικία ως επιλέξιμη πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
-Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του προσώπου που τη χρησιμοποιεί.
-Υφίσταται νόμιμα.
-Εχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.
-Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2019: Μετ΄ εμποδίων και σήμερα οι αιτήσεις 
Επιστολή για τον Β κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μηχανικών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ προχωρά σε συγκεκριμένες προτάσεις άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου με την έναρξη του Β κύκλου προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» και τη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ζητώντας παράλληλα και την προώθηση της διαδικασίας για να υπάρξουν επιπλέον πόροι.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα είχε διαβεβαιώσει εγγράφως στις 12/9 για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος.

Related posts

Πτώση σημείωσε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – Οριακές απώλειες

banksnews

H MAN Energy Solutions Ελλάς συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

banksnews

Παλιές ταμειακές: Ποιοι απειλούνται με πρόστιμα αν δεν τις αποσύρουν

banksnews

Γιάννης Στουρνάρας: Στο επίκεντρο η προστασία του ασφαλισμένου

banksnews

«Στοχεύουμε σε περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα»

banksnews

Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Η «Σιδηρά Κυρία» που τα έβαλε και με την Amazon

banksnews

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για όσους απειλούν ή ασκούν σωματική βία σε ελεγκτές

banksnews

Reuters: Σκέψεις στην ΕΚΤ για την έκδοση «κορωνο- ομολόγου»

banksnews

Xenia 2021: Θα αναδείξει το νέο μοντέλο του ελληνικού τουρισμού

banksnews