Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Εγκρίθηκαν 12.579 αιτήσεις – «Ξεκλειδώνουν» δαπάνες 308,8 εκατ. ευρώ

Την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων στο πρόγραμμα «

Εξοικονομώ-Αυτονομώ

» (σε σύνολο 39.562 οριστικών) ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ» που συνεδρίασε την Παρασκευή υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εξέλιξη σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης των παρεμβάσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους, ενεργοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κλάδων σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και δίνοντας έτσι ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Παράλληλα, σημειώνεται πως πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στην ενεργειακή εξοικονόμηση, που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων και την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχουν τεθεί.

Συγκεκριμένα, η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων, το σύνολο των οποίων δεν συνοδεύεται από δάνειο για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 308,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπών δαπανών απαραίτητων για την υλοποίηση των έργων. Η δημόσια δαπάνη των αιτήσεων προσεγγίζει τα 245 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε: «Προχωράμε με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς στην έγκριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”. Στόχος μας είναι αυτό το κύμα επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών να δώσει άμεσα ώθηση στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, μετά το χτύπημα της πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη για τα νοικοκυριά, μέσω της μείωσης όχι μόνο του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, αλλά και των δαπανών για θέρμανση και ψύξη των κατοικιών τους. Οι δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας μας συμβάλλουν στους εθνικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγχρόνως, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τον πυλώνα της πράσινης μετάβασης που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2014-2020 και των Προγραμμάτων της περιόδου 2021-2027».

Ειδήσεις σήμερα: Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Προμελετημένο έγκλημα – Έλεγε για αίμα που θα χυνόταν από την προηγούμενη Πέμπτη»

Απίστευτα βασανιστήρια καταγγέλλουν αθλητές της ενόργανης: Τους πετούσαν καρέκλες και παπούτσια και τους άφηναν νηστικούς!

Related posts

Βρούτσης για το νέο ασφαλιστικό: Δεν θίγονται τα όρια ηλικίας – Μεγαλύτερη σύνταξη για όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση

banksnews

Γενναία ρύθμιση των χρεών του κορωνοϊού ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

banksnews

ΣτΕ: Αύριο η δίκη για τα αναδρομικά 600.000 συνταξιούχων

banksnews

Αναστολές συμβάσεων: Οι νέες προθεσμίες για τις αναστολές του Αυγούστου

banksnews

Κορωνοϊός – Επιχειρήσεις: Παράταση μέχρι 10 Απριλίου για τις δηλώσεις αναστολής λειτουργίας

banksnews

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων -Τι περιλαμβάνει

banksnews

ΕΦΚΑ: Η προθεσμία για τις ΑΠΔ παρατείνεται έως τις 10 Μαρτίου

banksnews

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους εποχικούς εργαζόμενους – Τι προβλέπει

banksnews

ΕΝΔΙΣΥ: Δόθηκαν λάθος αναδρομικά σε 80.000 συνταξιούχους – Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

banksnews