Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι: Το σχέδιο Μαξίμου από φθινόπωρο προς χειμώνα

«Γραμμή» για την πλήρη «επιστροφή» των εμβολιασμένων σε συνθήκες κανονικότητας και την επιβολή «φίλτρων» στους ανεμβολίαστους για τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες -ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία και οι μεταλλάξεις- υιοθετεί -ως φαίνεται- το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την εφαρμογή της από τις αρχές του φθινοπώρου.

Αντί το Μέγαρο Μαξίμου να επεκτείνει σε αυτήν τη φάση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, όπως ανέμεναν πολλοί, επιλέγει το… πλάνο που ακολουθούν και άλλες χώρες της Ευρώπης και που «θέλει» να «ανοίγουν τα πάντα για τους εμβολιασμένους», αλλά να διατηρείται ο έλεγχος για τους ανεμβολίαστους με συγκεκριμένες… δικλείδες ασφαλείας.

Δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει χρόνο στον χρόνο, προκειμένου να τεστάρει τους εμβολιαστικούς ρυθμούς εντός του Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα εξετάζει τη συγκρότηση ενός πλάνου με αρκετά «φρένα» στην καθημερινότητα και όχι μόνο όλων όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρά τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον και για τις μικρότερες ηλικίες.

Έγκυρες πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι ωριμάζει η σκέψη κυβερνητικών παραγόντων για την επιβολή εργαστηριακού ή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να μπουν σε εσωτερικούς χώρους σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Η «τάση» αυτή συνοδεύεται και από την πρόβλεψη ότι το κόστος των τεστ θα αφορά στην τσέπη των ανεμβολίαστων, που έχουν σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εδώ και μήνες.

Είναι πασιφανής η αλλαγή της οπτικής γωνίας μέσω της οποίας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σύνθετη κατάσταση. Κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα». Εξετάζουν αναλυτικά όλα τα άλλα δεδομένα και βέβαια την επιβάρυνση που δέχεται κάθε «στιγμή» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τα στοιχεία που καταγράφονται από τη μελέτη αυτή δείχνουν ότι είναι διαφορετικού τύπου πλέον -παρά την αύξηση των κρουσμάτων- η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας. Ωστόσο, εξακολουθούν να ανησυχούν, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, λόγω της υπερμεταδοτικότητας του στελέχους «Δέλτα» και της πρόβλεψης ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ενθαρρυντικό σήμα χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί το ότι μέσα στην περασμένη εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια εμβολιασμών. Με τα διάφορα μέτρα και «φρένα» στους ανεμβολίαστους θα ασκηθεί πίεση ώστε να προσέλθουν ακόμη και εντός του Αυγούστου στα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα;

Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, που συνεχίζει να επενδύει στην επιχείρηση της πειθούς, ώστε να εμβολιαστούν μέχρι το φθινόπωρο πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών που μέχρι τώρα διατηρούσαν επιφυλάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό επιτελείο έχει συγκροτήσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της κατάστασης προς τον φετινό χειμώνα, ειδικά μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά στο λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σε γενική καραντίνα», εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλοντας πακέτο νέων κανόνων για τη διαχείριση της πανδημίας από το φθινόπωρο προς τον χειμώνα.

- www.--.gr

Related posts

ΑΑΔΕ: Σήμερα οι πληρωμές αποζημιώσεων για τα ενοίκια Ιανουαρίου

banksnews

Βρούτσης: Από 148 έως 500 ευρώ τα ετήσιο όφελος των μισθωτών από τη μείωση των εισφορών – Δείτε πίνακες

banksnews

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος 0,80% λίγο μετά το άνοιγμα

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με οριακή άνοδο

banksnews

Επίδομα Γέννας: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος έπειτα από συνεδρίαση «θρίλερ»

banksnews

Αποζημιώσεις ενοικίου: Ξεκινούν οι πληρωμές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

banksnews

Αργία Αγίου Πνεύματος: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν

banksnews

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο για μονοπωλιακές πρακτικές η Google – Μαζική προσφυγή από πολιτείες

banksnews