Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχυμένα μεγέθη για την Atradius στην Ελλάδα

Με ενισχυμένα τα βασικά οικονομικά μεγέθη της έκλεισε η Atradius το 2021 στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας αύξηση των ασφαλιστικών της εσόδων και καθαρής κερδοφορίας, ένα ιδιαιτέρως θετικό τεχνικό αποτέλεσμα και διεύρυνση του πελατολογίου της, ενώ διατήρησε τη θέση του market leader στις Ασφαλίσεις Πιστώσεων.

Ανάλογα θετικές ήταν πέρυσι και οι επιδόσεις της Atradius N.V., με το δίκτυό της να αναπτύσσεται διεθνώς σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον, λόγω της πανδημίας και των ανατιμήσεων στις αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων.

Στην Ελλάδα, η Atradius πέτυχε πέρυσι αύξηση των ασφαλιστικών της εσόδων κατά 10% έναντι του 2020, αύξηση των κερδών της άνω των 70%, με το combined ratio να διαμορφώνεται χαμηλότερα από 65% και με τη διατηρησιμότητά του χαρτοφυλακίου της (retention rate) να υπερβαίνει το 96%.

Η Atradius παρέμεινε στη θέση του market leader για τις Ασφαλίσεις Πιστώσεων στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς 49,6%.

Ο Γεράσιμος Τζέης, Managing Director της Atradius στην Ελλάδα, σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του 2021, δήλωσε ότι «οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ελληνικού μας Υποκαταστήματος, όπως εξάλλου και του ομίλου, καταγράφονται σε μια χρονιά η οποία χαρακτηρίστηκε από αστάθμητους παράγοντες για τη διεθνή οικονομία. Η Atradius, εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της θέση στις Ασφαλίσεις Πιστώσεων, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της στον κλάδο και το ισχυρό της δίκτυο, επέμεινε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την εταιρεία στην Ελλάδα, να εμφανίζει ιδιαιτέρως θετικά τα αποτελέσματα και να στηρίζει την ανάπτυξη του ομίλου».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Atradius θα διατηρήσει ανάλογη δυναμική και το 2022 στις Ασφαλίσεις Πιστώσεων, παρέχοντας σύγχρονες λύσεις και εργαλεία ασφάλισης στην επιχειρηματική κοινότητα, η οποία φέτος δοκιμάζεται από μια νέα κρίση, αυτή τη φορά γεωπολιτική, με συνέπεια την ενεργειακή ακρίβεια και τον υψηλό πληθωρισμό».

Σε επίπεδο ομίλου, η Atradius N.V. ανακοίνωσε για το 2021 κέρδη 240,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 44,2 εκατ. ευρώ έναντι του 2020.

O ασφαλίσιμος όγκος των επιχειρήσεων αυξήθηκε και τα ακαθάριστα ασφαλιστικά έσοδα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ για πρώτη φορά, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις του Covid-19 στις διεθνής αγορές.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 2,2 δισ. ευρώ, με τα ασφαλιστικά έσοδα να αυξάνονται κατά 10,0% και να ξεπερνούν το ορόσημο των 2 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 10,0% στα 1,9 δισ. ευρώ από 1,727 δισ. ευρώ το 2020 (10,4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες), αντανακλώντας την αύξηση του ασφαλισμένου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων μετά την ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας στις περισσότερες αγορές. Το αποτέλεσμα έτους διαμορφώθηκε στα 240,2 εκατ. ευρώ, το gross combined ratio έκλεισε στο 65% και το ασφαλιστικό και υπηρεσιακό αποτέλεσμα ανήλθε σε 302,5 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 282,0%.

Η θέση των ιδίων κεφαλαίων και του χρέους μειωμένης εξασφάλισης ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 6,9%, το Total Potential Exposure (TPE) αυξήθηκε κατά 17,5% λόγω της ζήτησης των υπηρεσιών της Atradius και της δέσμευσης της εταιρείας να υποστηρίζει τους πελάτες της και τις ανάγκες τους. Την ίδια χρονική περίοδο το Solvency Ratio υπερέβη το 200%, το Customer Retention Rate διαμορφώθηκε στο 92,9%, το οποίο αντικατοπτρίζει την ψήφο εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η Atradius από τους πελάτες της ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές και το τεχνικό Loss Ratio για το 2021 μειώθηκε στο 27,8%.

Related posts

ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέες στοχευμένες προσφορές και hi tech καταστήματα

banksnews

Στην ηγετική ομάδα της Maxima Insurance η Βασιλική Μόρφη

banksnews

Lavipharm: Μετοχικές μεταβολές λόγω κληρονομικής διαδοχής

banksnews

Ανάσα στα οικονομικά της ΔΕΗ το 4ο τρίμηνο

banksnews

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Τρίτη 24ωρη απεργία για τη μείωση ποσοστού του Δημοσίου

banksnews

Νέα δωρεά 5.500 αντιδραστηρίων στο «Θριάσιο» από τα ΕΛΠΕ

banksnews

Αναστέλλει για ένα μήνα την παραγωγική διαδικασία η Sovel

banksnews

AS Company: Αύξηση 69% στα καθαρά κέρδη το 2021

banksnews

Συνεργασία Accor και Hines στην Κρήτη

banksnews