Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακή κρίση – Ρεύμα: «Έξυπνες» τακτικές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι προτείνει η Generali

Η

εξοικονόμηση ενέργειας

 είναι απαραίτητη τόσο για την

προστασία του περιβάλλοντος

όσο και για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του οικονομικού προγραμματισμού και τον

περιορισμό των δαπανών.

«Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μεριμνήσουν όλοι εγκαίρως, ώστε οι πιο σκοτεινές και κρύες ημέρες του χειμώνα να μη “φουσκώσουν” τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου», αναφέρει στην ηλεκτρονική σελίδα της η ασφαλιστική εταιρεία Generali.

Η εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι είναι εύκολη και προσιτή, όπως τονίζεται, ιδιαίτερα εάν αξιοποιηθούν έξυπνες τεχνολογίες για να μειωθεί το κόστος θέρμανσης. Αναλυτικά σημειώνονται τα εξής:

Περισσότερο από το μισό ποσό των λογαριασμών ενέργειας ενός σπιτιού προέρχεται από τη θέρμανση των χώρων και του νερού. Αν εγκαταστήσετε ένα έξυπνο σύστημα θέρμανσης, μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα ενέργειας έως και 25%. Ένα τέτοιο σύστημα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, καθώς σας δείχνει πότε χρησιμοποιείτε περισσότερη ενέργεια και πόσο κοστίζει. Χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή, μπορείτε να ρυθμίζετε τον θερμοστάτη όπου κι αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Για αρχή, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια δωρεάν εφαρμογή, όπως τη Hive ή τη Nest.

Κοστοβόρες συσκευές και καινοτόμες λύσεις
Ο φωτισμός αποτελεί περίπου το 15% ενός μέσου λογαριασμού ρεύματος και μπορεί να μειωθεί εύκολα. Θα μπορούσατε να αλλάξετε τους τωρινούς λαμπτήρες σας με LED. Παρότι είναι πιο ακριβοί από τους κοινούς λαμπτήρες, θα σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα, διότι καταναλώνουν τουλάχιστον 75% λιγότερη ενέργεια και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πολλές ηλεκτρικές συσκευές, όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις και εκτυπωτές, καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν έξυπνα πολύπριζα, που διακόπτουν τη ροή ενέργειας προς τις συσκευές όταν εντοπίσουν ότι δεν βρίσκονται σε χρήση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και να μειώσει τους λογαριασμούς σας κατά 5% με 10%.

Υπάρχουν εξαιρετικά εργαλεία τεχνολογίας που σας επιτρέπουν με τη βοήθεια εφαρμογών να συνδεθείτε με το σπίτι σας, να το χειριστείτε και να το αυτοματοποιήσετε πλήρως. Με ένα σύστημα ελέγχου οικίας, οι εφαρμογές μπορούν να ανάβουν τα φώτα όταν ξυπνάτε, να ανοίγουν τη θέρμανση όταν κρυώνετε, μέχρι που μπορούν να ξεκινήσουν την καφετιέρα όταν χρειάζεστε ένα τονωτικό ρόφημα. Ρίξτε μια ματιά στο Samsung SmartThings και στο Control4.

Μικρές αλλαγές, μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
Δεν χρειάζεται να κάνετε ριζικές αλλαγές για να δείτε τη διαφορά. Ακόμα και μικρές αλλαγές στις συνήθειές σας θα δείτε ότι έχουν μεγάλο αντίκτυπο όπως το να σβήνετε τα φώτα όποτε βγαίνετε από ένα δωμάτιο και να χαμηλώνετε τον θερμοστάτη τη νύχτα. Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη και στην πραγματικότητα δεν είναι.

Επίσης, είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα αγοράς σχετικά με τις χρεώσεις ενέργειας, τα πακέτα προσφορών των παρόχων ενέργειας και μη διστάσετε να αλλάξετε πάροχο αν αυτό σας συμφέρει περισσότερο. Έτσι, θα μπορούσε η εξοικονόμηση ενέργειας που κάνετε στο σπίτι να γίνει ακόμη πιο εμφανής στους λογαριασμούς σας.

Ειδήσεις σήμερα:Ο Ιμάμογλου απειλείται με αποκλεισμό από την πολιτική ζωή της Τουρκίας για τέσσερα χρόνιαΌπου φύγει-φύγει οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση Πούτιν – Aνάρπαστα τα αεροπορικά εισιτήριαΕπιχείρηση «Χρυσή Σφαίρα»: Η επιθυμία του Καρόλου για «λιτή τελετή στέψης» και η πιθανή ημερομηνία

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζεται το ράλυ ανακούφισης για την Αθήνα

admin

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η ανάρτηση σε περιοχές του δήμου Αιγιαλείας

admin

Βορίδης: Ποινικές κυρώσεις… 4Χ4 σε όσους νοθεύουν ελληνικά προϊόντα

admin

Κοινωνικός Τουρισμός: Οι προσωρινοί πίνακες από την ΔΥΠΑ, πώς να υποβάλετε ένσταση

admin

Κρυπτονομίσματα: Στέρεψε ξαφνικά το new age «χρυσωρυχείο»

admin

Τεκμήρια – Εφορία: Ποιοι απαλλάσσονται φέτος – Τι θα ισχύσει με τις δηλώσεις

admin

Τουρκία: Η εκτίναξη του δανεισμού τροφοδοτεί επικίνδυνη φούσκα

admin

Wall Street: Άνοδος 200 μονάδων για τον Dow Jones

admin

Έτσι θα είναι το μεγαλύτερο mall στην Ελλάδα (pics)

admin