Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ κατ’οίκον: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις σε δύο νομούς

Το  «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» κάνει σήμερα πρεμιέρα σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο. 
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον, οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας.
Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών για το «Εξοικονόμηση» αρχίζει στις 10 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.Βασικά στοιχεία και δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης
Προσωπικοί κωδικοί σύνδεσης στο Taxisnet.
Ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (λογαριασμός email).
Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 φορολογικού έτους Εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος (Πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου), φορολογικού έτους 2018.
Δήλωση περιουσιολογίου Ε9.
Αναλυτική κατάσταση για μισθώματα ακίνητης περιουσίας Ε2 φορολογικού έτους 2018 (για τις περιπτώσεις που η κατοικία ενοικιαζόταν ή είχε παραχωρηθεί δωρεάν ή ήταν κενή κατά τη διάρκεια του έτους 2018).
Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης 1ης ενεργειακής επιθεώρησης (ΠΕΑ Α’) (το οποίο να έχει εκδοθεί βάσει του νέου πλαισίου για τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΔΕΠΕΑ/οικ. 178581, ΦΕΚ Β’ 2367/12.07.2017) και συνεπώς θα πρέπει να φέρει ημερομηνία μεταγενέστερη της 11.2017).
Οικοδομική Άδεια ή/και άλλο αντίστοιχο/πρόσθετο νομιμοποιητικό έγγραφο (όπως για παράδειγμα υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών).
Λογαριασμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων (Έντυπο Παραρτήματος ΙΙΙ).
Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης Πολυκατοικίας (Παράρτημα ΙΙ), στην περίπτωση αίτησης Πολυκατοικίας.
ΑΦΜ Συμβούλου έργου (στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θέλει να κάνει χρήση υπηρεσιών Συμβούλου για την αίτησή του).«Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» για την Αττική: Σε 95 λεπτά δεσμεύτηκαν τα 55,7 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμούΤο τεράστιο ενδιαφέρον και των κατοίκων της Αττικής για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ που είχε ως αποτέλεσμα σε 95 λεπτά να εξαντληθούν οι διάθεσιμοι πόροι του προϋπολογισμού περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.Όπως είπε η κυρία Σδούκου «σε μια ώρα έχουν μπει στο σύστημα 8.400 αιτήσεις και έχει ολοκληρωθεί η υποβολή 3.800 εξ αυτών» εξηγώντας ότι με τον όρο «ολοκλήρωση» ουσιαστικά εννοείται η δέσμευση του ποσού καθώς μετά από αυτό το στάδιο «ακολουθεί τυπική διαδικασία να περάσει η αίτηση από επενδυτική επιτροπή και τότε εγκρίνεται και ξεκινά η προθεσμία που έχει κανείς να ολοκληρώσει το έργο του».«Περίπου κάθε 15 λεπτά ολοκληρώνονται 1.300 αιτήσεις» πρόσθεσε η κυρία Σδούκου.Όπως εξήγησε «η πρόβλεψη είναι – επειδή ειναι εξαντλήσιμος ο προυυπολογισμός = να εγκριθούν περίπου 5.000 αιτήσεις».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος «η πλατφόρμα άνοιξε στις 10:00 και οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν στις 11:35. Υποβλήθηκαν 5.345 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 55,7 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 10.168 αιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Β’ Κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» θα συνεχιστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
«Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι και στο πλαίσιο αυτό θα εξαντλήσει –σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης- τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας.

Related posts

Στήριξη της απασχόλησης: Στην Ελλάδα 2,54 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

banksnews

Σταϊκούρας για 15ετές: 2 δισ. ευρώ με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο κάτω από 1,2%

banksnews

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε εκπτώσεις για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές

banksnews

Προϋπολογισμός ΕΕ: Διχασμός για τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα την επόμενη επταετία

banksnews

Δείτε το απίστευτο γιοτ που χτίζει ο Μπιλ Γκεϊτς για $645 εκατ.

banksnews

Φορολογικό νομοσχέδιο: Λιγότεροι φόροι €1 δισ.

banksnews

ΑΑΔΕ: Εξοπλίζεται με 5.000 laptop και tablet για επιτόπιους e-ελέγχους

banksnews

Fitch: Ανάπτυξη άνω του 7% την επόμενη χρονιά

banksnews

Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε η πληρωμή Οκτωβρίου – Τι αλλάζει από το 2020

banksnews